15 Nisan 2009 Çarşamba

Volkan D.

Volkan Demirel ... Milli Takım ve Fenerbahçe 'nin kalecisi . Son yıllarda kurtardığı toplar kadar gördüğü kırmızı kartlar , yaptığı basit hatalar ve taktığı boyunluk ile kendinden söz ettirmeyi başardı . Transfer döneminde henüz imza atmaması veya sevgilisi ile yakalanması ise magazin ile alakalı . O topa hiç girmeyelim . Bizim ilgilendiğimiz şey büyük maçlardaki tribünler ile olan diyaloğu .


6 yaşımdan beri bir şekilde İnönü Stadı 'nın turnikeleri ile merhabamız vardır . 86 yılındakini tv başında hayal mayal hatırlarken 90 yılındakinde ise eski açıkta omuzlar arasından ve parmak uçlarımda şampiyonluğumuzu kutluyordum . Gençlerbirliği 'ni 3-1 yenmemize rağmen 8-0 'lık sonuca ağlayanlar kervanında da yer aldım , Pascal bizi diskoya götür makarasında da . Uzatmalarda kaybettiğimiz ve İlhan Mansız 'ın 3 tane attığı maç da aklımda , Sabri Çelik 'in G.Saraylı olduğunu anladığımız nağmağlup serisinin son maçı da . Sözün özü sahne tozunu yutan tiyatrocular gibi artık iflah olmayız , diğer evimiz her daim İnönü Stadı .


Son iki senedir yüzüp kuyruğuna geldiğimiz işin Fenerbahçe maçıyla bitmesi bence tesadüf olamaz . Benim çocukluğumda o kadar çok yendik ki şimdi bedelini ödüyoruz , ah aldık onu çekiyoruz . İki senedir Mayıs ayı hep acı oldu bizim için ancak biri varki bu acıyı daima kaşıdı , kanattı ve üstüne tuz bastı . Evet malum şahsiyet ; Volkan Demirel ... Yukarıda bahsettiğim üzere evim kadar bulunduğum ortamda ben bu kadar tribünle oynayan adma görmdim . Önümüzde Kolibasili kılıklı adamın takım taklavatı göstermesi dahil .


Kapalıdayım . Golü yiyoruz , elbette hayal kırıklığı , üzüntü hakim . Bu sırada gözler dönüyor üzüntü , sinire öfkeye kesiyor . Çıldırmanın eşiği aşılıyor ve tepki oluşuyor , neden ? Rakip takım kalecisi tribüne hareket çekiyor , tahrik ediyor . Kadıköy 'e gitmiyorum uzun yıllardır , arkadaşlarım aynısını orda da yaptığını söylüyor . Bir değil beş değil on değil . Ne ana kalıyor ne bacı . Ana avrat dümdüz . Sonra da taraftar küfür ediyor . Yumruğu koyana diğer yanak uzatılsın isteniyor , oh ne ala !


Geçen sene yine kapalıdayım . Kadıköy 'de olanlar anlatır herkeste bir Volkan Demirel öfkesi var . Hem de sadece Volkan Demirel . Gezinmeye çıktılar kulağında i-pod . Tüm tribün bir tek kişiye küfür ediyor . Gökhan Gönül neden hedefte değil ya da her maç bize gol atan Alex ? Cevap belli . Neyse telefonum çalıyor bir - beş - on . Hem insanlıktan hem de Lig Tv 'ye çıkmışım . Volkan Demirel 'in kulaklarını çınlatırken . Öyle diyorlar . Maç öncesi klibinde bile ben varım 7 saniye . Bakıyorum bu ben miyim diye , insanın kendisini seyretmesi tuhaf . Sebep belli etki - tepki . Ne yani hareket çek , tahrik et sonra ne güzel İstanbul , yok öyle !


Topu ıskaladığın an sevindiriyorsun herkesi . Kırmız kart görünce anlıyorsun ne demek istediğimizi . Volkan Demirel sen hiç kendine çeki düzen vermeyecek misin ? Aynısını yaptın Pazar günü tribünleri deli ettin . Eğer o portatif kat çökseydi ne hissedektin ? O tribün aşağıya inseydi ne edecektin ? G.Saray 'a milyonlarca lira ceza , stadını kapattırma ve bilimum tarihe ve derbiye leke düşürmek için kasıklarına mı güvendin ? Erkek gibi hareketini çekseydin çevir kazı yapmayıp suratını neden ekşittin ? Taraftar ne yaptı sana , neden küfür etmiyor Uğur Boral 'a , Guiza 'ya veya Deivid De Souza 'ya ? Bir de şaşırmış tedbirsiz sevkedilince PFDK 'ya . Ha bir de o boyunluk , aman neyse ! Bakalım biz bundan sonraki duruma ...


Sabri veya Lugano ile aynı olmak zorunda değilsin , eldivenlerinle topuna dön , oyununa bak . Arkanda duran adaşının senden daha yetenekli olup olmadığını bilemem ama kesinlikle senden daha efendi . Tarih çirkefleri ya da tribüne sevimli gözükmeye çalışanları değil farklıları yazar . Eğer altta resimdeki gibi olmak istemiyorsan artık aklını başına alma zamanı . Benden söylemesi . 2 hafta sonra Dolmabahçe 'de görüşmek üzere Volkan Demirel . İnşallah beni yine Lig Tv 'ye ve insanlıktan çıkartmazsın .



2 yorum:

Barış Akdemir dedi ki...

içimizden bir : VOLKAN DEMİREL..

Tunç Bozacılar dedi ki...

hay içinize :)