19 Eylül 2009 Cumartesi

Bekir Coşkun'un Son Yazısı ...

Domuz Pişmemiş Tava - Akıl Değmemiş Kafa

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül New York'ta temaslarda bulunurken, eşi Hayrünnisa Gül de New York'ta hem geziyor hem de alışveriş yapıyor.
Oda TV' nin haberine göre, Hayrünnisa Gül 'ün New York'taki restaurantlarda garsonlardan ilginç bir isteği oluyor.
Gül New York'ta gittiği restoranlarda önce siparişini veriyor,
sonrasında ise istediği yemeğin piştiği tavada daha önce domuz eti pişip pişmediğini soruyor.
"Evet" yanıtını aldığında ise garsonlardan tavayı değiştirmelerini rica ediyor.
-- İçki değmemiş bardak, sarhoş oturmamış sandalye,
akıl değmemiş kafa --
İçki değmemiş bardaklar...
BEN 'İçki değmemiş bardak' ilk kez duyuyorum. Suudi Arabistan'ın önemli devlet adamı Şeyh, kızının İstanbul'daki düğünü için 'içki değmemiş' otuz bin altın işlemeli bardak siparişi verince duydum.
Gözüm bizim evdeki 'içki değmiş' bardaklara takılıyor. Cehennemde cayır cayır yanasıcalar rafta sıra sıra duruyorlar. Sık sık devirdiğim için içki değmişliğinden şüphelendiğim sarhoş sürahinin önünde...
Hatırlıyorsunuzdur, AKP iktidara geldiği günlerde bazı milletvekilleri Meclis'teki su bardaklarını görünce 'Bunlar rakı bardağına benziyor' diyerek geri göndermişlerdi, rakı bardağına benzemeyen bardaklar alınmıştı.
Aynı kafa bir yerde kesişiyor. CHP'liler ise 'Su içince niye sarhoş olduklarını' anlamışlardı. 'İçki değmemiş bardak' yanında, üç bin sarhoş oturmamış sandalye de sipariş verebilirdi Şeyh.
Üzerine içki konulmamış bin masa...
İçinden sarhoş geçmemiş otuz otel kapısı...
Ne bileyim ben?..

Şeyh dünyanın en büyük yatlarından birisi ile İstanbul'a geldi, konuklarını 17 özel jet taşıdı. Yüz limuzin hizmet veriyor. Düğün için Çırağan Sarayı'nın bahçesine 40 palmiye ağacı ile 100 çam özel yerlere dikildi. Ve Paşabahçe'ye otuz bin 'içki değmemiş' altın işlemeli bardak yaptırıldı.

Nasıl olsa ABD askerlerinin postalları değdiğinden bu yana, dünya petrol gelirinin büyük bölümü Suudi Arabistan şeyhlerinin cebine daha emin akmaya devam ediyor. Kutsal topraklar ecnebi ordularının işgalinde. Halkın yoksulluğu yetmiyormuş gibi, başlarına kaç senedir bomba yağıyor.. Kolu ve bacakları kopmuş çocuk sayısı binlerce. Babaları-anneleri öldürülmüş kara gözlü çocukları artık yetimhaneler almıyor. ABD-İngiltere ve diğerleri Suudi Arabistan ile işbirliği yaparak petrolü Batı'ya taşıyorlar. Tüm bu evrensel gasp ve cinayetler Müslüman eli değmeden elbette olmuyor.

Ben 'içki değmemiş bardak' ilk kez duyuyorum. Ve dünden bu yana, Müslüman toplumların akıl değmemiş kafaları yüzünden neler çektiklerini düşünüyorum.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

bekir coşkun akıl değmemiş kafa arıyosa aynaya baksın

Adsız dedi ki...

el değmemiş göbek arıyo bekir paşa...

akilli adam dedi ki...

Beyler gercekler acidir, siz hala sacma sacma konusuyorsunuz, yalan mi Saudi'lerin o topraklarda yabanci askerle korunduklari?? Hodri meydan, YALAN deyin? :)) yaaa diyemezsiniz, ne guzel oluyor ayna'ya bakmak demi?
iyi gunler, akilli gunler.

Adsız dedi ki...

neden adsız ? akıllı adamın yazısına diyecek söz bulamadığın için kelime oyunu yapacak kadar kapesiten olduğunu belli ettiğinin farkında değilmsiin yoksa ?