29 Mart 2010 Pazartesi

Galatasaray - Fenerbahçe

- Dünyanın en büyük derbisi diyorlar her yerde , gerçekten böyle mi bu ?
- Galatasaray - Fenerbahçe derbisi bırakın en büyük derbiyi , dünyada ilk 20'ye bile giremez . Ne maçlar var , ne mücadeleler , bizimkisi bu kaliteyle hiç bir şey ifade etmiyor ...

Soru bölümü bir arkadaşıma cevap bölümü ise Okay Karacan'a ait cümleler bunlar . Bundan 2 hafta önce Florya'da bir dernekte kendisiyle tanışma fırsatı buldum ve bu oyunun en güzel adamlarından birinin ağzından bu sözleri duydum . Duydum ki unutmamışım aklıma geldi dün akşam . Olmayan kalitesi , ne idüğü belirsiz mücadelesi , seyir zevkine hitap etmeyen görüntüsü ve artan (! ) marka değerinin vücut bulmasıyla da Okay Karacan abinin kulaklarını çınlattım . Herhalde dün akşam herhangi bir beklentisi olanlar 15. dakikada televizyona bakmaktan vazgeçmişlerdir . Yoksa ne gol , ne güzel bir-iki hareket , ne de pozisyon vardı . Ha gol vardı o da golse . Fenerbahçe'nin artık klasikleşen Galatasaray golleri bunlar . Galatasaray Fenerbahçe'yi en kötü halinde bulsa en fazla 1-0 yenebilirken tam tersi durumda 4-0 , 4-1 ve 6-0 sonuçlarını çok iyi hatırlıyoruz . Basiret bağlanması böyle birşey olmalı . Ben küçükken 5 sene boyunca Fenerbahçe'nin bizi ligde yenememesinin tadını o zaman çıkarırken , bedelini geçen senelerde ödeyeceiğimi bilmiyordum . Elbet istikrarlı Fenerbahçe galibiyetleri alacaktır Galatasaray , merak etmesinler denge ister istemez kurulacaktır .

Oyuna geçip kendi canımı sıkmak istemem , sadece terbiyesizliğini g.tüyle gösteren bir adama değinip bitireceğim . Lefter veya Metin Oktay nasıl olunuyor reçetesi her tribüncünün gönlünde yazılıdır . Bilen bilir . Peki Volkan Demirel nasıl olunur diye sorsam herhalde Fatih Altaylı'nın yıllardır yazılarının altındaki cümleye göz kırpmış olurum . Unutulmaması gereken ; rakibe saygı bir kupadan da önemlidir , bir sinekten de !

Not : Cennet 3 gündür alkış kıyamet . Ne mutlu böyle ölüme ve geride bıraktığı ailesine ...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Götünüzden çatlıyorsunuz tam olrak kelime anlamı ile 3. büyük olduğunuz için di mi? Asla büyük olamayacaksınız.