30 Mayıs 2009 Cumartesi

Futbolculara ...

Futbolcu kardeşlerim ;

Siz bu ülkede hakkı en çok gaspedilen , büyükler arasında bile küçük muamelesi gören , bir zamanların efendiliğiyle sevilen şimdi ise belki de en çok nefret edilen bir camianın oyuncularısınız . Sizden önce o sahada top koşturanlar bir hakemin takımınıza gol attığını , diğerinin ceza sahası içinde voleybol oynayanları görmezden geldiğini , bir başkası nağmağlup giderken kırmızı kart oyunlarını gözleriyle gördüler . O ağabeyleriniz 90 artı 48 de temcit penaltılarını , son maçta 8 tane yiyen başkent takımlarını , maçların saha içinde kazanılmadığını kulaklarıyla duydular . Hiçbir zaman desteklemeyen medyanın bir de arkalarından vurduğunu , şahinlerin doğanların İstanbul - Malatya yolculuklarını , silah kaçakçısı başkanların şovenist sahne gösterilerini içlerinden hissettiler . 5 dakikada 3 gol yediler , röveşata ile kendi kalelerini dövdüler , ilk yarıda yatan bir çocuğun babasının haykırışlarını anladılar . Yeri geldi çağırıldılar analarına küfür edildi , yeri geldi gözyaşlarıyla bağırlara basıldılar , her zaman herşey herşey ne güllük gülistanlıktı ne pespembeydi . Hayatın tam da gerçeğiydi - ölüm ve yaşam gibi . Siyah beyaz gibi . Bizler ve sizler gibi anlayın artık hepimiz gibi . Ve o üzerinizdeki formanın anlamını kavrayamayacak olanlarınız varsa şimdiden helalleşme vaktidir , varın gidin allahaşkına . Maç sonu değiştirilen bir klişe değildir bu düz beyaz , çubuklu , enine çizgili , siyah forma . Ter görmek isteriz , çamur görmek isteriz , kan - gözyaşı ve şeref görmek isteriz . Hakkınız yense bile boynunuzu bükmemenizi isteriz . Kaybettiğiniz bir maç sonrası bizlerin minik bir çocuğun gözyaşlarına dayanamayan ebeveyn misali olan hislerimiz ; alıp o formayı sevmek kucağında teselli edip ona gözü gibi bakası gelir . Aynı hissiyatı paylaşmanın zorluğu ile bu duyguya ulaşmak için azıcık bir çabanız bile biz sizleri izleyenler olarak es geçilmeyecektir . Ve siz gelip geçicisiniz , bazılarınız bir rakı masasında gülünerek hatırlanacak belki de . Ancak aranızda şanslı olanlar , o formayı sahiplenenler daima hatırlanacak gururla anılacak hiç bilmediğiniz bir yerlerde , hararetle sizi övecek , sizde kendini görecek 8 yaşında bir çocuğun sıfatı olacaksınız , belki de bir çubuklu formanın arkasında adınızla anılacaksınız . Tek isteğimiz çokça efendilik biraz iyiniyet biraz saygı , sevgi , çaba ve cesaret . Gerisi bizden , hiç yalnız değilsiniz merak etmeyin . Bakmayın kombine satışlarına , sizi ve bizi yönetmekten aciz kravatlı büyük abilerinize , kavga gürültü olmadan sizi haber yapmayan boyalı basına . Borç laflarına , stad komedisine , paf takımı sevimsizliğine , kongrelere , derneklere , gol başına size ödül veren çakma mafya beyefendiye . Güzel insan olun biz severiz sizleri . Üzerinizdeki ile zaten bir sıfır önde başlıyorsunuz bu gönüllerde , kıymetini bilin .

Futbolcu kardeşlerim ;

O formayı giyip bir korner atmak için hayatını verecek olanları düşündükçe daha yaklaşacak aklınız bizimkilere . Umutla , coşkuyla , sevgiyle arkanızdayız . güzel başlangıçlar için hepberaber ...

Seninle ağladık senle güldük biz
Sevdamız uğruna canlar verdik biz
Siyahın zindan olsun beyaz aydınlık
Herkese nasip olmaz beşiktaşlılık ..

Not : Bu yazı 1 Eylül 2009 günü benim tarafımdan Forza Beşiktaş sitesine yazılmış olup aylar sonra bir şekilde karşılaşılıp yüzde hafif bir gülümseme oluşmasına sebep olmuştur .

1 yorum:

The Eagle Abroad dedi ki...

Yazanin, dusunenin, aktaranin ellerine saglik....