22 Ağustos 2009 Cumartesi

Sıfıra Sıfır Elde Var ; RIDVAN ...


Ben demiştim demiyorum . Az bile demişim . Şapkadan bugün çıkan tavşan Uğur İnceman . Nobre yedek . İlk yarıların atıldığı çöp torbaları ağzına kadar dolu . Ne pozisyon var ne de bir hareket . Erhan Güven orta yapamaz değil elbette yapar , ama anca kahve ! Yaratıcı oyuncu eksikliği mi yoksa kaybolan Denizli motivasyonu mu ? Bir yazı konusudur Mustafa Denizli'nin kariyerindeki ikinci seneler . Holosko ile Nihat 6 kişilik savunmada Sawyer 'a döndüler ; oldular Lost ! İsmail Köybaşı kademesini kaybedebilir anlarım lakin yapacağı ortayla gole çabuk koşturur . Girdikten sonra yaptığı ortasını İbrahim Üzülmez 10 senedir yapamadı . Bunu göremezse bir teknik adam sıfır sıfıra razıdır . Birlik ve beraberlik zamanı derler ya hani Beşiktaş hep berabere . Hazırlık maçları dahil 5. beraberlik oldu bu . Mustafa ve Kahe biraz becerikli olsalar ne skor böyle olurdu ne de kariyerleri . İkinci Baki vakası mevcut kırmızı siyahlılarda ; adı Aykut Demir . Ben beğendim . Binlerce Ankara-İstanbul transferlerinden biri de bu olur yakında demedi demeyin . Maçın en güzel anı gelecekte sağ beki tapulayacağına inandığım , sağ bek anketinde oyumu ondan yana kullandığım ve bir önceki postta bahsettiğim Rıdvan Şimşek 'in oyuna girmesiydi . Tekniğini , hızını ve kalitesini görmek isteyen gördü . 4 tane rakibi forma mücadelesinde . Şansı var mı , var . O şansı verecek olan var mı , yok ! 4-3-3 nedir ? Kanat beklerin çıkacak , ortadaki kenarları kapatacak , orta kesecek , asist yapacak . Peki sınırlı yetenekleriyle İbrahim ile Erhan bu saydıklarımdan hangisinin başrolüne soyunacak ? Ümit Milli takımının sağ ve sol beki var elinde . Biri 10 numaradan devşirme , diğeri için referans Karşıyaka tribünleri . İkisinin yaşları toplamı kafa kafaya sahaya pazu bandıyla çıkan futbolcumuzla . Neden yoklar sorusunun sevimsiz cevabı Mustafa Denizli . Peki 4-2-3-1 denilen sistemden haberin var mı ? Tello'nun kaleye yakın olmaması puan cetvelinde seni zirveden uzaklaştırıyor . Orta saha yerine sol öne çıkart , sağa Holosko ortaya Nihat'ı koy . İleride tek başına Bobo . Al sana Frank Rijkaard ! 4-3-3 ile mi doğduk , nedir yani ? Sisteme dayalı düşünceyi anlarım da elinde mevcut kadro uymazsa bugünkü gibi 0-0 sonucunu anlamam . Koskoca Beşiktaş takımının pozisyonu var mıdır efendiler tüm maç boyunca , kaçan , ah dedirten , iki güzel hareket gören veya tehlike yaratan herhangi bir şey ? Yok . Hala 10,5 numara geyiği , şampiyonluk gecelerinde Quaresma sesleri , dondurulamayan ve satılamayan küskün futbolcu tripleri . Fırsatın vardı , iki kupayla almıştın rüzgarı arkana , hamle zamanıydı ve doldrudun gençleri kadroya . Eeee sürsene sahaya ! Önümüzdeki 5 sene eşittir kupalar müzede rüyası çabuk bitti . Şampiyonlar Liginde bu takıma deplasmanda maç kazandıracak bir adam almazsan , kıyamazsan çocuklarının parasına ve zihniyetin diğeri 3 dedi ben 5 diyeyim olursa bu sonuç az bile sana . Herkes layık olduğu ile yönetiliyor bizimkisi az bile ediyor kafamıza ...

6 yorum:

Gökhan dedi ki...

Rıdvan bugün bence de iyi oynadı ama onu daha önce seyretmemiş olduğumuz için kesin bir şey şimdilik söyleyemiyorum, ama geçen sene büyük takımlara karşı ve bu sene antalya maçına kadar gördüğümüz İsmail'in oynatılmaması çok çok ciddi bir hata bence de.
Nihat halen çok kötü, ve her şeyi Tello'dan bekliyoruz,transfer olmayacağını düşünürsek hoca nın mutlaka bu üretkensizliğe bir sorun bulması lazım.

JANiTSCHAR dedi ki...

Süper yorumlamışsın.
Benim Tavşanım ise Denizli'Nin II.Yarı oyundan Fink'i almasıydı.Fink oyundan çıktı ortasha oyundan düştü.

Pamukk dedi ki...

bide son 5dk oyuna aldığı İsmail'e basıyo fırçayı!

stalker dedi ki...

tigana şu gençlerle ufak çapta bir arsenal vakası yaratırdı, desem..

Tunç Bozacılar dedi ki...

Mustafa Denizli efsane olmak istiyorsa bu takıma çağ atlatmak zorunda . Artık buradaki bir Liverpool galibiyetiyle mutlu olacak kanaatkar insanlar değiliz . Daima yarışmacı ve basa guresen bir ekip yaratmak zorunda . Ve bu takımın bekleri şimşek ile koybasidir . Santroforu bobodur . Ve herhalukarda bu ekibin en tepesi asla ama asla Demirören değildir ...

Adsız dedi ki...

ya teknik taktik neyse de çok yavan bir futbol oynuyoruz, böyle de olmaz ki...iki pas yapan adam yok. bir tek tello'nun çabasıyla bu iş olmaz, biraz riske girmek, dripling yapmak, şut çekmek, maçı istemek lazım.

Mehmet Demirkol Beşiktaş maçı kendi kendine sıkıştırıyor demiş, doğru. oyuncular belli kalıplara aşırı bağlıymış gibi oynuyor, sonuçta oynadığınız top be kardeşim...içeri giremiyorsan uzaktan vur, orta yapamıyorsan al topu git belki birine çarpar ne bileyim bi karambol olur...

kötü oynamadı Beşiktaş top oynamadı.mesai yapmadı, bir şey üretmedi.söylemesi zor ama geçen seneki fenere benziyoruz, alabileceği maçları alamayan fenere. Denizli'ye sormak lazım bu durumu.

uzun oldu biraz biliyorum ama 3 hafta oldu daha içerde seyircili maçımız yok. takımın üstündeki durgunluğun bir sebebi de bu olabilir, kimse kendini çaba göstermek zorunda hissetmiyor. biraz baskı lazım futbolculara.