28 Mayıs 2009 Perşembe

Bu Yaz Ne Yapacağını Biliyorum !

ÖZER HURMACI
MEHMET ÇAKIR
MURAT CEYLAN
İSMAİL KÖYBAŞI
SERCAN YILDIRIM
VOLKAN ŞEN
MUHAMMET DEMİRCİ
SEZER ÖZTÜRK
MEHMET TOPUZ
FURKAN ÖZCAL
ABDULLAH DURAK
EREN GÜNGÖR
SONER AYDOĞDU
UFUK CEYLAN
SİNAN BOLAT
MUSTAFA PEKTEMEK
CANER ERKİN

Yukarıdaki liste Beşiktaş 'ın alması gereken Türk oyuncularından bazılarıdır . Şampiyonlar liginden gelen parayla (tahmini 20-25 milyon tl) al bunların hepsini , sonra 5 senelik geleceği hiç düşünme ! Türk oyuncularımızın kalitesini arttıramadıktan sonra yabancılardan beklenen verimi alır mıyız, alamayız . Önümüzde iki de örnek mevcut . Fenerbahçe 'nin 2003 yılında Daum önderliğinde ; Tuncay , Kemal , Selçuk , Serkan ile başlattığı Ümit Milli Takımını Fenerlileştirme politikası sayesinde 5 sene boyunca süper ligde ilk ikide yer buldu mu , buldu . Yükselişin son senesi CL 'de çeyrek final gördü mü , gördü . Galatasaray . Hakan Şükür liderliğinde Emre , Suat , Okan , Vedat , Fatih , Ümit ve diğerleri bu denli iyi olmasalar ; Hagi ve Popescu komutanlığını kimlere sergilerdi ? Bu oyuncular 1992 'den itibaren ordu milli takımdan başlayıp tüm yaş gruplarında beraber top oynamadılar mı , oynadılar . Al şu an itiberiyle 90 doğumlu kardeşlerimizi . Beğenmedin mi , pişmediler mi ... Kirala , pilot takımına gönder , olmadı pafa yolla ne kaybedeceksin ki ha ? Altyapı , özkaynak , gençler , ümit milli tkaım , U-19 ... Sizlere sesleniyorum kravatlı beyler . Yok mu ilgilenen ... ?

2 yorum:

Engin Gürses dedi ki...

fenerbahçenın başarısında bu oyuncuların payının çok olduğunu duşunmuyorum. Hele gecen senekı cl başarısında hıç yoktu .

Tunç Bozacılar dedi ki...

Son 5 seneye damga vurma açısından ve bunun sonucunda zirve olarak CL 'de kazanılan başarıdan bir nebze de olsa başarıları göz ardı edilemez bence .