1 Aralık 2009 Salı

Çok Tekniktir Direktörlerimiz


Beşiktaş'ın mucizeyi futbola kaktırması sonucu Kayahan'ın sözlerini FBI sorgulama merkezinden yürüttüğü ''Ne oldu Can & Lan'' adlı parça moda oldu . Hani medya nezdinde uzaydan geldiler ya sarı rengi ortak paydalar , şimdi herkes aynı çizgide oldu size yaylalar yaylalar ! Son olarak Erman Hoca'nın Galatasaray'a 3-0 yenildiğimiz maçın sonrasındaki ; ''Geçemezsin Mustafa , sen Cimbom ile Fener'i geçemezsin , geçemeyeceksin . Geçen seneki gibi değiller Mustafaaaa'' videosunu kahkahalarla gülerek paylaştım . Ulan sanki yaya geçidi bizim hoca , geçemezmişmiş ! Düşünmeden ahkam kesmek ile sokakta kız kesmenin sonucunda acı tecrübeler yaşanabilir . O yüzden biraz popoyu sıcak yerde bekletmek lazım . Ne olur ne olmaz ! Neyse söylemek istediğim şey bambaşka . İçinde olmamdan dolayı dışarıdan nasıl gözüktüğünü bilemem Beşiktaş'ın . Sonuçta tarafsız nedir bilmez yüreğim , dimağım , kalbim , idrakım . Kadrosu , taraftarı veya oynadığı oyun nasıl gözükür başka bir renkli göz tarafından nasıl anlaşılır çözemem . Mesela hala ''Neden Yıldırım Demirören yeter diye bağırıyorsunuz anlamıyorum'' diyen insanlarla aynı oksijeni soluyoruz . Onlar her(p) yerdeler maalesef ! Belki tam isabetli sonuç alınamaz ama ; şampiyonluk şansı ve bu sezonun öngörüleri düzeyinde nasıl görünür siyahı güzel beyazı ondan güzel takım diye sordurmuşlar teknik direktörlere . Yüklendiğimiz medya mikrofon uzatmış saha kenarındaki aktörlere , onlar da ne menem bir şey olduğumuzu cevaplamış sezon öncesinde .

Bir çok farklı milliyetten insanın cevapları Milliyet gazetesinin arşivinde . Tarih 7 Ağustos 2009 . Sıralamada 2 kupalı takımı zirveye yakıştıran yok . 16 adamdan bir Ziya Doğan gerisi yalan ! Şimdi buradan hareketle sadece medyaya yüklenmek olmaz . Ya da zorlasam ; bunları da Ercan Saatçi gaza getirdi diye atsam tutsam , o da olmaz ! Taraflı bu hocalar teraflu içsinler desem , hiç olmaz . Bu kadar ileriye göremeyen adamın bir araya gelmesi ülke futbolunun da düzeyini göstermektedir diye akıl almaz bir yorumla bitirsem mi ? Yoksa aklı başında cevap verenleri aradan çıkarıp ayırsam mı ? En iyisi ben size bırakayım yorumu , şöyle bir etrafluca dolanayım idare edeyim durumu ...


Not : Bu hocalardan 6 tanesi şimdi uzaklardasın , hayallerdesin ...

Abdullah Avcı : 1-Fenerbahçe 2-Trabzon 3-Galatasaray 4-Beşiktaş 5-İBŞB

Christoph Daum : 1-Fenerbahçe 2-Trabzonspor 3-Beşiktaş 4-Galatasaray 5-Sivasspor

Jurgen Rober : 1-Galatasaray 2-Fenerbahçe 3-Beşiktaş 4-Trabzon 5-Ankaraspor

Frank Rijkaard : Her hoca kendi takımını birinci görmek ister. Ben ilk sıraya kendi takımımı koyuyorum. Diğerleri hakkında ise yorum yapmayacağım.

Besim Durmuş : 1-Fenerbahçe 2-Galatasaray 3-Beşiktaş 4-Trabzon 5-Bursa

Erhan Altın : Daha lig başlamadı, takımları ve yeni transferlerini hiç görmedik, tanımıyoruz. İki üç maç oynanmadan, daha doğrusu kimin nasıl oynadığını ve performansını görmeden ilk beşi veremem.

Mehmet Özdilek : İlk 4 belli. 5.'yi bu sene tartışabiliriz. Sivas çok değişiklik yaptı. Sivas'ı, Bursa ve Antep zorlayabilir. İlk 3'ün tahminini bile yapmak mümkün değil. Çünkü 3 kulüp başkanı da çok iddialı.

Thomas Doll : 1-Fenerbahçe 2-Galatasaray 3-Beşiktaş 4-Sivas 5-Gençlerbirliği

Bülent Uygun : 1-F.Bahçe 2-Trabzon 3-G.Saray 4-Beşiktaş 5-Bursa (Kendi takımını koymamış sıralamaya)

Ertuğrul Sağlam : İlk üç bilinmeyenli denklem gibi. Beşiktaş, F.Bahçe ve G.Saray şampiyonluk için büyük yatırımlar yaptılar. Bunun için ilk üçü kestirmek çok zor. 4-5 için Bursa, Trabzon, Sivas ve Kayseri arasında büyük rekabet yaşanır.


Ziya Doğan : 1-Beşiktaş . 2-3 ve 4.'lük F.Bahçe, G.Saray ve Trabzonspor arasında şekillenir. 5. ise Sivasspor ya da Bursaspor'dan biri olur.

Hugo Broos : Takımları izledikçe bilgi sahibi olacağım. Ama ligin bugüne kadarki genel seyrine bakıldığında 4 büyük kulübün ve Sivasspor'un yine zirvenin en önemli adayı olduklarını söyleyebilirim. Bizim hedefimiz elbette en iyi dereceyi elde etmek olacak. Transferlere bakılırsa zirvede yeni takımlar olabilir.

Mustafa Denizli : Sadece büyük takımların aralarında oynadığı maçlar değil, her maç büyük heyecan yaşatacak. Hem biz hem F.Bahçe hem de G.Saray şampiyon olmak için ciddi yatırımlar yaptık. Onun için şampiyonluk bu sezon üç takım arasında geçer.

Hikmet Karaman : 1-Galatasaray 2-Fenerbahçe 3-Beşiktaş 4-Ankaragücü 5-Trabzon

Rıza Çalımbay : Dört büyüklerden biri ilk 5'in dışında kalır. Anadolu'dan iki takımın 4 büyükleri zorlayarak ilk 5'e gereceğini düşünüyorum. G.Antep olur, Sivasspor olur.

Jose Couceiro : 1-Fenerbahçe 2-Galatasaray 3-Beşiktaş 4-Trabzon 5-Sivasspor

2 yorum:

kartalist dedi ki...

Sezon başında takım çalıştırmayan iki hoca daha var bu konuda yorum yapan biri Samet Aybaba hadi onu Beşiktaşlılığından mazur görebiliriz diğeri de Yılmaz Vural.Ntvspor du sanırım yada ntv,aynen şöyle demişti,aralarında 10 kat fark da olsa,Denizli ile lige başlayan takım herzaman avantajlıdır.
Rıza,Ertuğrul ve Mehmet Özdilek in açıkça Beşiktaş ismini vermemelerini diğerleriyle aynı kefeye koymak yanlış olur diye düşünüyorum.Aklı başında her Beşiktaşlının da neden Beşiktaş demediklerini anlayabileceğini sanıyorum.
Orda yorum yapanlar içinde en doğrusunu ve mantıklısını Erhan Hoca demiş.Doğmamış bebeğe don biçenlere kapak olsun der gibi..

alper dedi ki...

bülent uygun un cevabı çok ilginç değil mi.adam kendi takımını o günden gördümü yoksa.