21 Eylül 2009 Pazartesi

Eskişehirspor ve Taner Gizlenci


Şehrine sahip çıkan ve tribünleri dolduran her takımın bu gönülde önemli bir yeri vardır . Tarihlerinde en büyük acıları yaşatan tek takım Beşiktaş'tan nefret etseler de ve kardeşleri olduklarını syöyledikleri Bursaspor atkılarını geçen seneki deplasmanda bize gösterseler de seviyorum ben Eskişehir'i ve kırmızı şimşekleri . 3 Büyükler yoktur , Antibizans ve İstanbul'a karşı söylemlerini . Adanademirspor , Bursa , Sakarya ve Kocaeli gibi . Kafa kağıdında neresi yazıyorsa o sporu tutmak ne zor bu ülkede . Onlar fark yaratıyorlar ve bu sebepten bile saygı duyulmayı hakediyorlar . Geçen sezon hakemlerden çok çektiler , hakları yendi ve medyada seslerini yükseltemediler . Bu sezon ise Ümit Karan , Mehmet Yılmaz ve Burak Yılmaz transferleriyle 6. haftadan ligin üçüncü sırasına kuruldular . Youla artık yalnız değil . Savunmayı da toparlarsalar ; ki en yumuşak yerleri bu bölge , sene sonunda ilk altı içinde yer alırlar . Bu hafta Brezilyalıları baklavasından meşhur olma yolunda olan G.Antep'i 3 golle geçtiler . Maç öncesi Eskişehir forumlarını takip ettiğimde maçın hakemi üzerine yazı yazan epey insan gördüm . Cumartesi akşamı oynanan maçın hakemi Taner Gizlenci idi . Adı geçen hakem kimdi ve neden bu kadar konuşuluyordu ?


Taner Gizlenci beden eğitimi öğretmeni . Saçsız haliyle çakma Collina imajı sahibi , 42 yaşında , Manisalı ve A Klasman hakemi . Geçen sene Gençlerbirliği Oftaş - Kayserispor 31. haftanın tansiyonu en düşük olması beklenen maçında sarı kartını 3 kere kullanırken , hakemin yönetimine tepki gösteren Gençlerbirliği Oftaşspor Teknik Direktörü Osman Özdemir , maçın 68. dakikasında sahayı terk etmişti . Karşılaşmanın sonunda ise Gençlerbirliği Oftaşspor'un milli oyuncusu Giray Kaçar'ın aldığı dirsek darbesi sonrası çenesinin kırıldığı ortaya çıkmıştı . İlhan Cavcav'ın 'Nasıl futbolculara doping testi yapılıyorsa bu hakeme de alkol testi yapılmalı' dediği bir hakem olarak hatırlanıyor . O maçta olan olaylardan sonra 1 haftada 3 lig birden düşerek TFF 2. Lig 5. Klasman Grubu'nda oynanacak Şanlıurfa Belediyespor - Adıyamanspor maçına atandı . Ancak yeşil sahada kramponları sadece elinde düdük ya da bayrakla dolaşmamış . O Ümit Milli takıma kadar yükselmiş eski bir futbolcu . Hatta Fenerbahçe'nin 1990-1991 sezonunda Kadıköy'de Erman Toroğlu'nun yönettiği ve Aydınspor'a 6-1 yenildiği maçta Taner Gizlenci konuk takımın formasını giyiyordu . Tek giydiği forma Aydınspor değil elbette . Bir dönem de Eskişehirspor formasını terletmiş . İşte zurnanın zırt dediği yer de burası olmaktaydı . Forumlarda konuşulan buydu ve dedikodunun çıkması normaldi . İnşallah maçın önüne geçmez dediğimi hatırlıyorum hafta içi ancak keşke maçın içine etmez deseymişim . Seyredenler bilecektir . Sağolsun tüm Eskişehir gollerinde yardımcı oyuncu , yönetmen ve ışıkçı olarak yer aldı . Youla itiyor rakip oyucuyu , faul olması gerek ama devam diyor hakem , o top gidiyor penaltı oluyor ki penaltı verilmeyebilirdi diyen sayısı oldukça fazla . İkinci golde çizgiyi geçti mi geçmedi mi diye tartışılan pozisyonda yardımcı hakemine uyup golü veriyor . Üçüncü gol ise tam bir komedi . Faul kullanacak Gaziantepli futbolcunun karşısındaki rakip oyuncu açılmıyor , sarı kart göstereceğine oyunu devam ettiriyor . O top Burak Yılmaz'a gelip kornere dönüşüyor . Dışarıdan çevrildiği söylenen pozisyonda Vucko golü atıyor . Hakem bir kez daha santrayı gösteriyor . Bu olanlar sadece 3 dakikalık özet görüntülerden . Maçı bir şekilde 90 dakika seyreden dürüst insanlara ihtiyacımız yok değil .

Eskişehirspor'un bu galibiyetini hakeme bağlama niyetinde değilim . Rıza Çalımbay haddini ve takımının yeteneğini bilerek bileğinin hakkıyla buralara kadar gelmiştir . Eminim ki Eskişehirspor'u tutan futbolseverler de bu tür hatalara eyvallah demiyordur . Ayrıca aynı hakemin aynı takımların geçen sene Gaziantep'te 1-1 berabere kaldıkları maçı da yönettiğini hatırlatayım . Tarihi , seyircisi , kareografileri ve şehire layık takımıyla Eskişehirpor'u daha yukarılarda görmek isterim . Öncelikle portatif olan misafir takım tribünlerini değiştirmeleri ve kaliteli bir defans oyuncusu almaları şartıyla .

4 yorum:

stalker dedi ki...

penaltıda çok net elle oynama var. öncesini görmedim ama.

orta sahadaki faulde ise kabahatli olan antepli futbolcu. faul yapılır yapılmaz atışı kullanıyor ve önündeki oyuncunun açılma şansı yok. bu tip durumlarda doğal olan oyunun devam ettirilmesi.

çizgiyi geçti mi geçmedi mi tartışması olabilir. fakat yardımcı ne verirse ona uyacak sonuçta..

Tunç Bozacılar dedi ki...

penaltı öncesi Youlanın faulüyle alam durumu var , sonra da Ümit Karan'ın omuzu . ele çarpma diye de yorumlanabilir ...

orta sahadaki faulun sonucu açılmadığı için eskişehirli oyuncuya sarı karttır . açılması lazım top oyuna girmeden .

çizgi konusunda birşey diyemem ancak yardımcı hakem haklı olabilir ...

3 golde de hakemn dolaylı etkisi vardır ve Taner Gizlenci kötü bir hakemdir ... Kanaatimce ...

Adsız dedi ki...

Penalti kesinlikle penaltiydi...3. golden 5 dakika once ortasahada yasanan yanlis bir hakem hatasi oldugu dogru. Iyide top direk o pozisyondan sonra durmadan direk kaleye gidip gol olmus degilki..arada kornere cikti, korner atildi, kaleci yumrukladi, top acildi ve Vucko'da gayet guzel vurdu gol oldu. Eger bu denli arada sure gecen konu sonucta etkili diyorsak macin basinda bize vermesi gereken tac atisini rakibe verdi hakem ve 10 dakika sonra onlarin attigi gol de haksizdi demek mumkun. Gecen sene ceza sahasinda yerde yatan oyuncu topu kucaklayarak 1 metre surundu de kimse penaltimizi calmadi.. Eger bizim 3. gol tartismaliysa bu lig bitmez.

Adsız dedi ki...

Taner Gizlenci eski futbolcu , beden eğitimi öğretmeni ve yeni hakem..
Maçta ya da maçlar da vermiş olduğu söylenilen yanlış kararların alkolle kesinlikle bağlantısı olmadığına eminim.İlk evliliğinden 14 ikinci evliliğinden de 5 yaşında bir oğlu olan bu hakemin belki de kötü giden iki evlilikten sonra girmiş olduğu depresyon yönettiği maçlara yansımıştır..