12 Şubat 2009 Perşembe

Servet-i Fünun Edebiyatı















2008 Avrupa Şampiyonası 'nda kendi aramızda espri konusu olacak kadar sakatlanan ve hatta ''Servet bu sabah vefat etti ama belki de akşamki Almanya maçında oynayabilir'' laflarına maruz kalan , güzel insan Servet Çetin ; hakemlerin bazı zamanlarda kendilerini kolladıklarını söylemiş ve yönetim ile taraftarlarına katılmadığını ima etmiş . Genel anlamda hakemlerin de insan olduğunu Kayseri maçındaki pozisyonlarda hakemin suçu olmadığını ima ederken Lincoln 'un pozisyonu için de verilse de olur verilmese de manasında birşeyler eklemiş . Eh elbette Sabri 'den bir farkı olacaktı kendisinin .

Hakemlerin bu kadar ön planda olmasının sebebini sadece onların gerçekten kötü olmalarına bağlayamayız . Tamam kabul ediyorum kötüler , yılların klişesidir Avrupa 'da da yoklar . Kendilerini geliştirmeleri lazım , Premier Ligi seyretmeleri lazım , futbolcunun vücut dilinden , geçmişinden , yeteneklerinden haberdar olmalar lazım , lazım oğlu lazım ... Ancak futbolun kötü , taraftarın kötü , yöneticilerin kötü , federasyonun kötü , sporun kötü , hükümetin kötü olduğu bir ülkede ne beklentisidir bu anlamış değilim . Yöneticilerin acemi beyanatları , başkanların masaya vurduğu yumruklar ve transfer yanlışlarından buradan Merih 'e yol olur . Ama el salla el salla büyük başkan el salla borazanlığı , i.ne federasyon o.çocuğu hakemler söylemine nedense daha çok tercih edilir . Birisi geleceğinizi söndürür diğeri ise bir maçlık insani hatalar peşinde koşturur durur . Burası Türkiye bu böyle gider .

Ha bu arada Vedat Özdemiroğlu ağabeyime buradan fiyakalı bir selam çakarak sonlandırıyorum ''Azalarak bitsin : Bu hakemlerle bu lig zor biter '' ...

Hiç yorum yok: