16 Haziran 2009 Salı

Yine Bana Esmer Günler Düştü Eyvah !

Geçen senenin şampiyon takımı Galatasaray Kewell , Baros ve Meira gibi üst düzey oyuncuları transfer ederken , yetmezmiş gibi bu sene bir de Frank Rijkaard 'ı başa getirdi . Bu senenin dördüncüsü Fenerbahçe İlk 11 'de direkt oynayacak Bilica , Bekir , Mehmet Topuz ve Özer Hurmacı 'yı alırken önümüzdeki 5 senenin yerli futbolcu rotasyonunu oluşturdu . Bunlara karşı Şampiyonlar Ligi 'ne katılacak olan bu senenin şampiyonu Beşiktaş kimi aldı bilen var mı ? Yok . Mehmet Topuz rezaleti sayesinde babayı aldı diyenler olacaktır ! Evet . Peki başka ? Türkiye piyasasında formanı giydirebileceğin kaç tane futbolcu var ki bekliyorsun ? İki tane taş gibi orta saha oyuncusu vardı , ikisini de aynı rakibin aldı . Üçüncüsü ise İbrahim Kızıl 'ın ağzına bakıyor . Denedin mi şansını , sanmam . Defansın hata yapmaktan bıkmadı ben söylemekten bıktım . Genç , başarılı ve alınabilecek tek Türk stoper Eren Güngör 'ü transfer etmek imkansız , iyi ilişkilerin sayesinde Bekir İrtegün düşünülebilirdi onu da kaptırdın . İbrahim Üzülmez 'e katlanmak mı kötü yoksa geleceğin sol beki denilen İsmail Köybaşı için teklif vermemen mi ? Sezonun en iyi oyuncusu Bilica diyorlar ki allahtan alınmadı . İmza attıktan sonra çıkan dedikodular yüzünden ''Beşiktaş Duruşu ile homoseksüel ilişkiler bağdaşamaz , sözleşmesini feshediyoruz'' açıklaması gelebilirdi . Rakiplerinle kapışmışsın zamanında , karşılığında alabildiklerin sadece 2-3 tane . Ertuğrul Sağlam , Okan Koç ve İbrahim Toraman dışında benim hatırladığım yok . Kısaca bu platformda da geridesin . Beceriksizliğin kitabını yazan başkan aklıma geldikçe durum daha da vahimleşiyor . Ronaldinho gelse dişleri kötü diye konuşacak bir avukatımız var , Levent Erdoğan . Mario Berk yurtdışına oyuncuya değil tatile gider gibi . Eli boş döndü yine . Kenan Öner ne yapar bilen varsa parmak kaldırsın . Ama kupa töreninde hepsi podyumda , bu ne perhis bu ne lahana turşusu ! Turşu demişken İbrahim Üzülmez 'e tekrar saygılarımla !

Almak lazım kafa kağıdında Türkiye yazan futbolcuları , uyanın desem hani nasıl olur ? Türk oyuncular bu ülkede her başarılı olmuş takımın merkezinde yer aldılar . Metin , Ali , Feyyaz 'ı hatırlayın . Hakan Şükür ve arkadaşları olmasaydı ya da Tuncay Şanlı ve diğerleri transfer edilmeseydi yabancı gelip parasını zamanında almadan nasıl kıçını yırtacaktı . Primlerini , transfer taksitlerini almadan ve bunu sorun etmeden yabancı mı hatırlar hafızanız yoksa yerli futbolcudan mı yanasınız ? Hala transfer fırsatın var Beşiktaş . Sezer Öztürk , Caner Erkin , İsmail Köybaşı , Murat Ceylan ve adı bile geçmeyen Mustafa Pektemek giymişler mayolarını bekliyorlar seni tatil köylerinde . Ki Sercan Yıldırım , Tabata , Burhan Eşer , Orhan Şam ve Erman Kılıç da sözkonusu olabilir . Şampiyonlar Ligi 'ndeki ilk maçta beklerinde Ekrem Dağ ve İbrahim Üzülmez olan bir takıma olası İspanyol rakibin neler yapar tahmin etmek dahi istemiyorum . Stoperde Gökan 'ı görünce televizyonu açmayacağımı ZANnediyorum . Hadi davranın diyorum ama nerde . Daha bunun Servet 'i satmış Galatasaray 'ın iç piyasaya saldırması var , Trabzon 'un Ferhat 'ı alması ile akıllandığının kanıtı var , gelecek oyuncunun takımla uyuşması , kamp döneminde beraber olması ve kafasının rahatlaması var . Serdar Özkan , Delgado ve Erkan Zengin ile kumda oynamazsın ne Şampiyonlar Ligi ! Türk oyuncu kaliten Nobre , Üzülmez ve Dağ 'dan ibaret ; Topal , Turan , Balta ve Akman ile Topuz , Hurmacı , Gönül ve Şentürk 'e karşı . Bu sefer karşında Dede ile Korkmaz da yok . 10 hafta kala ikisi birden ligden elini ayağını çekmiş Fenerbahçe ile Galatasaray da yok .

Velhasıl kursakta kalan çifte zafer sonrası transfer planlaması sıfır . Mustafa Denizli nerede , neden ses çıkarmıyor bilen yok . Yabancı isimler dönüp dolaşıyor tiraj kovalayan taraflı basında . Yine Çağdaş Atan , Adem Dursun , Youla ve Ali Tandoğanlar takımı olacağız . Ve yine bana hüsran yine bana hasret var şarkısını mırıldanacağız ...

7 yorum:

Adsız dedi ki...

abi amma yaptın! tjikuzu ne güne duruyor! alır gündemi değiştiririz be abi! :)

eskikapalı dedi ki...

ciddi anlamda bu sene izlediğimiz transfer politikamız çık kötü takımı oluşturacak olan kemik kadronun haricinde kaliteli birde kulübe gerekiyor bize şampiyonlar ligine katılacağız ama elimiz boş dönmemek için kalite şart dediğin gibi kaliteli TÜRK oyuncuları kaptırmaya devam ediyoruz bakalım ilerleyen günler neler gösterecek

Adsız dedi ki...

Yıldız diye nitelendirilen yerli oyuncu transferi yaptığımızda bugüne kadar hep fiyasko yaşadık.Ben murat ceylan'ın ya da ismail'in beşiktaş'da oynayabileceğini sanmıyorum.İyi ki mehmet TOPuz ve Özer alınmadı sonları burak yılmaz gibi olur.Nedense kimse Sezer BADUR ismini hiç konuşmuyor ya da belediyesporda oynayan Efe'yi sadece çalım atan oyuncular hep gündemde pas yüzdesi iyi mi alan savunmasını biliyor mu hücuma desteği nedir ya da top kontrolü nasıldır diyen yok,beşiktaş'ın transfer yapması gereken mevkileri belli 2 iyi yabancı yeter bu takıma,delgadonun mevkisine oyuncu alması öncelikli olmalı,sonra iyi bir solbek almalı.Forvet almaya çalışmakda anlamsız batuhanı da sayarsak zaten bu mevkiideki oyuncular yeterli.Çok da karamsar olmamak lazım yerli oyuncu herzaman alınır ama yabancı seçimi çok önemli ve baskı kurup panikle yabancı tercihini yanlış yaptırmayalım.

Tunç Bozacılar dedi ki...

içimdeki umutsuzluğu anlatmaya kelimeler yetmez zira 3 adam alınırdır 3 ünü de rakipler aldı . bundan sonrası önemli .

Efe İnanç ve Sezer Badur isimler iyi birer alternatif olarak kabul edilebilir ancak ekrem veya toraman da bu takıma bir yerlerden (antep) geldi ve bunlar gelse oynayamaz mantığı elbet geçerli olamaz .

benim iyimserliğimi beşiktaş götürüyor yıllardır izlediği kötü türk oyuncu tercihleri ile . burak çok iyi de bizde mi oynamadı ? fener de aynı dertten muzdarip . i.akın at yarışına gönül verdi . kurtuluş pişemedi . gökhan zan beceriksiz . olmuyor topal gibi , arda gibi , ayhan gibi .

ceylan & köybaşı alınır , denenir olmadı denilir yol verilir ancak alınması mutlaktır . 2 yabancı alınacak ve büyük ihtimalle kariyerlerinin son sözleşmesini bu kulüple yapacaklar . ligde +2 kontenjanında yedek kalacaklar ya da birilerini bırakacaklar . bu yüzden yabancı değil türk önemlidir . azim , konsantrasyon , takım olma ruhu , gayret , çaba türk oyuncuların tekelindedir . bu takım zirve yapacaksa bu takımdaki türk oyuncular önderliğinde olacaktır . zira orta saha ve ilerideki 6 yabancılı yapıyı bozamadığımız için defansı türk oyunculardna kurmak zorunda kalıyoruz . bu yüzden defans lazım yabancı ileriye lazım türk oyuncu .

sözün özü offf bitmiyor dertler ... :(

(bitmesin derler ..... kadar beşiktaşlıyız ölene kadar :)

Adsız dedi ki...

Sanırım söylediğim yanlış anlaşıldı.Ben yerli oyuncu alınmasının demedim zaten.Bize yıldız diye lanse edilen isimlerin genelde boş çıktığını söyledim.Bu ülkede çok yetenekli olan takımına çok katkı yapan bazı yerli oyuncular farkedilmiyor.Herkes Özer'i konuşuyor Ankarasporda ama o takımın yıldızı Özer'midir yoksa Hürriyet ile Ediz 'midir?Ekrem Dağ alındığında kimse beğenmiyordu halbuki bize gelmeden önce İnönüdeki maçta adam resmen kanadı çökertmişti ve çok iyi bir sezon geçirmişti.Ben sistem takımı olmalıyız savunucusuyum ve transferde buna göre yapılmalıdır diyorum.Yabancı transferi şu açıdan önemlidir eğer iyi oyuncu alırsanız ekonomik açıdan zarar görmezsiniz ve bu ligi domine edersiniz.Ayrıca bazı mevkilerde yerli oyuncu bulmak zor mesela stoper...

Tunç Bozacılar dedi ki...

senin adaşın var mesela paf takımımızda MENDERES . avrupadan kulüpler istiyor . kayseri ereni , g.saray zamanında bülent korkmazı nasıl koyuyorsa o bölgeye , koy bu genci yararlan . boyu 1.90 tekniği de iyi . neyse ... bizim şarkımız belli nasıl olsa dinlenmeyecek biz aramızda söylenip durucaz ...

Adsız dedi ki...

Biz daha BATUHAN'ı koyamadık kadroya keşke dediğin olsa.Zaten ne senin ne de benim dediğim olur.Paralar çöpe atılır.