16 Kasım 2009 Pazartesi

One Way Ticket


Eski Açık: 75,00 TL
Yeni Açık: 75,00 TL
Kapalı Alt: 200,00 TL
Kapalı Üst: 250,00 TL
Numaralı Kenar: 225,00 TL
Numaralı Orta: 250,00 TL
VIP Alt A-F: 250,00 TL
VIP Alt B-E: 320,00 TL
VIP Alt C-D: 400,00 TL
VIP Üst A-F: 450,00 TL
VIP Üst B-E: 650,00 TL

Şaşırmıyorum . Tahmin ettiğim fiyatlar bunlar . Geçen sene çifte kupalı sezonun son iki İnönü maçında Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadı bu takım . İlkinde yukarıdaki tutarlar vardı ikincisinde ise +50 lira zam gördü biletler . Bu fiyat tablosu ülke futbolunun bir adım ileri gitmeksizin Fenerbahçe'nin başlattığı ve tribünlere yönelttiği aynı çizgi despotizmidir . Aynı çizgi despotizminden kastım ; parası olanın maça gelebildiği , parası olanın ürün alabildiği , endüstriyel futbolun bokunun çıkarıldığı ve dünyanın en heyecanlı oyununun seyredenler bakımından tiyatro sessizliği yaratması amaçlanan bir anlayıştır . Beklenti stada gelenlerin çizgisi ile sahada seyredilenin kalitesinin paralel bir şekilde artması olsa da aynı takımın yeşil zemine ; şemsiye , yumurta , çakmak ve taş gibi yabancı maddeler atmasıyla bir adım ileri gidememektedir . Aylardır biriktirdiği parasını sevdiği takım için kumbara kırma yöntemiyle bir abi elinden tutup canlı şahit olma nostaljisi artık çok gerilerde . Masum sevdaların yerini derbi galibiyetini anlatan tişörtler almakta . Bir ailenin maç gitme olasılığı ile ay sonunu getirme çabası arasında sıkışıp kalan futbol tutkusu bitme aşamasında . Oyun işte adı üstünde . Sen bunu oyunluktan çıkarıp ticarethane kavramıyla bezersen yakından ne seyreden bulursun ne de seyrettiren .

Ne bekliyordunz sevgili Aziz Yıldırım ; stadı ısıtmalı yapınca efsane maratona gönül vermişlerin de mi gönlü ısınacaktı ? Bilet paralarını fahiş ve fahişe fiyatlara çıkarınca Galatasaray maçları daha mı çok heyecanlı olacaktı ? Hakemin kafasını yaranlar işsiz güçsüz tayfası mı , yoksa asgari ücretle çalışan usta , çırak veya kalfa mı ? Bir ülkenin futbol seyircisinin tutkularıyla oynamak bir Mehmet Topuz şapkası daha mı aldırırdı ? Ya da ne haddime ; iğneyi saygıdeğer rakibimizin başkanına batırırken onun kötü bir kopyasına çuvaldızı çok mu göreceğiz ? Eyyy Yıldırım Demirören başkan (!) ; 75 lira açık bilet açık açık gelmeyin lan demek değil mi yeter diyene ? Şerefsiz yönetim seslerini kulaklarınla duymamak için midir 200 lira ? Nasıl bir profil yaratmak istiyorsun bu ülkenin ve dünyanın en müthiş tribün gruplarından birini bölmekle ? Çocuğunun masum yüreğine siyahı ve beyazı koymak isteyen bir babanın ne günahı var bana bir anlatsana ? 250 lira kapalı üste veren adam ile VIP bölümünde yerini alan bir mi olmalı senin kitabında ?

Sorular uzar gider ... Cevaplar sayfanın altında şıklar halinde ters çevrilmiş bir şekilde tepe taklak gitmekte . Aynı ülke futbolu gibi . Bir adım ileri gidemeyen hakemleri , hocaları , milli takımı , spor medyası ve m(y)ayıncı kuruluşu ile birlikte . 75 az olmuş başkanım , yaramazlar yazıp yanlarına çarpı koyup hocaya şikayet ettin arkadaşlarımızı , şimdi de kopya çekerken gördüğün kişileri hocaya ispiyonlarsın ... Sana yakışan budur 75 kere , 200 kere ve 250 kere ...

3 yorum:

maraton39 dedi ki...

şaka mı bu

Arkhe dedi ki...

Numaralı ile Kapalı tribünlerin bilet fiyatları arasındaki farkın da üzerinde durmak gerek..

Adsız dedi ki...

süper lig maçı standartı olan 25 tl'nin üç katı fiyat ne demek? bursaspor maçı 25 tl ama fener maçı 75...bursalılar neden buna isyan etmiyor yahu, takımınız küçük düşürülüyor arkadaşlar uyanın...

eskiden bu derece fahiş fiyat yoktu. derbi maçı mı, tamam yap 40 tl bitti gitti...3 katı fiyat çekmek ne oluyor? bütün bunlar olurken demirdövene borç neden artıyor? bence maça gitmeyip bu adama olan borcumuzu verelim de bu iş bitsin bir an önce.

hala fener maçını konuşamıyoruz ne yazık ki...