27 Şubat 2009 Cuma

Fantezi Futbol Öngörüleri # 22. Hafta










Beşiktaş – İstanbul B.B

Beşiktaş ’ı geçen sene ve bu sene olmak üzere iki kere liderlikten düşüren Abdullah Avcı ‘nın takımı yine bir sürpriz peşinde olacaktır . G.Saray dışındaki büyüklere karşı dişe diş mücadele ortaya koyan bilmem ne turuncular (ne biçim renkleri var be kardeşim) karşısılarında Beşiktaş ‘ı son zamanlardaki en formada halinde bulacaklar . Mustafa Denizli ‘nin kazanan takım bozulmaz prensibini bir farklılık yaratma adına bozması maça gidecek ben ve binlerce siyah-beyaz tutkunu için kahırın başlangıcı olabilir düşüncesinde olsam da Delgado , Holosko ve Ekrem ‘e ilk 11 ‘de yer açılması için neler yapılacak hep beraber göreceğiz . Beşiktaş kazanır , Tello , Nobre , Sivok düşünülebilir . Delgado ve Bobo 90 dakika oynar mı bilmiyorum , risk sizin .

Beşiktaş : İbrahim Toraman belirsiz , Rüştü cezalı
İstanbul B.B : İbrahim Akın cezalı , Hasagiç belirsiz

Ankaraspor – Gençlerbirlği

Türkiye ‘de kulüp takımlarının hala doğru düzgün resmi bir sitesi olmadığından dolayı Ankaraspor , Kayserispor , Denizlispor , İBB ve Hacettepe gibi takımlar hakkında yeterli bir bilgiye ulaşamıyoruz . Kim sakat , kim oynamaz , kim idmanda kendini aştı söylemlerini göremediğimiz için bir önceki haftanın maçında pozisyona girenlerden medet umuyoruz . Özensizce hazırlanmış ve takımlarının renginde olmak dışında hiçbir özelliği olmayan internet siteleri bir başka yazı konusu olabilecek uzunlukta diyorum ve Ankara derbisine geçiyorum . Bir önceki hafta büyük deviren takımların kafayı bulmaları sonucu konsantrasyon kayıpları yaşadığını ve bu yüzden başarılı olmadığına kısaca değinmiş olan bu satırların sahibi Ankaraspor ‘u bu karşılaşmada galibiyete daha yakın olarak görüyor . 4 haftalık mağlubiyet serisinin bu maçta sona ereceğini düşünerek ev sahibi takımdan malum şahsiyetleri , kırmızı-siyahlıları daha şanslı düşünenler ise Mustafa , Burhan ve Soner ‘i tercih edebilirler .

Ankaraspor : Senecky cezalı . Baki sakat
Gençlerbirlği : Koray , M.Nas belirsiz . Erkan , Yasir , Traore , M.Polat sakat

Denizlispor – Gaziantep

Mesut Bakkal ‘ın geçen haftaki taktiği tuttu ve kolbastıya bir süre ara verdirdi . 61. dakikada 41 kere maşallah dedirten bu adam zirveyi karıştırdı , puan hesabı yaptırdı , fikstüre baktırdı ve taşları yerinden oynattı . Evinde sezonun en başarılı takımı olan Denizlispor için Mesut Bakkal bir şanstır ve bu maçta 3 puanı bence alacaktır . En uçta Angelov , arkasında Roberts ve Bangoura ile birlikte karşı takımın en zayıf noktası olan savunması yıpranacaktır . Tabata dönüyor , deplasmanda G.Antep daha iyi sonuçlar alıyor ancak geçen haftaki Bekir olayı gibi takım içinde bir şeylerin doğru gitmediği muhakkak . Yukarıda yazdığım üçlü ile Çağlar düşünülebilir . Tabata ve Ivan ise kırmızı-siyahlıların istatistik yapabilecek ayakları .

Denizlispor : İzzet , Süleyman , Murat Karakoç sakat
Gaziantep : İlhan sakat

Eskişehirspor- Kayseri

Geçen hafta hakemlerin Anadolu ‘dan şampiyon çıkartalım düşüncesi ile evine üzgün dönen Es-Es ‘in iki ileri uç adamı bu hafta dönüyor . Youla ve Batuhan ile çok daha etkili olacaklardır . Maçı yönetenlerden bu sene çok çeken ve her hafta şehirlerinde siyah çelenk ile yürüyen taraftarlarının önünde Eskişehir sanki %51 3 puana daha yakın . İBB maçında diyet ödeyen hakemleri gördükten sonra bu oranı daha yukarılara çekmek mümkün . Gol yememeyi alışkanlık haline getirmiş deplasman ekibi kontratak seven yapısı ile maçı çevirebilir hatta 0-0 ‘a bile kilitleyebilir . Mehmet Topuz , Turgay , Eren , Abdullah ile Youla , Batuhan , Engin Baytar isabetli tercihler gibi geldi bana .

Eskişehirspor : Lovrek kadro dışı
Kayseri : Koray sakat

Fenerbahçe – Sivas

Skibbe ‘nin gidişinden sonra Türkiye Süper Ligi ‘nde tek yabancı teknik direktör kalan Arogones bu özelliğini devam ettirmek istiyorsa bu maçtan mutlak galibiyet almalıdır . Rakip son iki senenin futbol alemini şaşırtan takımı . Mehmet Yıldız – Bülent Uygun – Mecnun Odyakmaz üçgeninde başarının anahtarını bulabileceğimiz bir ekip . Deplasmanda en iyi takımlarla bile başa baş oynayan , bu ligin kadro olarak en iyisi diyebileceğimiz G.Saray ‘ı perişan ettiğine tanıklık ettiğimiz , lig lideri Sivasspor . İkisi içinde zorlu bir mücadele olacak . Kazananı tahmin etmek zor ama alınabilecek oyuncular bakımından Alex ve Semih ‘in karşısına Musa ile Kamanan ucuz maliyetiyle koyulabilir . Ben her şeye rağmen ev sahibi ekibi şanslı görüyorum ve ligimizin üst tarafının bu hafta ile birlike daha da çok karışacağını düşünüyorum .

Fenerbahçe : Abdülkadir , Edu , Selçuk , Josico sakat . R.Carlos ve Kazım cezalı
Sivas : Hayrettin sakat

Bursaspor – Kocaelispor

Ertuğrul Sağlam ‘ın küçük takımlara büyük futbol oynatma alışkanlığının yeni adı Samsun ve Kayseri ‘den sonra Bursaspor . Uzun zamandır yenilgi görmeyen yeşil-beyazlılar coşkulu taraftarları ile birlikte 3 puan alacağı bir maça çıkıyor . Geçen haftaki 5 gollü galibiyete rağmen defansının kötü olduğunu düşündüğüm Kocaelispor , zor gol yiyen Bursaspor karşısında aynı pozisyonları bulmakta zorlanacaktır . Alınabilecek oyuncular oldukça fazla : Bekir , Sercan , Rok , Romaschenko , Ivankov , İbrahim , Ömer falan filan . Karşı takımda alınabilecek tek isimse 13 golü ile Skibbe düşmanı Taner Gülleri .

Bursaspor : Serdar , Volkan , Muhammet belirsiz . Yenal sakat
Kocaelispor : Serkan Yanık ve Cesar sakat. Serhat Akın cezalı

Ankaragücü – Hacettepe

İki haftada 6 puanı bir arada görerek yükselişe geçen sarı-lacivertliler evlerine ve seyircilerine kavuşacağı bu Ankara derbisinde karşılarında lig sonuncusunu bulacaklar . Hacettepe ismi ve cismi ile ne ligimize yakışıyor ne de oynadığı oyun tat veriyor . Oftaş iken çok daha göz zevkimize hitap ediyorlardı . Taraftarı olmayan takımı istemiyoruz arkadaşım ! Neyse 3 puana yakın olan takım belli , alınacak oyuncular belli . O zaman ne yapıyoruz ? Bunları sizlerle paylaşıyoruz . Buyrun bakalım ; Murat Duruer , Serkan Kırıntılı , Jaba , Semavi , İlkem , Burak , El Yasa .

Ankaragücü : Kerem cezalı . İbrahim Ege sakat , Mehmet Yılmaz belirsiz
Hacettepe : Tolga , Sandro , İbrahim Şahin sakat

Antalya - Trabzon

Ne olacağı belirsiz ve fazla golün olmayacağı bir maç gibi görünüyor derim bir bakarsın 4-3 sonuçlanır biterim . Trabzon 'un galibiyete daha yakın olduğunu düşünüyorum . Selçuk 'u ve Gökhan Ünal 'ı tercih edilebilir görüyorum . Risk alacaklar için İbrahima Yattara diyorum , Umut diyorum . Şifo Mehmet 'i unutmuyorum . Antalya bu sırada ise kendisinin emeklerini yabana atmıyorum ve iki takıma da başarılar diliyorum .

Antalya : Uğur Kavuk , Volkan , Orhan sakat
Trabzon : Ferhat sakat

Konyaspor - Galatasaray

Türkiye Galatasaray ise ne mutlu Türk 'üm demenin anlamı kalmadığını düşünen birisi olarak bu zor günlerinde UEFA kupasındaki başarılarından ötürü kendilerini canı gönülden kutluyorum . Yorgun ve sakat oyuncularının çokluğu sebebiyle sıkıcı geçmesini beklediğim karşılaşmada fark yaratacak isimler sarı-kırmızılıların muhteşem 4'lüsü olur kanaatindeyim . Tabi canları ister , bedenleri müsade ederse . Konyaspor geçen haftaki gibi iç saha galibiyetini tekrarlarsa kümede kalma yolunda çok büyük bir virajı almış olur . G.Saray Fransa 'dır diyorum ve ayrıca ekliyorum berabere bitsin , G.Saray UEFA 'da yoluna devam etsin :)

Konyaspor : Fahri kadro dışı . Koray , Eren sakat
Galatasaray : Mehmet Topal , Servet , Emre Güngör sakat

Hiç yorum yok: