13 Eylül 2009 Pazar

Eyvallah Mı ?


Serdar Özkan 4 tane atamadı ... Kabul ...
Mustafa Denizli'nin kafası yerinde değil ... Kabul ...
Rüştü Rençber tam bir sepet ... Kabul ...
Galatasaray iyi takım ... Kabul ...
Fink ile başlasan daha iyi olurdu ... Kabul ...
Ekrem'den ön libero olmaz ... Kabul ...
Holosko neden yedekti ... Kabul ...
Bobo neden oynamadı ... Kabul ...
Tabata neden çıktı ... Kabul ...
Yaşlı Yusuf'tan ne beklendi ... Kabul ...
Tello yol yorgunu da Elano bakkaldan mı geldi ... Kabul ...
Yönetim bu işi bilmiyor ... Kabul ...
Beşiktaş bu sene çok kötü ... Kabul ...

Bunların hepsine eyvallah da ... Peki sahadaki hakeme ne diyeceğiz ? Ona da mı eyvallah ? Takdir hakkı kavramını sarı kırmızıya boyayan , Bobo 'nun biçilerek düşürüldüğü pozisyonda penaltıyı görmeyen , ceza sahası dışında elle oynayan kaleci konusunda yetenekli ve tercrübeli olduğu halde gözüne bir anda perde inen , Sivok ile Tabata'ya neden sarı kart gösterdiğini bilmeyen , yardımcısının gözünün önünde Serdar Özkan'ın itilip çekildiği , yere savrulduğu iki pozisyonu da çözemeyen , Mustafa Sarp'ın surata tekmesini , tehdit ve bağırışlarını anlamayan , bu süre zarfında duran oyun için sadece 1 dakika ekleyecek kadar zaman cahili olan , yıllardır süregelen Ali Sami Yen gelenekseli penaltı - kırmızı kart ikilisine yol açmasa bile art niyeti yüzüne vuran bir hakeme ne diyeceğiz ? Eyvallah mı ?

Bak yine söylüyorum hatta gerizekalılar için bir daha tekrarlıyorum ... Herşeye eyvallah . Beşiktaş'ın kötü olması birşeyi değiştirmiyor . Ya da kötü futbolu hakeme bağlayacak kadar Yıldırım Demirören sarsaklığında da değilim . Erman Toroğlu gibi Rüştü'ye kızıp Leo Franco'yu övecek , Şansal Büyüka gibi etliye sütlüye Fenerbahçe olmadığı zaman karışmayacak da değilim . Sadece merak ediyorum . Bu hakem denilen ve adaleti sağlamakla görevli olan arkadaşa ne diyeceğiz ? Eyvallah mı ?

Aynı yere iki defa YILDIRIM düşmez derler . Peki İbb maçında iki golü vermeyen bu düdük değil miydi ? Geçen sene Servet Çetin bir benzerini attığında hakem hocaları (!) ve dekoder satıcılarının benzetemediği pozisyonda iptal kararı veren düdük hani ! Deplasmanda 3-2 yendiğimiz Trabzon maçında Rüştü'yü haksız yere atan hakem işte . İnönü'deki yine bir Trabzon maçında 49.dakikada İbrahim Toraman'ı kırmızı kart ile dışarı yollayan sonra durumu eşitlemek adına Barış Memiş'i attıktan sonra kapalıdan ''Eyyamcı Bülent'' yakarışlarına maruz kalan ! Nasıl bir YILDIRIM ulan bu ?

Yıllardır aynı sahne aynı oyun aynı kişiler ... Dekor değişiyor sadece . Bazen Ali Sami Yen bazen de Saraçoğlu ... Verilmeyen , görülmeyen , süzülemeyen kelimelerin karşılığı siyah beyaz ... Ama sevinenler daima rengarenk . Hak etse ne olur hak etmese ne olur ? Önemli olan nasıl olursa olsun kazanmak , dekoder satmak , gazete aldırmak , televizyon izletmek , güçlü lobi yaratmak , güçsüze bir daha bir daha bir daha vurmak ... Vurun oğlum ... Vurun ... Koymaz bize . Alışığız ezelden . Böyle durumlar karşısında sokarız elimizi cebimize yakarız sigaramızı bakarız keyfimize ... Başımız dik yolumuzdan dönmeyiz ... Ağzımızda bir şarkı mırıldanması bile güzel ...

Bitmesin dertler ...........

6 yorum:

siyahbeyazkardesligi dedi ki...

Zamanında Ankara Cebeci İnönü stadında kornerden bize gol atan hakemi bile gördük.Herşeye alışığız biz.Ama takım da,hoca da kötü yani.Yıldırım 2 kere düşmez ama bize 1 tane düştü,pir düştü!!

alper dedi ki...

TUNÇ...
bilirsin alper gol gol gol den beri..:)) gün yüzü görmemiş bir demet küfür savurabilirmiyim izninle burada.
şu çok övülen şişirilen methedilen takıma karşı hocanın sabotajına,kalecisiz oynamamıza rağmen birde bu hakeme rağmen....
bu mu gs.rüzgar takım.

Tunç Bozacılar dedi ki...

Küfür yasak ... Ama düşündüğünden daha da çok ediyorum Alper merak etme . Küfürle olsa sabaha kadar gel beraber edelim ! Ama olmuyor bir türlü hiç bir şey istediğimiz gibi ... Maalesef ...

Adsız dedi ki...

yok abi hakeme tek kelime etmek istemiyorum bu sefer. dünyanın en iyi hakemi de yönetse skor değişmezdi bence. yenildik, yenilecektik, kadroyu görmeden önce de biliyordum zaten.

3 maçta sıfır golün izahı yapılsın, hakem atıcak değil ya...

Tunç Bozacılar dedi ki...

Bu maçın kaybedilmesinde yönetimin salak hamleleri kadar , serdar özkan'ın kaçırdığı goller kadar , mustafa denizli'nin tavşanları kadar hakemin de suçu vardır . Hakem asla soyutlanamaz . Kötü oynarken kazanma kavramı hiç bir İstanbul deplasmanında (İBB dahil) geçerli olmuyor , oldurulmuyor .

The Eagle Abroad dedi ki...

Süleyman Sebanın meshur lafı hep kulagimda çınlar durur: "Hakemi de yeneceksin!"...

Bizimkilerin isi tabiki dahada zor, önce kendi baskanini yeneceksin, sonra beraberlige yatan hocani yeneceksin, sonra yenilgi kabullendirilmis camiani yeneceksin, sonrada rakibini yeneceksin...

Ondan sonrada kimse agzini acmaz artik...