12 Ekim 2009 Pazartesi

İlklerin Takımı Beşiktaş !!!

İlklerin takımı olduğumuzu söylüyoruz ama bu koca bir yalan . 1903 yılında ilk spor kulübü olmamız sayesinde bu ülkede havamızdan geçilmiyor . Başka ? Hangi sektör , dal , platform ya da kulvarda öncülük yapmışız ki ?

Borsaya ilk açılan biz mi olduk ? Onu bilmem ama ilk tahtası kapanan biz olduk !
Beşiktaş Tv yayına başlıyor dendiğinde diğerleri çoktan ''şimdi reklamlar'' !
Beşiktaş Koleji mi Galatasaray Lisesi mi ?
Hattını bile bildi Laz kardeşlerim biz ise hala haddimizi !
Resmi sitelerden öğrenir olduk rakip transferleri , bizimkinin içinde aç kaybol !
Dergi konusunda diğer taklit seçeneklerinden yararlanınız !
Store , yuva , resmi ürün , forma konusu ile mağaza sayısı tam bir hayal kırıklığı !
Stad konusunda yine üçüncü(yüz) İnönü Muharebesi !
Reklam , sponsorluk ve leddalin amin !
Transferde dua ettiğim zamanlar olmuştur rakipler çıtayı yükseltsin babında !
Avrupa Kupası yok , şampiyonluk sayısı diğerleri kadar değil çok !
Tesisleşme , gayrimenkul veya gelir getiren taşınmazlar taşındılar !
Futbol okulu , altyapı , paf , puf , pöf !

Öncü olmak , ilklerin takımı olmak nasıl bir duygu tek bildiğim tarih düzleminde . Onun dışında ben bilmiyorum Beşiktaş'ımın ön ayak olduğu her hangi bir şey . Hatırlatacak olana saygımız sonsuz , sakın ilk İstanbul Lig şampiyonluğu ya da nağmağlup birinci olduğumuzdan dem vurulmasın ! Kızılay çaresizliği ya da çArşı yaratacılığını da geçelim . Nedir bu kulübü öncü yapan allahaşkına açıklayın . Bıkmadı mı bu yönetim diğerlerini taklit etmekten ? Papağan hizmetler , yok edilen değerler ve bitirdiği duruş üzerinden gereksiz polemilkler ! Sanılmasın mevcut yönetimden bahsediyorum . Yıldırım Demirören değil Ahmet Çorapören'in de bir farkı olmayacağını düşünüyorum . İlk olmak masalı ve ilklerin takımı olma yalanı tokat gibi suratımızda işte . Zihniyet meselesi bu , Hagi'nin karşısına Sellami'yi koymak gibi birşey bu . Ya da rakibin Brezilya Milli takımının ilk 11'inden oyuncu alırken sen altyapından çıkarıp elinden kaçırdığın oyuncuya küfeyle para verip kiralamak gibi bir şey bu ! Kanal 1'deki Kelime Oyunu yarışmasında hala ''harf alıyım'' diyor Beşiktaş . Diğer yarışmacılar uzun uzun cümle kurarken !

1 yorum:

0. Tekil Şahıs dedi ki...

yazıya katılmakla beraber resmi dergiler içinde "ilk" biz değil miyiz?
ha şu var; ilk çıkaran biz olsak bile kalite açısından "diğerlerinin" neresinde duruyoruz? eğer post'ta bunu kastettiyseniz (ikilemde kaldım çünkü), o zaman tamamen doğru bir yazı :)