25 Haziran 2009 Perşembe

ÖZEL RÖPORTAJ - Rıdvan ŞİMŞEK

Karşıyaka zamanı yapılan bir röportajdan ...

Rıdvan ŞİMŞEK ... Adını "Şeytan Rıdvan"dan esinlenen amcası koymuş. Bu günlere yokluk içinde gelmiş. Yeteneği ve becerisi sayesinde A Takım merdivenlerini birer ikişer atlayarak çıkmış. Efendiliği gözlerinden okunuyor. Dilinden dökülen her bir kelimede, küçüklüğünü bildiğini ve karşısındakine duyduğu saygıyı hissediyorsunuz. Her maç sonrası taraftardan sonra tribünlerdeki annesine, babasına koşacak kadar düşkün ailesine. Karşıyaka ve Reha Kapsal sayesinde sanki yeniden doğmuş Rıdvan.

Yeşil Kırmızı Ekibi: Rıdvan Kaç yaşındasın?

Rıdvan ŞİMŞEK: 17 Yaşındayım. Erzurum kökenli bir ailenin çocuğuyum. 17 Ocak 1991 yılında İzmir’ de doğdum.

Yeşil Kırmızı Ekibi:Futbola nasıl başladın?

Rıdvan ŞİMŞEK: 12 yaşında Karşıyaka Futbol Okuluna başladım. 1 buçuk 2 ay içerisinde yıldız takıma yükseldim. 1 sezon yıldız takımda oynadıktan sonra, (B) Genç takımını direk atlayarak (A) Genç takımına çıktım. B Genç’ in önemli maçlarında beni (B) Genç'te oynatıyorlardı. 1 yıl sonra da, bu sezon başında da direk (A) Takım'da antrenmanlara başladım.

Yeşil Kırmızı Ekibi: Futbol okulu için 12 yaş biraz geç değil mi?

Rıdvan ŞİMŞEK: Geçim sıkıntısı çekiyorduk. Maçlarda top toplayıcılığı yapardım. Maçlardan 3 saat önce giderdim stadyuma. Yaşım geçiyordu. Çevremden futbol okuluna yazılmam için çok baskı olmasına rağmen maddi sıkıntılar nedeni ile bir türlü yazılamıyordum. Futbol okullarına yaşımın dolduğu sene kayıt oldum. Bir sene sonra başvursaydım kayıt olamayacaktım.

Yeşil Kırmızı Ekibi: Yani geçtiğimiz 1-2 sene içerisinde biz maç izlerken sen de kenarda top topluyordun. Peki maçları sahanın kenarından izlerken kimleri beğeniyordun?

Rıdvan ŞİMŞEK: Serkan Bekiroğlu ve Sezer Badur’ u çok beğenirdim.

Yeşil Kırmızı Ekibi: Maçları takip eder miydin? Hiç deplasmana gittin mi ?

Rıdvan ŞİMŞEK: Geçen sezon taraftar olarak, taraftar otobüsü ile Eskişehir deplasmanına gittim. 12 de otobüs kalkacak dediler saat 3'e kadar o soğukta otobüs bekledik. Yolda gırgır, şamata, nereye geldim ben dedim. O gece gram uyku uyumadım. Maç başladı, ayakta uyumaktan maçı izleyemedim. Maçtan sonra taraftar otobüsüne binmeyerek Eskişehir'de oturan ağabeyimin yanına gittim ve İzmir'e 3 gün sonra döndüm.

Yeşil Kırmızı Ekibi: Futbolda öncelikli hedefin nedir?

Rıdvan ŞİMŞEK: Öncelikli hedefim Genç Milli Takım. Sonra Süper Lig'de Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe gibi bir takıma ilk onbir başlayacak şekilde transfer olmak istiyorum. Bu yaşım ve bu tecrübem ile o takımlara gitsem ya PAF takımlarla idmana çıkacağım ya da onların malı olarak küçük kulüplere kiralık olarak gönderileceğim. O yüzden ilk onbir başlayabileceğim bir seviyeye gelene kadar hiç br yere gitmek istemiyorum.

Yeşil Kırmızı Ekibi: Peki milli takım için ne durumdasın?

Rıdvan ŞİMŞEK: Milli takımın U19 Teknik Direktörü eski Trabzonsporlu Soner Hoca Samsunspor maçında beni izlemeye geldi. Ancak o maçta oynamadım. Kasımpaşa maçında İstanbul'da beni izlediler. Antalya’ daki Danimarka ile hazırlık maçı için sanıyorum beni kadroya çağıracaklar.

Not: Röportaj yapıldıktan bir kaç gün sonra Rıdvan'ın U19 kadrosuna çağırıldı.

Yeşil Kırmızı Ekibi: Sezon başında Gençlerbirliği ile sözleşme imzaladın diye duyumlarımız olmuştu. Biraz anlatırmısın?

Rıdvan ŞİMŞEK: İzmir şampiyonu olarak Balıkesir' de ki şampiyonaya katılma hakkı kazandık. Oradaki rakiplerimiz Beşiktaş ve Sakaryaspor'du. Gençlerbirliği’nin kaptanı şampiyonayı izlemek üzere Balıkesir’ e gelmişti. Oynadığım maçlarda beni çok beğenmiş ve Ankara’ ya döndükten sonra anlatmış. Bizi aradılar. Menajerim beni ve babamı alarak Ankara’ya götürdü. Ankara’ da bize bir sözleşme imzalattılar ve 2.500 YTL cebimize para koydular. 17 yaşındayım. İlk defa sözleşme görmüşüm ve ne olduğunu bilmiyorum. Babam zaten futboldan anlamaz. Resmen kandırdılar bizi. Reha hocam duymuş. Geldi aldı beni karşısına, konuştu benimle. Orada sana sağladıkları imkanları sağlayacağım sana dedi. Reha hocamın dediklerini harfiyen dinledim. Zaten oraya gittiğimde muhtemelen Paf takımda oynayacaktım.

Yeşil Kırmızı Ekibi: Seni Reha hocamıza borçluyuz demek ki?

Rıdvan ŞİMŞEK: Reha hocamın üzerimde çok büyük emeği var. Biz gençlerle çok ilgileniyor. Bana verdiği bu şansı umarım iyi değerlendiririm. Bunun için elimden gelen her şeyi yapıyorum.

Yeşil Kırmızı Ekibi: İlk maçın hangisiydi ve ne hissettin?

Rıdvan ŞİMŞEK: Hazırlık maçları ve TSYD kupası maçında oynamıştım. Hele Altay maçında İstiklal Marşı okunurken dizlerim titriyor, heyecandan ayağımdan terler, sular dökülüyordu. Oynadığım ilk lig maçı ise deplasmanda oynadığımız Kasımpaşa maçı idi.

Yeşil Kırmızı Ekibi: Takımda ki diğer Futbolcularla aran nasıl?

Rıdvan ŞİMŞEK: Takımın en küçüğü olduğum için herkes beni seviyor. Bende onlara saygı duyuyorum. Timuçin, Can, Ramazan ve ben dördümüz bir odada kalıyoruz. Tek dört kişilik oda da bizimkisi. Tesislerde kaldığımızda neredeyse 24 saat çay taşıyorum. (Gülüyor) Sadece kendi mevkiim ile ilgili değil hepsinden bir şeyler kazanıp üst üste koyup kendimi geliştirmek istiyorum.

Yeşil Kırmızı Ekibi: Tesislerde neden kalmıyorsun?

Rıdvan ŞİMŞEK: Anneme çok değer veriyorum. 17 yaşındayım ama yokluk yüzünden hayatta görmediğim, geçirmediğim kalmadı. Mümkün olduğu kadar annemle vakit geçirmeye çalışıyorum. Oyüzden tesislerde kamp harici kalamıyorum.

Yeşil Kırmızı Ekibi: Takımımızın gidişatını nasıl buluyorsun?

Rıdvan ŞİMŞEK:5 hafta sonra ilk defa galip geldik. Bu galibiyetleri devam ettirmek istiyoruz. Başarılı olmak istiyorsak zaten bu galibiyetlerin devamı gelmeli. Atilla ağabey başta olmak üzere bütün ağabeylerimiz odaları teker teker gezerek bizi motive ediyorlar. Başarı için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar.

Yeşil Kırmızı Ekibi: Rıdvan sana neden “Keçi” diyorlar?

Rıdvan ŞİMŞEK: Timuçin ağabey ile aynı odada kalıyoruz. Bir gün bir konuşma sırasında ağzımdan bir “Keçi” kelimesi çıktı. Timuçin ağabey duydu bunu. Ondan sonra bana “Keçi” demeye başladı, adım “Keçi” kaldı. Takım arasında yayıldı sonra “Keçi” aşağıya, “Keçi” yukarıya.

Yeşil Kırmızı Ekibi:Sitemizde ki “Haftanın Yıldızı” Köşesinde iki kez üst üste “Haftanın Yıldızı” seçildin. Ne diyeceksin bu konuda?

Rıdvan ŞİMŞEK: Her gün girip, sitenizi takip ediyorum. Yazılan bütün yorumları teker teker okuyorum. Beni haftanın yıldızı seçen ve tribünlerde bizi destekleyen arkadaşlara, ağabeylerime çok teşekkür ederim. Futbolcu olduğumu ve bir yerlere geldiğimi yavaş yavaş anlıyorum. Elimden geleni yapıp, bana gösterilen bu sevgiye layık olmaya çalışacağım.

Yeşil Kırmızı Ekibi:Takımda oldukça yenisin biliyoruz fakat yinede bize anlatabileceğin bir anın mutlaka vardır.

Rıdvan ŞİMŞEK: (Başlıyor gülmeye) Isparta Davras kampındayız. Antrenmandan çıktık. Asansöre binip odalarımıza çıkacağız. Öğle sıcağı ve antrenmandan çıktığımız için hepimiz kan ter içindeyiz. Önce ben bindim asansöre sonra Reha hocam ve diğer hocalarımız, Cihan agabey falan derken 8 kişilik asansöre 10 kişi binmişiz. Asansör kalktı hareket etti ve tam birinci kata gelmeden durdu. Asansörde kalmıştık. Hepimiz bembeyaz olduk. Asansörün aynası bile içeride ki nemden buhar olmuştu. Cihan ağabey bir başladı bize bağırmaya. Hem bağırıyor hem de soyunuyor. Bir yandan da niye biniyorsunuz asansöre diye söyleniyor. Oysa ki asansöre ilk ben binmiştim, diğerlire sonradan gelmişti. Aşağıdan bir yerden hava geliyordu Cihan ağabey eğildi yere ve oradan hava almaya çalışıyordu. Bir süre sonra bizi asansörden görevliler çıkardı. O günden sonra 8 kişilik asansöre 2'şer kişi binmeye başladık. Ne zaman asansörde ki o halimiz aklıma gelse gülmeye başlarım.

Yeşil Kırmızı Ekibi: Son olarak taraftarlara iletmek istediğin bir şey var mı?

Rıdvan ŞİMŞEK: Taraftarımız bizi yalnız bırakmasın. Bizim için çok önemliler. Çok genç bir takımız. Bazı zamanlar istemesekte kötü oynayabiliyoruz. Bize zaman versinler, onların desteğine ihtiyacımız var. Onları arkamızda hissetmeliyiz. Puan kaybettiğimiz zaman biz de çok üzülüyoruz, biz de kahroluyoruz. İdmanda yüzümüz gülmüyor. Ağzımızı bıçak açmıyor. Ama zor bir maçtan iyi oynayıp da puanla döndüğümüz zaman idmanlarımız çok neşeli geçiyor. Bana inanan bana güvenen herkese çok teşekkür ederim.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

meraklısına: Akdeniz Oyunları Milli Takımında yer alıyor Rıdvan Fransa maçına 11'de çıktı...maçlar trt'den yayınlanıyor...