7 Nisan 2009 Salı

Batu - Gol ...


Üstündeki formanın ağırlığına aldırmadan penaltıda atacağı köşeyi söylüyor rakip kaleciye . Bu yüzden de hakemden uyarıyı yiyor . Yanlış anlaşılmasın milli takım maçı , antreman çalışması değil . Abanıyor , kaleciye nişanlayınca artistliği son buluyor elbette . Fotoğraf kare kare anlatıyor kelimeler olmaksızın zaten . Diğerleri için ilk dikkat çekici hadisesi olabilir ama bizler onu henüz 15 yaşındayken Manchester City 'nin istediği 1.90 küsürlük adam olarak tanıdık . Altyapıda attığı 89 maçta 226 gol ile gelecek için ümitlendik . Kadıköy 'de mutlak gol pozisyonunda ve kale boş iken Higuain 'e pas vermeyip ''Kral yapmayacaksın , kral olacaksın'' sözüyle kulaklarını çınlattık . Hami Mandıralı 'nın verdiği montu geri çevirip 'Benim üzerime giyeceğim mont daha üretilemedi'' cümlesine şaşırıp G.Antep maçında 90+4 'te daha yeni ameliyatlı dizlerime sevinçten vurduran kahraman olarak sevdik . Bu gol ile lig tarihimizin en genç gol atan oyuncusu ünvanını da eline aldı . Hacettepe maçındaki golü ve A Milli takıma çağrılışı ile gurur duyduğumuz dahi olmuştur . Paf takımında gollerini sıralamaya devam ederken A takıma alınmadığı zamanlar üstümüzde Kapalı locada görmüşlüğümüz çoktur .


Mustafa Denizli 'nin mutlak şampiyonluk parolası ile geleceğe yatırım yapması elbette düşünülmezdi ve Beşiktaş 'ın evlatlarından birinin koynuna yollandı Eskişehir 'e . Bir - iki çocukça açıklama ile yine başrole soyunmaktan geri durmuyordu . Taraftar bakımından bizimle benzerlik gösteren camiada hemen benimsendi . Zira artistlik makamına en çok ilgi duyacak heyecanlı gözler onun ne yapacağını merak ediyordu . Maçlardan sonra üçlü çektirdiğini duyarken toplamda 4 gol ve 4 asiste ulaşarak istatistik yaratmaya devam etti . Hami Mandıralı 'nın açıklamasına göre hiperaktif kişiliği sözkonusuydu ve yine yerinde duramadı .


İstanbul 'a geldiği Fenerbahçe maçından önce kamptan ayrılıp Ortaköy 'de bir barda görüldü . Gören Rıdvan Dilmen . Açıklayan yine kendisi ve ntv . Hemen olağanüstü bir toplantı ve süresiz kadro dışı cezası . Maçın golünü gelen ortaya yükselip ayağıyla attı Batuhan . 2 tane daha kafaya yükseldi ve vurdu , çizgiden defans çıkardı . Bir gece önceki bar sabahlamasından eser olmadığını gösterdi . Yaşı 18 gün sonra 18 olacak . Rıza Çalımbay 'ı dinledim , yere göğe koyamıyor Batuhan 'ı ama eksikleri hep saha dışında diyor . Milli Takımdan hocası da aynı şeyleri demişti . Problem belli çözüm Lucescu mu yoksa Batuhan 'ın iç dünyası ile doğru yolu bulması mı bilmiyorum . Tek bildiğim 17 yaşındayken bir sabah uyandığımda suratımda ayakkabı boyası vardı , yemin etmiştim bir daha içki içmeyeceğim diye . Bir hafta sonraki Pazar sabahı yine aynı şekilde uyanınca gülmüştüm çocukluğuma . Cezayı ehliyeti yok bu çocuğun . Araba kullanamaz henüz . Allah donatmış yetenekle gerisi kararlı ellerde şekillensin diye sürmüş sahaya . Ego gösterisi ya da kes kararı çık işin içinden olmaz , olmamalı . Hakan Şükür olur mu bilinmez ama Ibrahimovic antipatikliği de yok bence . Sevimli çocuk bu ve oldukça artist . Hangimiz değildik ki o yaşlarda . Hoşgörü göstermek lazım farklı adamlara . Doğru yol göstermek lazım sabırla ve inatla genç çocuklara . Sonra Mesut Özdiller peşinde koşarız farklı Batuhanlar kenarda otururken .

Hiç yorum yok: