14 Haziran 2009 Pazar

Öğrenci S.... Sınavı ...


Hem ÖYS 'yi hem de ÖSS 'yi görmüş şanslı(!) kişilerdenim . Baktılar bu çocuk bu sistemle başarılı olamayacak ertesi sene tek sınava indirdiler ancak sınav kağıtlarını da çaldırmayı ihmal etmediler . İlkine Fatih-Çarşamba 'da girmiştim . Saçlar bele kadar o zamanlar . Ama semt hazır değil henüz buna ve bana . Su ve çikolata alacaktım zihin açılsın babında ama esnafın baştan aşağıya süzmesi ve allahın bir süzmesi olması sebebiyle elim boş çıkmış bulundum bakkal dükkanından . Zihin açılmayınca ilk sene fiyasko . Sınavdan sonra gece Ortaköy 'de sabahlayacaktık ki ; sınav sırasında aklımda kalan yegane şey bu . İkinci sene daha bir azimli olarak ve okulu bitirmenin verdiği rahatlama ile çalıştım , başardım ve bulunduğum şehiri kazanma ile serüven sonuçlandı . İmtihan sırası klakson seslerini hatırlarım bir de dizimin sığmadığı ilkokul sıralarını . Ancak hiç bir şey engel değil günü gününe çalışan öğrenciye dermişim . Sınav sonrası hayatımın en güzel zamanlarına denk gelir ki o rahatlamayı şu an bu satırları okuyanlar hissedecektir . Sonrası bekleyiş , kazandığını haber alma , buna kaderin isyanı ve büyük Marmara depremi ! Ekim ayıyla birlikte her kız ile yatacağımızı , süper ortamlara akacağımızı ve istediğin derse girip istemediğin dersin ortasında çıkma ukalalığı göstereceğimizi sandığımız hayal kırıklığının başkenti ; İstanbul Üniversitesi ! Zil sesinin olmaması dışında liseden farkını bulana büyük ödül vereceğim . Kantini benim evimden küçük , ortamı Anadolu şehrinin işlek caddesi mütevaziliğinde ve hocalarıyla , dersleriyle soğuk bir betonarme işte . Diploma ver de askere az gidelimden başka birşey değil . Ha daha rahatsın ve serbest kıyafetsin o ayrı . Ama yaz okulu vardı mesela benim dönemimde ki başa bela . Bir de fotokopi parasıyla araba alırdım lan !

Tüm bunları söyleme sebebim bugün üniversite sınavına girip de kazanacağını düşünenlerin ilk tanışma anında çarpılmamaları için . Beklemeyin çok şey . Liseden hallice ve öğrenciliğinizin son evresi işte . Sizi 3 saatlik sınava tabi tutup bu hayat memat meselesidir diye kastıranlar düşünsün . Siz düşünmeyin . Tatil yapın gezin dolaşın . Boşverin . Tüm öğrencilere Allah gönlüne göre versin .

Not : ÖSYM g.tümü ye !

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Abi İstanbul Üniversiteli miydin sen de :)) Bölümün neydi merak ettim...

Ben iki kere girdim ÖSS'ye ilkinde İÜ'yü kazandım, ikinciside üniversite 2. sınıfta 2004 yılında girmiş idim. Üzerinde Pascal Nouma'lı, çubuklu 100.yıl forması vardı, son derece rahattım hey gidi günler hey...okulu değiştirmeden mezun oldum sonra.

Üniversiteye girmeye hazırlanan arkadaşlara tavsiyem eğer bir yıl(fazla değil)uzatma rahatlığına sahipseniz bunu yapın. Acele etmeye hiç gerek yok, Cem Yılmaz'ın dediği gibi 'hayata bir atılırsın, hayat hiç öyle değildir' çocuklar...

Tunç Bozacılar dedi ki...

maliye :)

Adsız dedi ki...

hehe türk dili ve ed. tanıştığımıza memnun oldum.

ed. fakültesi bi alemdi yahu...