8 Temmuz 2009 Çarşamba

Selçuk YULA Gelmek Bilmiyor !

(...) NOT : Sevgili Turgay Demir dün 2007'de Beşiktaş'ın 2 Zürih maçı arası Süper Kupa oynadığını yazmış . Ama yanılmış . Takım Zürih değil , Sheriff 'ti ve aralık F.Bahçe 'ninki gibi kısa (30 Temmuz - 2 Ağustos) değil , daha uzun bir süreyi (1 Ağustos - 5 Ağustos) kapsamaktadır . Bilgilerinize! (...)

Geçenlerde kendisi hakkında bir yazı yazmıştım . Az söylemişim şimdi anlıyorum . Yukarıdaki alıntı onun bugünkü yazısından . İnsan ; Selçuk Yula gibilerini gördükçe neden Fenerbahçeli olmadığını daha iyi anlıyor , aynı şekilde Adnan Aybaba ve Hıncal Uluç örneğinde olduğu gibi . Yontma işlemini hep kendi tarafına yapan bu ağabeyimiz sinekten yağ çekmeyi değil sineği gözüne kestirmiş sanki . Baksanıza Beşiktaş'ın ön eleme maçlarını ikiden bire düşürmüş . 1 günün hesabını da yapmış ama yine yanılmış . Rövanşı oynatmamış sağolsun ve Temmuz ayının kaç çektiğinden haberi de yok . Ben kendi adıma kısaca açıklamaya çalışayım efendim lakin yine de ağabeyimizin sarı lacivert beyninde bir değişiklik olacağını sanmıyorum ...

1 Ağustos 2007 Çarşamba Beşiktaş - Sheriff (İstanbul)
5 Ağustos 2007 Pazar Beşiktaş - Fenerbahçe (Almanya)
8 Ağustos 2007 Çarşamba Sheriff - Beşiktaş (Moldova)

Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları arasında kalan Fenerbahçe maçı yüzünden Beşiktaş kulübü federasyona başvurmuş , iki Çarşamba arası Pazar günü maç yapması halinde sezon öncesi form tutması mümkün olmayan her takım gibi Türkiye'yi temsil etmekte güçlük çekeceğini güzel bir dille açıklamıştır . Ancak liglerin başlamasından bir hafta önce oynanması gereken Süper Kupanın tarihini alışkanlık haline getirmek isteyen federasyon Beşiktaş'a ret cevabı vermiştir . Beşiktaş Sheriff'i Delgado'nun golleriyle elemiştir fakat Kezman'a boyun eğmiş ve süper kupayı rakibine kaptırırken bu satırların sahibi Beşiktaş'ın golüne sevinirken (nasıl bir sevinmeyse artık siz düşünün) ön çapraz bağlarını parçalamıştır . 7 gün içindeki İstanbul - Almanya - Moldova seyahatlerini hesaba dahi katmıyorum bu arada . Günümüze gelirsek eğer ;

30 Temmuz Perşembe 2009 Fenerbahçe - Koyanesburg
2 Ağustos Pazar 2009 Beşiktaş - Fenerbahçe (İstanbul)
6 Ağustos Perşembe 2009 Koyanesburg - Fenerbahçe

Şimdiki fikstür budur . Bu maçların allah kaza bela vermeden bu tarihlerde oynanacağını düşünürsek , iki sene önceden hiç bir fark olmadığını hatta süper kupanın İstanbul'da oynanması yüzünden Fenerbahçe'nin lehine bir sonuç olduğunu görmekteyiz . Selçuk Yula'nın bilmediği sanırım Temmuz ayının kaç çektiğidir . Zira Temmuz ayı 31 çeker ve 3 günlük yorgunlukla çıkılacak bir süper kupa maçından sonra 4 günlük bir dinlenme sözkonusudur ön eleme rövanş maçı için . Nasıl ki Beşiktaş'ın 3 günlük yorgunlukla çıktığı ön eleme maçında olduğu gibi .

Selçuk Yula 'ya selamlarımı yollayıp , koskoca bi spor adamı olarak yaptığı hatalardan ders almasını umarak yazıma son veriyorum . Hey allahım ne kesermiş be , yont yont bitmedi !

4 yorum:

Arkhe dedi ki...

Selçuk Yula'yı niye bu kadar ciddiye alıyorsunuz anlamıyorum.

Boş adamın rengi olmaz..

Adsız dedi ki...

bu adam hala aptal...

ya ha sheriff olmuş ha zürich ikisinden de güçlü bir takımla mı oynayacak sanki fener....

ayrıca fener'in nasıl olur da süper kupa finali oynamaya hak kazandığını yönetmelik kelimesini kullanmadan bi açıklasın bakayım.

bugünkü ödevi bu olsun!

Pamukk dedi ki...

sorularınızı düşüncelerinizi mail atın size de köşesinden cevap versin bence

Tunç Bozacılar dedi ki...

Köşe Kapmaca oynarız anca bu insanla :)