16 Haziran 2009 Salı

Kartal Al Al Al # 4

3 Eylül 1988 yılında Kayseri 'de doğan ve 5 yaşındayken Belçika 'ya göç eden bir ailenin en küçük çocuğu Sinan Bolat . İki ağabeyi ve bir ablası var . Küçük yaşlarda futbola ilgisini farkedip semt takımlarında koştururken , bir gün oynadığı takımın kalecisi sakatlanınca antrenörünün isteğiyle eldivenleri giydi . O zamanlar A takımı Birinci lig ekibi olan Genk ile hazırlık maçında harikalar yaratınca 7 yaşında ilk transferini yapmış oldu . 8 sene altyapıda 5 sene A takımda oynadıktan sonra kendisini beğenen Standard Liège tarafından istendi . Kulübünde bazı sorunlar yaşayan ve kendisine yanlış yapıldığını düşünen Sinan Bolat Almanya ve Türkiye 'den ciddi teklifler olmasına rağmen 29 Aralık 2008 tarihinde 4,5 yıllık olmak üzere ve 150.000 Euro 'ya Standard Liège 'e transfer oldu .

Belçika eyaletleri arasındaki farklı dil seçenekleri yüzünden uyum sorunu yaşayan ve 2009 başında ilk 1 ay yedek kulübesinde bekleyen Sinan Bolat daha sonra milli takımın 1 numarası Espinoza 'dan kaleci eldivenlerini devraldı . Tam 19 maça çıktı Sinan Bolat . Boyu 1.86 cm ve Belçika vatandaşlığı var . Milli takımlarda ise U15 'ten başlayarak U16 , U17 , U18 ve 4 kez de U19 Genç milli takımı 'nda görev aldı. Geçen hafta oynanan Azerbaycan ve Fransa ile oynanan hazırlık maçları için A takıma çağrıldı . Böylece A milli takıma çağrılan ilk gurbetçi kaleci olmayı başardı . Belçika ile Türkiye arasında seçim dahi yapmadığını söylüyor . Babasının iki yıl önce Fatih Terim 'i arayarak oğlunun Türkiye için oynayacağını söylediği biliniyor . Oda arkadaşı Nuri Şahin . Şu anda Bodrum 'da tatilde . Milli takıma çağrıldığı haberini de güneşlenirken aldı . Türk milli takımı için memleketinde kampa girmesi ise güzel bir tesadüf oldu . Hayali Manchester United ve Barcelona . Şampiyonlar Ligi 'ne direkt katılacakları için rakip olarak Beşiktaş 'ı görmek istediğini söylüyor . Bu haberin başlığını ''Beşiktaş'ı istiyor'' yapıp beni heyecanlandıran Sabah gazetesine buradan selamlarımı yolluyorum . Örnek aldığı kaleciler biraz garip ; Reina , Peter Check ve Rüştü 'nün yanına Volkan Demirel 'i de ekliyor . Fomra numarası 38 . Mantıyı seviyor ki doğduğu şehir ile alakalı olsa gerek . Türkiye 'de ileride 4 büyüklerde oynamak istediğini ekliyor .

Gelelim Türk basının adını bu denli çok anmasının sebebine . Jupiler Pro League 'in son maçının son dakikasında kurtardığı penaltı ile takımının galibiyeti korumasını sağlayan Sinan Bolat , Anderlecht 'in de aynı saatlerde kendi maçını kazanması sonucunda iki takım ligi 77 puanda bitirmiş oldu . Statü gereği şampiyonu , bu iki takımın oynayacağı çift ayaklı final kapışması belirleyecekti ve deplasmanda 1-1 beraberlikle evine avantajlı dönen Standard Liège kendi sahasında 1-0 galip gelerek Belçika şampiyonu oldu . Şampiyonluk maçında Anderlecht oyuncusu Boussufa ile bir ikili mücadelesinde çarpışır ve rakibinin elmacık kemiğinin kırıldığını öğrenir . Maç sonrası kendisini telefonla arayıp özür dilemişliği de vardır . Belçika'da futbol ile ilgilenen herkesin , 'Standard Liège 'e şampiyonluğu getiren Türk' diye tanıdığı Sinan Bolat böylece adını tüm Türkiye 'ye duyurmuş oldu .

Kurtardığı penaltının görüntüsü ...

Youtube : Gent - Standard Liège : 0-1

Ktunnel Youtube :
Gent - Standart Liege : 0-1

20 yaşında henüz ve tüm hocaları geleceğin milli takım kalecisi olacağını söylüyor . Türk statüsünde olması en önemli avantajı . Menajeri Kısmet Eriş Fenerbahçe 'den transfer teklifi aldığını doğruluyor ancak daha 6 ay önce yeni sözleşmesini imzalayan Sinan Bolat için oyuncumun kafasında henüz böyle bir transfer yok demeyi ihmal etmiyor . FM oynayan genç arkadaşlarımın Sinan Bolat ismini duyunca çok heyecanlandıklarına eminim . Bu oyunun isabet yüzdesi çok iyi , bilen bilir . En iyi ihtimalle 15 sene kaleci eldivenleri ile haşır neşir olacak bir isim Sinan Bolat ve beni okuduğunu düşünmek istediğim Beşiktaş yönetimi ... Bilmem anlatabildim mi ?

Bu Yaz Ne Yapacağını Biliyorum
Kartal Al Al Al # 3
Kartal Al Al Al # 2
Kartal Al Al Al # 1

3 yorum:

Gökhan dedi ki...

rüştü nün yaşı bu kadar ilerlemişken o bölge için manisalı ufuk ceylan la birlikte en uygun 2 türk adaydan biri olarak gözüküyor.
yönetimden umudum olmasa da denizli gurbetçi oyuncuları seviyor,belki o düşünebilir.

Adsız dedi ki...

fener sercan için 5 milyon euro artı burak'ı teklif etmiş a dostlar...
elde yerli kalmıyo haberiniz ola!!

Arkhe dedi ki...

http://stereocipolla.blogspot.com/2009/12/sinan-bolat-hadi-canm.html

:s