4 Ocak 2010 Pazartesi

Özkaynak Bir Soda Markası Mıdır ?


Sergen Yalçın ; başında bulunduğu ve kendi liginde fırtınalar estirip lider olan A2 takımından istifa ettiğine dair metni A4 kağıdına yazarak bıraktı . Sonra da A3 marka arabasına binip Ntv'de açıklamalar yaptı . Ağzımızı AaAaAa diye açıp bekledik , nedenini sonradan öğrendik . Sebep Mustafa Denizli'nin gencecik yavru kartallar ile hiç ilgilenmemesi ve 10 metrelik bir alanda Büyük Mustafalar'ın Küçük Sergenler'e sırt çevirmesi . Futbol oynadığı süre boyunca profesör kabiliyetini profesyonel zihniyeti ile aynı paralelde yönlendiremeyen bir süperstar mevzubahis , bas istifayı olsun sana bire sekiz ! Ne kadar kolay değil mi vazgeçmek Beşiktaş'tan hani bir zamanlar Erdal Acar sponsorluğunda şehir şehir dolaşmalar ? Hala olağanüstü yetenekli bir sol ayağı ile konuştuğunu sananlar parmak kaldırsın ! Seni baltalı ilah Zagor zannedip ;

- Bak babacığım bizim hocamız da zamanında bizler gibi altyapının tozunu yuttu , çilesini çekti , Kilyos'tan Fulya'ya her gün minibüs ile geldi-gitti . Yeri geldi top topladı , yeri geldi büyük abilerinden azar işitti ama yılmadı çalıştı ve başardı . Türkiye'nin en büyük yıldızlarından biri oldu . Şimdi bizim başımızda , ne hissetiğimizi en iyi bilen Sergen Hoca .

- Hocanızı en çok ben severim , sayarım , hatırlarım . En güzel başarılarında tribünde sol ayağına duacıydım . Ancak maalesef artık başınızda değil zira ilgisizlikten sıkılıp senin yaşıtındakiler gibi davranıp istifa etmiş .

- !'^+%&/()=?_ (hayal kırıklığının ifadesi)


İstifanın nedensel doygunluğu hiç inanılası gelmeyen bir insandan gelince ister istemez vardır bir bit yeniği , vallahi inanmam durumu ve Ergenlerin başındaki Sergen'in Bergen dışa vurumu . Zapotoçki deyişinden bile dobra dobra ve harbi adam yaftasını pekiştirmeyi görev edinen medyamızdan çıt çıt çıt var mı , çedene ? Yok ! Peki bu kadar iyi giderken bir takım ve tecrübe edinmesi gereken genç bir teknik adamın alması gereken daha çok yolu varsa önünde bu karar ne kadar doğrudur ya da ilgisizlikten yakınma eşiği bu denli aşağıda mı olmalıdır , tartışılır . Madalyonun öbür yüzü olan Mustafa Denizli'nin genç oyunculara bakış açısı biliniyorsa ve yönetimin genel kurul sürecinde hiç bir şey ile alakadar olmama zihniyeti hissediliyorsa en başında neden o göreve Ali Talip Özdemir peki ? Sahaya Paf takımı ile çıkacağım açıklamasını fonda Puff Dady ile yapan başkana en çok kızılan durumun , sahada özkaynak düzeninden bir oyuncu görmek özlemiyle yanıp tutuşan bir taraftar profili bilinmekteyken ; neden sonuna kadar çabalamaz birileri ve bu takımda genç bir - iki evladımız ne kadar oldu görünmeyeli ? Sabrın sonu selamettir , hem teknik adama hem de yönetime sezon sonu gelecek bir şampiyonlukla ''birA2 bu KAPAĞIN altındadır'' cümlesi neden beklenmemiştir , keşke rahatsız edici rahatlık Sergen Yalçın'a bu kadar yapışmasaydı diye de düşünmekteyim , gel beklerim mekteyim ve mek çikın dışarı yemekteyim !


Madalyonun öbür yüzü ; kontratlarını bir senelik yapan , ikinci senelerinde daima fiyasko ile fiyakası bozulan , genç oyuncularla ilgisi olmayan bir Mustafa ve Denizli ortak yapımı . İki senedir bir takım başındasın ama tuttuğunu söylediğin bir camiaya bir tane bile genç oyuncu kazandıramamışsın . Yetiştirmeyi bırak olanı da baltalamaktan kaçınmamışsın . Sezon başından beri altyapıdan sahada gördüğümüz tek oyuncu Serdar Özkan . Batuhan , Necip , Ali , Erdem , Can , Umut hiç düşünülmedi . Hatta Rıdvan Şimşek ile Onur Bayramoğlu'nun esamisi okunmadı . İsmail Köybaşı bile gözü kapalı ilk 11 oyuncusu hala değil . Serdar Kurtuluş yollandı , Korcan'ın üstüne bir kaleci transferi daha yapıldı . Mustafa Denizli bu ! Bu bu nedir bu ? Blue Jean Tigana nasıl bu değilse Mustafa Denizli de o kadar bu , yersen ! Yapacak birşey yok . Strateji , planlama , düzen , geleceğe yönelik hamleler , altyapı , özkaynak ve yeniden yapılanma gibi kelimelerin bir önemi yok , zaten artık eskisi gibi sabır da yok . Altyapıdan gelen bir oyuncunun oyuna girdiği anda gözleri dolan bir kaç kişiyiz hala . Korcan için dua eden kaç kişi kaldık ki Bursa maçında , al oraya Buffon'u , al eline megafonu bağır bağır yırt pantolonu ;

- Kendi çocuğumuzu keserim ulan !

Allahtan hep kötü haberler gelmiyor , arada içimizi rahatlatan , acımızı dindiren , bu kötü yönetim ve yapılanmanın kurbanlarından biri olacağına inandığım bir gencimiz için ... İçim ferahlıyor ...

"Batuhan`ı bonservis karşılığında mı kadronuza katacaksınız?" sorusu üzerine ise Çalımbay "Hayır. Kulübü oyuncuyu bırakmak istemiyor. O yüzden kiralık olarak bir anlaşma yapacağız" diyerek cevap verdi.

-HABER1903-

1 yorum:

Pamukk dedi ki...

rıza bugün tam tersi bir açıklama yaptı ama malesef. illa da bonservisiyle veririz, kiralık vermeyiz o da 5 milyon euro demişiz. onlar da doğal olarak alamıyorlarmış. aferim bize :)

gençlere gelince; 2 senedir bu takımda kazanılan genç yok evet, herkes başka bişi söylüyo. denizli der: yetersizler. sergen der: denizli izlemiyor bile.

ve sevgili sergen: A2takımıyla çok başarılı bit yarım sezon geçirdiniz, rakiplerinize fark attınız lidersiniz, bidünya gol attınız (abilerinin tersine:)) ve sen Sergen o çocukları yarı yolda bıraktın. daha ötesi yok.