3 Mart 2009 Salı

Fair-Play



















Arama motorlarına girip yukarıdaki iki kelimeyi yazdığınızda ekranınıza çıkanlardan sonra insanın ruhu dinliyor sanki . Zira yeşil zemin üzerine yazılan dürüstlük , adil oyun , etik , saygı , güzellik , insanlaşma terimleri ile birlikte fondaki Japon müziği ve shiatsu masajı kıvamında edilen laflar ılık ılık insanın içine işliyor . Kısaca yazan şu ; ''Dürüst oyun , dürüst anlayış anlamını taşır . Tam anlamı ise ; etik üstü davranıştır. Etik davranış her konuda kuralları dürüstlükle ve saygı ile uygulamak demektir . Fair Play ise tüm bunların üstünde kişisel çıkarları ve hırsları bastırarak yaşamda üstün insan ruhunu ortaya koymaktır. Sevgi, dostluk, kardeşlik anlayışı olan Fair Playın sınırı yoktur. Dünyada tüm sınırlar yapaydır . Çünkü en önemli sınır gönüllerin sınırıdır.'' . Şimdi ben bunları okuduktan sonra herhangi bir spor sitesine giriyorum ve karşıma çıkanları sizlerle paylaşmak istiyorum :

- Devre arasında soluğu hakem soyunma odasının önünde alan Yıldırım , Göçek ’e “neden penaltıyı vermedin” diye çıkıştı .

- Beko Basketbol Ligi 'nde , dün oynanan maçta Beşiktaş Cola Turka 'ya 110-95 mağlup olan Fenerbahçe Ülker 'de üzüntü yaşanırken , karşılaşmada edilen küfürlere ise tepki gösterildi . Şube direktörü Nedim Karakaş , ''3 saat boyunca süren bu küfürlere kim dur diyecek ? Yıllardır orada hep aynı şeyleri yaşıyoruz . 2 anons yapıldı ama yine bir şey değişmedi . Beşiktaş Kulübü 'nün anonsçusu bile hakemlerden önce "lütfen küfür etmeyin" diye anons yapıyor'' dedi .

- Galatasaray ’ın efsane kalecilerinden Brad Friedel , yazdığı kitapta Türkiye ’yi ve yaşadıklarını anlattı . ''Menajerimiz Souness bir taraftarın elinden bayrağı aldı . Ve sahanın ortasına dikti . O an stattan çıkan ses inanılmazdı . En büyük provokasyonu yapmıştı . Maçtan sonraki 3 saat boyunca otobüsümüz Fenerbahçe taraftarları tarafından takip edildi .

- KanalTürk 'teki Bizim Stadyum programına katılan Aziz Yılmaz , yine Ali Şen 'e yüklendi . Ali Şen ile kavgalı olan ve bundan önce de Şen hakkında sert çıkışlar yapan Yılmaz , eski Fenerbahçe başkanını palavracılıkla suçladı .

- Konyaspor-Galatasaray maçı öncesinde , Hollanda'daki uçak kazasında yaşamını yitiren vatandaşlarımız için yapılan saygı duruşu , bazı Konyasporlu taraftarların "saygısızlığına" sahne oldu !.. Bir grup taraftar , stat hoperlörlerinden yapılan anonsa , tribündekilerin ve sahadakilerin saygı duruşuna geçmesine aldırış etmeden tezahürat yaptılar .

Ne güzel değil mi ? Tam bize ait hikayeler . Sonra da bir aklı evvel kafasına göre bir lig yapmış , adını da Fair-Play ligi koymuş . Sıralama kıstaslarını da belirlemiş . Kartlar , saha kapama , seyircisiz oynama ve hak mahrumiyetlerini not etmiş . Güzel medyamız da bunu durmadan her hafta vererek ikiyüzlülüğe çanak tutuyor . Başlık ; Beşiktaş yine sonuncu ! Eh sevgili kardeşlerim hakemlerin maçın içine edip , yöneticilerin sıvadığı , her hafta bir barkovizyon ve siyah çelenk gösterisinin yapıldığı , hiç kimsenin durumdan memnun olmadığı halde devre arasında otelde bir-iki kanepe yemek adına ''Hakemlerimizin arkasındayız'' ikiyüzlülüğünü gösterdiği , sarı kart isteyenin önce formasına bakılıp kart verildiği , diktatör hakem hocalarının televizyonda kelle uçurduğu , kravatlı maç sonu adamlarının çene ishali olduğu , sakatlanan oyuncu yüzünden topu taca atan rakip futbolcuya küfür edildiği , insanların kan döktüğü , kavga etmek için internetten randevulaştığı , düdüklerin kral olduğu , meslektaşına sahada ölümüne girenlerin fazla olduğu bir ortamda neyin sıralaması , neyin ligi bu ! Herşeyimiz doğru , dürüst , etik , saygılı sanki de bir de ligimiz var . Düzenin düzdüğü ile kaldığı ve bu düzende medyanın ve hakemlerin içine girdiği hiç bir organizasyonu ben kendi adıma kaale almadığımı belirtirim ve eklerim ; Beşiktaş yine sonuncu da siz kaçıncısınız acaba gözümüzde biliyor musunuz ?

Hiç yorum yok: