30 Mart 2010 Salı

Ali Gültiken


Sağ bek olduğunu hayal meyal hatırlıyorum . Gönlümün forvet mevkisinde yer alır . Metin ile Feyyaz'ın ortasındadır , ortada kalmıştır . Ne Metin olmuştur ne de Feyyaz . Metin Tekin herkesin kahramanı , Feyyaz ligin gol kralı , Ali Gültiken ise kelimenin tam anlamıyla şanssızdır . Yoksa 30 gol atıp kral olamadıysa Tanju ile aynı döneme , sadece 7 kere milli olmasıyla şerefli mağlubiyetler dönemine denk gelmesi başka türlü açıklanamaz . Eski Bakırköy 74 sinemasının karşısında Gültiken gömlek mağazasına girip içeride mi diye bakmışlığım da vardır . Sakatlandığı anı mıh gibi tutuyorum aklımda , bir Galatasaray maçı ceza sahasının köşesi ve dönen diz , kader , talih ! Futbolu bıraktıktan sonra akılda kalan hatırası yok . Yıldırım Demirören onu yolladıysa onun suçu eminim yoktur . Şimdi Göztepe ile anlaşmış , hayırlısı olsun . O Beşiktaşlı Ali'dir ve o kravat ona hiç yakışmamıştır ...

2 yorum:

Ekrem35 dedi ki...

beşiktaşlı ali'dir kesinlikle ama bir izmirli olarak göztepemizi kurtarsın bu bataktan ve gönlüme "bir çentik daha atsın" diye beklemekteyim.

Unknown dedi ki...

Ne güzel anlatmışsın "şans yoksunu" Ali abiyi. Bahtsız bedevi bile şanslı kalır bu adam yanında be, biraz şans gülseydi ona kimbilir neler yapardı.
Maziye daldım sayende, eyvallah eline sağlık.