8 Haziran 2009 Pazartesi

Papa Gueye ...

PAPA GUEYE , 5.5 MİLYON DOLARA BEŞİKTAŞLI OLACAK ! haberini okuyacaksınız şimdi . Bilmem ne kadar doğru bilmem ne kadar inandırıcı . Karar sizin . Ha heyecanlanmadım da değil hani !

Metalist Kharkiv ile oynanan UEFA Kupası maçları Ertuğrul Sağlam'ın sonunu getirirken , Mustafa Denizli'ye ise Beşiktaş'ın kapılarını açıyordu ve siyah-beyazlılar 2008-2009 sezonunu çifte kupa şampiyonu olarak tamamlıyordu ...

O maçlarda dikkat çeken en önemli isim ise "Kim bu adam ? Yanından bile geçilmiyor ! Hava topu bırakmıyor !" denilen Senegalli stoper Papa Gueye olmuştu .

Savunmada var olan zaafları yeni sezonda yaşamak istemeyen Beşiktaş , UEFA Kupası'ndan elenmelerine ve teknik direktörlerini değiştirmelerine neden olan Metalist Kharkiv'in yıldız futbolcusu Papa Gueye ile anlaşma yolunda ...

GÖRÜŞMELERİ GENEL SEKRETER KENAN ÖNER YÜRÜTÜYOR!

Papa Gueye'nin menajeri Jean Musampa ile görüşen Beşiktaş Genel Sekreteri Kenan Öner,19 Haziran'a kadar süre istedi.

Papa'nın transfer edilebilmesi için Zapotocny, Sivok veya Cisse'den birinin gönderilerek yabancı kontenjanının açılması bekleniyor. Bu arada Zapotocny ve Sivok'un , Manisaspor'un yeni menajeri Sinan Engin aracılığıyla Manisaspor'a kiralanması gündemde.

Papa Gueye Kimdir?

Doğum tarihi ve yeri: 07.06.1984 / Senegal-Dakar
Boy: 1,92
Kullandığı ayak: Sağ

Kariyeri:
AC Duan (Senegal / 2002-2005)
Volyn Lutsk (Ukrayna) (2004-2006)
Metalist Kharkiv (Ukrayna) (2006-?)

Eğitimci bir aileden gelen Papa Gueye'nin annesi öğretmen, babası ise okul müdürü.
15 yaşında bir futbol okulunda altyapı eğitimi görmeye başlayan Gueye, profesyonel olduktan sonra farklı pozisyonlarda görev almaya başladı.
Forvette ve orta sahada oynayan Gueye, zamanla fiziğinin de etkisiyle stoper mevkisinde oynadı ve oldukça başarılı oldu. Senegalli 2008'de Ukrayna'da oynayan en iyi yabancı seçildi.
Metalist Kharkiv ile 2011 yılına kadar sözleşmesi bulunan Papa Gueye'nin piyasa değeri 5,5 Milyon Euro civarında.

Metalist Khrakiv'in teknik direktörü Myron Markevych, 24 Aralık 2008'de Ukrayna'nın önemli gazetelerinden Novaya'ya verdiği röportajda Papa Gueye'yi şöyle anlatıyor...

"Ailesinin eğitimci olması Gueye'nin entelektüel olmasına ve düşünme yetisi edinmesine sebep olmuş... Tüm bunlar onun oyuna etkide bulunmasında pay sahibi özellikler.

Gueye bize ilk geldiğinde forvet bölgesinde oynarken onu önce orta sahada denedik... Ancak zamanlaması, markaj özelliği, fizik gücü ve yüksek toplarda ki avantajına ek olarak, oyunu da çok iyi okuyabilmesi, ondan savunmada faydalanmamız için yeterli bir sebep oldu.

İlk maçında bunu biraz yadırgasa da kısa zamanda yeni görevine adapte oldu ve şu an savunmanın ortasında suda yüzen balık kadar rahat.

Gueye her Avrupa takımında rahatlıkla oynayabilecek kapasitede..."

Medyaspor

1 yorum:

taksim dedi ki...

görünüşe göre tam mustafa denizli'lik futbolcu.. Kafasına eser stoperde oynatır, bir hafta da bakarsın tello ile hücumda.. :)