30 Kasım 2009 Pazartesi

El Kalasico 0-1


El Clasiconun skorundan farklı bir şey mi bekliyordunuz ki ? Al sana 1-0 . El Klas futbol var El Kalas futbol var . İsterse Şampiyonlar Ligi finali , isterse Dünya Kupası finali farketmez . Beşiktaş mevzubahis ise gerisi teferruat bile değil daha da ötesi ! Hem de sahada ne kadar Berbatov bir futbol olsa dahi . Kadrolar açıklandı , tek hayıflandığım isim İsmail Köybaşı . Merkezimiz Köyiçi bu çocuk Köybaşı , aklını seveyim lan İsmail lan İsmail lan İsmail , İsmail ! Yusuf'un ve Nobre'nin olmaması güzel ancak Nihat ne zaman iyileşti , Tello'nun bağları ne zaman düzeldi ? Mete Düren mi dürdü bağları bilinmez ama ihtiyacımız var bu tür fark yaratan adamlara farklı skor talebimiz var ise . Dörtlü savunma ve öndeki iki Alman oyuncunun kaleyi savunma anlayışları Barcelona pas trafiği gibi bunaltıyor insanları . Hatta İstanbul köprü trafiği . Kadronun en istikrarlı yeri ve tavşanın tek uğramadığı bölge Ferrari ve Sivok'un oynadığı mevki . Ernst ve Fink'i ekle , sonuç ; 14 maç 6 gol ! Bu takım haketmediği halde Galatasaray'dan 3 yemeseydi ne olacaktı çok merak ediyorum . Andre Moritz'in attığı yalan penaltıyı da saymayın , bir İbrahim Akın bir de Makakula o kadar . Avrupa'da birinciyiz ama hala Nobre ile MFÖ'den Mecburen şarkısını dinlemekteyiz ! Batuhan gençtir , özkaynaktır . Nobre ise 2.2 milyon euro ile araya kaynaktır , soğuk gecelerde içinizi yalandan ısıtan kanyaktır ! İbrahim Kaş yapayım derken göz çıkartan adamdan sağ bekleyip soldan vuran adam pozisyonuna geçti . Bu gözler ; yürümeye yarayan ayağıyla orta yapan İbrahim Üzülmez'den sonra asist yapan İbrahim Kaş gördüyse yakında Nobre'den iki adam çalımlayıp plase vuruş ile gol bekler ! Nasıl ulu önderimiz zeki , çevik ve ahlaklı diye tanımlıyor sporcuyu benim santrofor betimlemem ise sadece iş bitirsinle sona eriyor . Ne kafa topu mücadelesi ne de kaval ile stop etmeye çalışma hadisesi , karşınızda sadece Bobo kelimesi . Vuracaksın gol olacak , bitti bu kadar . Şampiyon Kokoreç bile Bobo'yu oynatır ; ki şampiyon Beşiktaş'ın en ilerideki adamı Nobre değil vatandaşıdır . Yardımcı hakemin Sivas'a yardımcı olması sonucu hat-tricki , four-tricki hatta Şvayzelerin Patrick'i olma şansını kaçırmıştır . Geçmiş olsun adamım Mete'ye koş o dürer seni en kısa zamanda ...


At golü yaslan arkaya , kargalara malzeme verme , haydi basın güzel atkılı pozlar yakala ! Magazin yönünden bugün budur Mustafa Denizli . Düşler Tiyatrosunda ben karizmatik görünüşüyle bu sitede bolca eleştirdiğim adamı çok beğenmştim . Bu gün ise perde kapandığında Sivas'ın Dağları'ndaki seyircinin ayakta alkışlayarak selamlamasını bekledim . Bu güne kadar beni utandıran kimseye pabuç bırakmadım ama al hocam tüm ayakkabılarım senindir kalıbımı da basarım . Tavşansız bir çizgi film ne kadar güzelse , işte maceraya gerek yok değil mi bu güzel adventure filminde ? Tabata kaldı sadece düzene ayak uyduramayan onun dışında kimse dişlerini göstermiyor sırıtmıyor olsa gerek ! Gerçi Brezilyalı yakuzayı altmış oldu mu çıkarıyor hoca , belki de sabretse 90 dakika bu sefer direkleri dövmeyecek Tabata . Ekrem soyadı ile performansını ortak paydada zirve yaptırırken bu ligde şampiyonluğu getirecek yerli oyuncu kontenjanında yanına Nihat Kahveci'yi de almalı erkenden . Eminönü'ndeki Kuru Kahveci Mehmet Efendi dükkanındaki sırayı biliyorum , Nihat Kahveci iyi oynasın bir sıra da yeni açıkta oluşur yeterki oynasın diyorum ! Mustafa Denizli güvendikçe kar yağıyor tepesine bakalım patlama hangi maçta hangi kaleciye ?


Sivasspor biraz Erman Kılıç biraz da Musa Aydın . Gerisi sanki ligden düşmüş de bitse de gitsek havasında . En çok olumlu söylemleri ve düzgün karakteriyle Muhsin Ertuğral'a üzülüyorum . Bir ara Hababam Sınıfı'ndaki Badi Ekrem gibi Funk Hu Çekirge pozu verdi kameralara ömre bedel şehla gözleriyle ancak söylemeliyim ki sempatiklik katıyor yanlış anlamayın o haliyle bile . İbrahim Şahin'in futbolcudan çok kabadayı halleri ile bu adamın yumuşak başlı halleri Tufan ile Cemal Nalga gibi taban tabana zıt ! İri zenci kontenjanından kadroya dahil olan Yannick Kamanan Bursaspor için düşünülüyorsa bu performansı ile Ertuğrul Sağlam'ın yüzünü kara çıkarır söyleyeyim . Gerçi Ersen Martin ve Yasin Çakmak'ın olduğu bir kadroda Drogba gibi geliyor bünyeye ya neyse . Sivasspor oturacak Bank'a dönecek yüzünü Asya'ya düşünecek nerede yanlış yaptım o zaman belki Turkcell'den bedava konuşma şansı kazanabilir . Yoksa Ziraat Bankası'ndan bile kredi alamazlar bu kafayla !

İlk yarıyı lider bitirme şansı Youla'nın ayak üstü kötü şutlarına ve Doğu'nun Paris'ine bakıyor artık . Sonrası Mesir Macunu ve İskender Kebabı söz konusu . Olur mu derseniz şans var yok değil . Tavşan olmasın , sakatlık olmasın ve bir de kötü tezahürat sebebiyle sınırda olan taraftar bir arıza çıkarmasın . Ben hayretlerdeyim hala kendi adıma ve hocaya çiçek yolluyorum özür babında . Yoksa ; hala yeter Demirören ve lütfen istifa et aday olma kongrede , bitsin bu hengame de kangren de ...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

abicim, olağanüstü yazmışsın tebrikler!

Sercan dedi ki...

Eline sağlık şiir gibi yazı olmuş.

kkskblog dedi ki...

çok güzel. En altta F.D yazıyordur diye geçirdim içimden. O derece güzel...

B U Z G İ B İ G O L dedi ki...

muhteşem bir yazı olmuş, eline sağlık...

mceyhan dedi ki...

"Ben hayretlerdeyim hala kendi adıma ve hocaya çiçek yolluyorum özür babında . Yoksa ; hala yeter Demirören ve lütfen istifa et aday olma kongrede , bitsin bu hengame de kangren de ..."

Katılmamak elde değil.

Atakum RAC dedi ki...

eferin len kerata :]]