21 Ocak 2010 Perşembe

Jooooooooooo ... Hayıııııııııııııııırr !


JO'k artık yaaa .
IN HALDUN WE OHAAA !

Biz uğraşalım bir koca kafalıyla ...
Millet Premier Ligi ayağımıza getirsin anında .
Hem de Spor Max değil sarı kırmızı babında ...
Fink , Sivok , Tello , Delgado hepsini topla
Bir tane Kewell eder mi bilmiyorum valla .
Baros , Jo ve Nonda
Eşit midir Nobre , Bobo , Holosko ve Batuhan'a ?
22 bin kişiyle camiayı nitelendiren kafa
Koca bir kafa zihniyetten yoksun temizlik peşinde hala
Rakip güçlensin takım kursun adı rüya
Kongrenin sonucu kangrenle sonuçlanacak valla
Düşünülecekse abarttığım sadece şu cümleyi hatırla ;

''Sen git Küçük Ahmet ile oyna''

Oyna da oyna kafana göre oyna koca kafa ...
Biri neyle oynuyor diğeri iş bitirici yönetici sıfatıyla !
EL elden ÜSTÜN müdür acaba
Offff , canım sıkıldı a.q yaaaaaaa ...

5 yorum:

Burak Eren dedi ki...

Tek kelimeyle müthiş :) Transfer değil ama şu yazdıkların :D

nikolatesla dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
alper dedi ki...

JO yumu almışlar.o kim ya.5 gol atamaz ligde.rahat olun bu takım bu sene şampiyon yine.en iyi 4-3-3 biz oynuyoruz çünkü.

babasicarlos dedi ki...

Sanırım Alper 4-3-3'ün nasıl oynanması gerektiğini bilmiyor. Kısaca anlatalım bilmemek değil öğrenmemek ayıp. 4-3-3 yeni nesil futbolda diğer adıyla total futbol taktiğidir. Bu taktikte oyuncuların yerleri bellidir ancak görevleri maç içerisinden sürekli değişmektedir. Tigana'nın Beşiktaş'ın başında "futbol kolay oyundur sürekli kademeye girerseniz başarılı olursunuz." tarzında ki bir açıklaması vardı. İşte bu 4-3-3'ün aslında savunma yönünü anlatıyor diyebiliriz.

Hucum konusunda da iki farklı varyasyonu vardır. Biri Alex Ferguson gibi (FM tabiri ile anlatıcam) DMC MR ML AMR AML FC kullanarak oluşturulur bunda kanatlarınızın çok güçlü ve hızlı olması gerekmekte AML AMR oynayan oyuncularun ise biraz daha forvet özelliklerine sahip olması iyi şut çekebilmesi ve birebirde adam geçebilmeleri önemlidir. Diğeri ise Guardiola gibi DMC MC MC AMR AML FC kullanılarak oluşturulur. Bunda ki önemli nokta ise MC mevkiisidir. Xavi ve İniesta gibi araya top atabilen, 40-50 metreye kadar adamın ağzına top atabilmesi önemli koşuldur. AMR AML'nin Alex Ferguson'un 4-3-3'ündekiyle aynı özelliklere sahip olması gerekmektedir.

Galatasaray'da Rijkaard'ın kullandığı sistem Guardiola'nın sistemidir ancak tek sorunları Xavi ve İniesta gibi iyi pas atabilen, top yapabilen orta sahaları bulunmadığından AMR ve AML oyuncuları sürekli geriye gelip top almak zorunda olduklarından daha fazla efor sarfetmektedirler.

Beşiktaş'ta Mustafa Hoca'nında uygulamaya calıştığı sistem Guardiola sistemi ancak ne yazık ki Beşiktaş'da AMR ve AML mevkiinde ki adamlar ne güçlü ne şut çekebiliyor ne de Galatasaray sisteminde olduğu gibi geriye gelip top alıyor. Orta sahamız ise tam felaket durumda ne ara pas atabiliyorlar nede uzun top atabiliyorlar. Savunmasıda ayrı bir sorun Beşiktaş'ın Ferrari'nin sakatlığı tek iş yapan yerimiz olan savunmayıda bitirmiş durumda. Takımda tek sorunsuz oynayan kişi Fabian Ernst.

Bu yazıyı daha çok uzatabilir 4-3-3'ünde sağ ve sol bekleri nasıl oynamalıdır, stoperler nasıl olmalıdır tarzında baya birşeylerde yazabilirdim ancak anlatmak istediğim konu o değil. Anlatmak istediğim konu Beşiktaş 4-3-3 iyi oynamıyor hatta hiç oynamıyor sadece oyuncular 4-3-3 dizilişinde çıkıyor ancak başka oyunlar oynuyorlar... Beşiktaş 4-3-3 oynamıyor ve bu oyunlada şampiyonluk beklemek hayalden öteye gidemiyor...


http://babasicarlos.blogspot.com/

Ali Ece dedi ki...

tek kelimeyle mükemmel!
ayrıca anket olağanüstü