19 Mayıs 2009 Salı

Alkolik Hareket Engellensin (1 maçlık)


Kendimi bildim bileli Beşiktaş veya Taksim 'de biraz alkol alıp stada öyle giderim . Bazı zamanlar evde , bazen Kuzine , Kartal 'ın Yeri , Hasbi veya semtte herhangi bir yerde arkadaşlarımla maç öncesinin keyfini yaşarım . Bir-iki kere beni maça nasıl aldıklarına şaşırmıştım . Zira 100. yılda Ankaragücü 'nü 1-0 yenerken Ahmet Dursun 'un golünü stadda olduğum halde evde seyredince sevinmiştim . Bunda maç öncesi Kazan 'ın yanında tüketilen muz likörünün payı sınırsız . Bu ve bunun gibi şeyler keyif sınırını aştığında tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor . Çevreye zarar vermediğiniz müddetçe ve takımınıza gerekli desteği sağladığınız sürece alkole asla karşı değilim . Ağıza içilsin canım feda . Muhabbeti yeter . Ancak özellikle kapalının derbi performanslarını masaya yatırırsak biz o masadan zor kalkarız . Kazan 'ın yanındaki açık hava meyhanesi ve patlayan gırtlaklar ile kendi kendini tatmin etme tezahüratları maç sırasındaki boğucu enerjiyi bitiriyor . Eskiden hatırlarım maç öncesi sustururlardı ağabeylerimiz tribünde bağıranları . Şimdi maça girilen 1 saat sürede ısınmaya çıkan futbolcularla birlikte zaten kalmıyor ses , nefes ve destek . Hiç içki içmeyen bir arkadaşım söyler hep deli gibi alkol koktuğunu kapalının . Şampiyonluk maçı önümüzdeki . Rakip tarihimizde bizi daima katakulli ile geçtiğine inandığımız Galatasaray . Çay değil belki ama alkol alımını ayarlayın derim ben . Otokontrol sistemi olsun herkesin işte . Ne diyeyim ki buradan ? Milletin şişesini mi tutacağım . Temenni benimkisi işte . Az için az içirin !

2 yorum:

Deke dedi ki...

Selamlar,bloguna biraktigim ilk yorum ve yeni takip etmeye basladim. o yuzden oncelikle yazmaya devam et, sakin birakma. Rica ediyorum tanismasak d, yurtdisinda yasadigim icin cok guzel oluyor Besiktas bloglarini takip etmek, ne kadar cok o kadar iyi.
Dedigin gibi alinan alkolle, macta bagirma ters orantili calisiyor bizde. Ama az icmek de cok zor be. Fener maci icin Turkiye`ye gelmistim, 2de baslamistik Kazan yaninda calismalara :) gerci maci cok da fazla hatirlamiyorum. Alkollu, alkolsuz alalim bu maci. Icimden bir his pazar sampiyonuz diyor, umarim hakli cikar icimdeki lanet olasi ses.
Selamlar,sevgiler, saygilar.

Tunç Bozacılar dedi ki...

Eyvallah ...
O his bana da uğradı ve gitmek bilmiyor :))
İnşallah ..