18 Haziran 2009 Perşembe

Kaybetmek Nedir Bilmeyenler ?

Bir camiayı kendi kişisel ihtiraslarına kurban etmenin sonucuna bakmak isteyenler dün maç sonuna bir göz atsınlar derim . İmam - cemaat ilişkisinin bol örnekle açılımıdır maç sonu yaşananlar . Başarıya bir şekilde ulaşmış , ulaşılan başarıya giden yollar asla sorgulanmamış , Fenerbahçe hiç bir zaman yenilmez palavraları ile içi doldurulmuş insan müsveddelerinin sahaya girmesidir dün akşamki görüntüler . Rakibe saygı veya mütevazilikten nasibini almamış , asla ikinci olmayı hazmedemeyenler güruhudur dün akşam ekrana yansıyanlar . Kaybettiği hiç bir kupa finaline katılmamış , ikincilik madalyalarını ve plaketlerini almamış ve bükemediği bileği bırakın öpmeyi rakibinin elini dahi sıkmaya tenezzül etmeyen bir camianın taraftarıdır dün parkedeki formasızlar . Topuz 'u alırız olmadı topunuzu alırız lafındaki cüretin , bir gün herkes Fenerbahçeli olacak söylemindeki tutarsızlığın ve Fenerbahçe 'nin büyüklüğü şampiyonluk veya kupa büyüklüğü değildir cümlesindeki kibirin vücut bulmuş halidir dün akşam salonu dolduranlar . Cumhuriyet olduğuna bir kitap başlığı ile inanıp yıllardır imparatorlukla yönetildiğinin farkına varamayanlardır dün akşamki vatandaşlar . İktidar ile yakınlaşarak sağladığı verimle birlikte , mafya liderlerini de el altından kullanmayı başarmayı etik ile anlamlandıran bir medyanın gayrimeşru çocuğudur dün geceki suratlar . Bu kışkırtma ve baskı ile asla yenilmeyeceğini düşünüp maçın bitiş düdüğünü beklemektir hayvanlaşmayı mecbur kılan davranışlar . Hayata mağlup başlamanın acısını salon ve stadlardan çıkarmayı hoş gören , herkes önce aynaya baksın klişesini sunmaktan çekinmeyen , pet şişe ve küfüre prim tanıyan aklı başında olduğunu sandığımız yazarlardır dün akşam uzun adamların suratını tutturmaya çalışanlar . Kazanmak dışında başka birşey öğretilmemiş adamların saldıradım koşarak şiddet teşebbüslerinin en aklı başında yöneticinin araya girmesiyle kesilmesi sonucu , o yöneticiye gözü yaşlı olarak sarılmasıdır kanımızı donduran . Kendi takımına çıkmadığı sahibi başkanının attığı her adıma çıkarak kendi duruşunu bile hizalayamamış olduğunu belgeleyen bir psikolojidir dün akşamki durumlar . Üç sene üst üste vaadedilen şampiyonluktur ve buna oyunda kandırıldığını hala anlamayan müşteri zihniyeti ile pekişmiş dün geceki manzaradır tüm bu olaylar ...

Elini , kolunu veya bacağını bir dakika düşünmeden verecek kadar bu renklere aşık olan arkadaşlarımı düşünüyorum da ... Üzüldüğüm tek nokta burada yoğunlaşıyor . Yoksa hep bildik tavırlar ve davranışlar ... Saygılar ...

7 yorum:

Barış Akdemir dedi ki...

Kardeşim yazın çok güzel olmus öncelikle serinin 5 maçınada gittim. ve Tahriklerin de bir sınırı var diyorum efes pilsen oyuncuları ve yöneticileri ve paralı taraftarları için bunu sölüyorum..

Öle koltuk altından gs atkısı göstermeler gs bayrağı göstermeler falan filan tribünlere elkol hareketleri falan sabrın patladığı yerdi dün akşam kimse çok güzel hareketlerdi. demiyor zaten..

O fenerbahçe taraftarı kadıköyde beşiktaşa 4-3 yenildiğinde alkışlayanda onlardı. bunları unutma.. sadece bilmeni istedim kardeşim..

Tunç Bozacılar dedi ki...

Abdi İpekçi 'yi hınca hınç doldurmak önemlidir benim için , kendi takımına sahip çıkmak ve basketbolu bu ülkeye sevdiren bir taraftar olmak önemli benim için ... yoksa kaya peker in ne olduğunu da biliyorum , ergin ataman ve paralı taraftarının da . 4 sene önce Abdi İpekçi 'deki finale bizi almayanlar da Beşiktaşlı Tuncay Özilhan 'ın başkan olduğu bu camiadır .

Ve o finalde kaybedince kendi basketbolcularımızı bağrımıza basıp evimizin yolunu tutan da Beşiktaştır .

Benim bahsettiğim sadece , olmazsa olmaz kazanma kültürünün empoze edilemeye çalışıldığı taraftarın başkanından farklı davranmasını görmek istememdir . yoksa alkışı da hatırlıyorum , sevgiyi de biliyorum , aklı selim insanları da görüyorum . hedefimdeki tek kişi bellidir , kimse üstüne alınmasın diyorum ...

not : ha not , bilmeyenler için bir daha söyleyeyim ki iyi anlaşılsın , tüm ezeli ve ebedi rekabetlerde ya da tüm sportif müsabakalarda işin pisliğine kaçan herkesten nefret ediyorum , başta demirören olmak üzere ...

sevgilerimle kardeşim :)

Barış Akdemir dedi ki...

ali koçu ne hale soktular orda utandım gerçekten.. kardeşim..

stalker dedi ki...

koltuk altından gösterilen gs bayrağıyla tahrik olunuyorsa gerçekten yazık bu tribünlere. 10000 kişi efes 5 sayı öne geçince çıt çıkaramadı yahu.. neyin tahriği.. bu sene kadıköydeki maçta bursaspor formalı bir denyo vardı, tam önümüzdeki tribünde (maraton alt kenar sanırım). adamla öyle bi taşşak geçildi ki, hıncından üzerine fener forması giydi de kamufle oldu. bu işler kolay değil. tabii bütün suç taraftarda değil. fbtvde şansal-erman gibi pozisyon yorumlayan holigan baturalp ve diğer elemanı saymak gerek. fb yönetimi gerdikçe gerdi ortamı. 4 maç üstüste kaybeden takımı hakemlere havale etti. turgay demirel denen kukla efese kupayı bile vermeyi çok gördü. fb yönetiminin "biz getirdik, götürmesini de " biliriz tehditlerini de es geçmeyelim..

chora dedi ki...

işte bu yazı cuk oturmuş!

Tunç Bozacılar dedi ki...

Aklıma geldi de ; Turgay Demirel ne değildiri bilemem ama Turgay Demirel tam da budur , ahanda bunu bilirim . 20 sene önceki şike dolu GS-Beşiktaş final maçı söylenir daima , merak eden araştırsın .

Şimdi Aziz Başkanla maçı seyreder ve gider .... Kupayı nasıl olsa birileri verir . Bekleyemez . Fener kupayı alsa ne olurdu tahmini kolaydır .

NERDEN BULAŞTIM BEN BU KONUYA YA ! Ayrıca nefret ediyorum bu spordan , hiç hazetmiyorum ... Fener de olsaydı aynı bananaelik olacaktı efes de aynı . Kimin şampiyon olduğu beni zerre ilgilendirmiyor . Benim nazarımda ya Beşiktaş şampiyon olur ya da kaybeder . Bu kadar !

shadowturk dedi ki...

ne diye yoruyorsunuz kardeşim o zaman kendinizi çenenizi...iyi kötü bu seri fener oynadı...
ülkerden sizde aldınız parayı futbola harcadınız milyar dolar serveti olan başkanınıza rağmen...o da verdiğim parayı geri alacam diyor saten....madem gidin efesle birleşin alenen yapın desteğinizi...kimin boyu uzun belli olsun....