4 Mayıs 2009 Pazartesi

1-2 ... Mustafa Denizli Şampiyonluktan Et Bizi ...


Takıntılı insanlarla hayatımda oldukça haşır neşir olmuşumdur . Çok içki içen , kötümser , asabi , devamlı kötü giyinen , mutsuz vs. örnekleri hemen aklıma gelenler . Bunlara şimdi Mustafa Denizli katıldı . Senin hayatında bu adam mı var diyenlere aslolan hayattır hayat da Beşiktaş cevabını veririm . İstikrarsızlığı istikrar yapan , Gökhan Zan ve İbrahim Toraman tandemiyle aşırtma gollere alıştıran , Delgadosuz yapamayan , Sivok 'u defansa koymayıp devamlı Cisse 'yi kesen , iyi giden bir takımın canına okuyan ve sabotaj kelimesini bana kullandıran Mustafa Denizli ... Ölmüş Fenerbahçe 'yi bile dirilttin ya ne desem boş . Bu takım 4-3-3 oynuyor ama Barcelona değil ! Ortasahada tek başına Ernst o kadar koştuki ben yoruldum . Yanındaki Sivok şartlı refleks gibi stoperleri üçlüyor , diğer yanındaki Delgado zaten saklanıyor ve böylece sınırlı yetenek Selçuk maestro oluyor . Geriden oyun kuramamak nedir bilir misiniz siz ? Hani sen yorumcuyken beğendiğini söylediğin İbrahim Toraman mı , Gökhan Zan mı topu oyuna sokacak ? Yoksa bu takımda bu işi yapabilecek tek kişi olan Sivok mu ? Ben saymayı bıraktım bu adamı ön libero oynattığın maçlardaki puan kayıplarını ? Yanlışta ısrar ve hatayı tekrarlama eşittir şampiyonluğu kaybetmektir . Senin dediğin gibi puan kaybeden şampiyonluğu kaybeder değil !

Tello gibi bir oyuncudan forvet yaratma zorlaması ve formda Yusuf ile başlamama yanlışına rağmen bulunduğumuz sıralama pek de fena değil . Ancak lastik patlıyor işte en önemli maçta . Bizler eski açığa 70 lira (karaborsa 100-150 lira) , kapalıya 200-250 lira verenlerdeniz . Saat 17.00 - 20.00 arası semti şampiyon diye inletenlerdeniz . Bu kadar kişiliksiz oyun mu bunun karşılığı ? İkinci yarılara 2 'şer oyuncu değiştirmek mi yanlıştan dönüşler ? Bu kaçıncı hatalı ilk 11 , bu kaç oldu kaybedilen ilk 45 dakika ? Neyin Delgadosu bu ? Haydi istatistik vereyim sana da haftaya yine Delgadolu başla :


Beşiktaş - Antalyaspor 1-0 (Delgado yok)
Beşiktaş - Denizlispor 1-0 (Delgado yok)
Konyaspor - Beşiktaş 0-0 (Delgado yok)
Gaziantepspor - Beşiktaş 0-3 (Delgado yok)
Beşiktaş - Kayserispor 1-0 (Delgado yok)

Beşiktaş - Trabzonspor 1-1 (45 dakika oynadı , gol ve asisti yok)
Beşiktaş – İBB 2-1 (60 dakika oynadı , maç 0-0 iken çıktı)
Hacettepe - Beşiktaş 2-3 (76 dakika oynadı , 1 gol atmış)
Beşiktaş - Gençlerbirliği 3-0 (59 dakika oynadı , 0-0 iken çıktı)
Sivasspor - Beşiktaş 1-1 (Son 23 dakika 1-1 iken girdi)
Kocaelispor - Beşiktaş 1-3 (77. dk. 1-1 iken girdi , gol ve asisti yok)
Beşiktaş - Bursaspor 0-0 (58. dakikada oyundan alındı)
Eskişehirspor - Beşiktaş 0-2 (90 dakika oynadı , gol ve asisti yok)
Beşiktaş - Fenerbahçe 1-2 (45 dakika oynamış 0-1 iken çıktı)

Bu yazdıklarım sadece 2009 performansı . Bilmeyen geldiği günden bu yana 5733 gol 3912 asist ile oynadığını sanır . Burada önemli olan 1-2 maç Montaigne misali denersin baktın olmuyor işine gücüne bakarsın . O olmadığı zaman kazanıyor takım , olduğu anlarda ise katkısı yok . Sanki gizli işsiz beyefendi , nicelik olarak orda nitelik olarak sıfır . Kaptanlık pazu bandının dili olsa da konuşsa ! Bobo haftalardır LOST dizisini seyrediyor gibi , piyasada yok . Fransızlar istiyormuş verin gitsin zira futbola Franasız gibi davranıyor . Takımın neresini tutsan elinde kalıyor . İlk 8 'den galibiyet çıkaramamışsın , senelerdir derbi kazanamamışsın , kırılma noktalarını bir türlü aşamamışsın ... Sonra da şampiyonmuş . Peh ! Hakettiğin tek şey zaten Sivas ile kapışman . Öğlen gördük kendilerini . İki pas yapamadılar ve hala bu ligin lideriler . Avrupa çapında heyecan ama kalite bakımından Norveç ile yarışırsın ancak eyy süper lig .

Hakemlerin Dolmabahçe 'de vasat maç yönetmelerine ve koşarak acı çıkarır gibi cezayı kesmelerine alıştım . Çifte standardın kitabını yazan Deniz Çoban 'dan sonra Yunus Yıldırım 'ın da ondan bir farkı yoktu . Dünyanın her yerinde ev sahibi takımın lehine olan kararların istisnası İnönü . Ernst 'in pozisyonu penaltı mı bilemem . Ama forma rengi ve stad ismi farkettirmiyorsa ben de Barak Obama 'yım ! Takdir haklarını da geçtim hatta eyyamdan bile bahsetmiyorum . Benim sorguladığım bu tür cümlelere diğer takım sevdalıların cevabı hazır ; siz de iyi oynasaydınız ! Kardeşim hakemin kararları ile benim kötü performansımın ne alakası var demem bile geçersiz . Karşı taraf ve kazanan daima haklıdır ! Bunun yanında Aziz Yıldırım 'ın maça gelmesi , karşılaşma öncesi açılan pankartlar ve sahayı kapattıracak kadar küfür edilmemesi güzeldi . Aklıma takılan başka şeyler ise Selçuk 'un geçen hafta kendisini ıslıklayan taraftarına maç sonu gitmesi (insan biraz trip atar) ve Uğur Boral 'ın bitmek bilmeyen çArşı sevgisi . Demirören 4831. Fenerli olarak önümüzdeki sene siyah - beyazlı formayı giydir bu arkadaşa !

Birisinden rica edin , Cisse - Ernst ilk 11 'de başlayan maçları not etsin kaç galibiyet almış takım diye . Cisse nasıl ki tek başına bir şey ifade etmiyorsa daha yeteneklisi Ernst de yalnız olunca kurtarıcı değil . Bu ikisi uyum örneği sergilediler , Beşiktaş 'ın orta sahada basketbol terimi gibi olacak ama reboundları toplamasına yardımcı oldular , istatistik yaptılar , haneye 3 puan yazdırdılar ama Mustafa Denizli 'ye bir türlü yaranamadılar . Tam ağızları ile kuş tutuyorlardı ki kesiği yediler . Sabotaj diyeceğim dilim varmıyor . Olmuşu bozmak diyorum ama ben bu işe akıl sır erdiremiyorum . Avrupa 'dan elenmiş , ligden kopmuş ve tek beklentisi 10 gün sonra İzmir 'den mutlu dönmek olan bir takım para almıştır bence Mecnun Odyakmaz 'dan . Bir tezgah sözkonusudur . Nasıl bu kadar iyi oynar , canla başla mücadele eder , her topa ayak uzatır ? Hiç bir iddiası olmayanın prestiji , galibiyet primi veya spor ahlakı yoktur değil mi sevgili Bülent Uygun , Hayrettin Yerlikaya , Murat Erdoğan ve Adnan Polat ! Helal olsun sarı lacivertlilere tüm dedikoduları çıkaranlara susun dediler ve kodular en sonunda . Hem de yine , yeni , yeniden 2-1 ! Nalet olsun bu skora ...

Sivas 1-1 , Bursa 0-0 ve Fenerbahçe 1-2 . Bunlar liderlik fırsatlarının skora yansıyan ya da yansıyamayan tarafı . Sivas bu oyunla bir şans daha verebilir Beşiktaş 'a iyimserim bu konuda . Çekirge dördü görür anlayacağınız . Lakin bunu şampiyonluğa döndürecek hareket gelir mi işte koskocaman bir soru işareti . Galatasaray maçına ikide iki yaparak çıkarsa eğer yine göbeğini kendi kesme anı oluşur . Tabi Mustafa Denizli farklılık adına tuhaflıklar serisine devam etmezse . Son dakikaya kadar umut devam edecek ve bu yazı burada duracak . Bakalım alıntı yapacak mıyız şampiyon olmuş bir takımın mutlu bir taraftarı olarak ?

Hiç yorum yok: