19 Haziran 2009 Cuma

Dikkat ...


Bu diyaloglar aynen yaşanmış olup uyarı amaçlı sitede yer almaktadır ...

? : Merhaba ben Diyarbakır İlçe Emniyet Müdürlüğünden arıyorum , ismim Serdar Yılmaz , kiminle görüşüyorum ? (arka fonda polis telsizi ve hararetli konuşmalar geliyor)
t2 : Ben Tunç Bozacılar buyrun ...
? : Tunç bey hakkınızda şikayet var , Diyarbakır Başsavcısının eşine küfür ve tehdit dolu mesajlar çekiyormuşsunuz . Bilginiz var mıdır ?
t2 : Hayır . Ben böyle birşey yapmadım , bilmiyorum .
? : Biz de öyle tahmin ettik zaten . Düşüncemize göre sim kartınız kopyalanmış ve bu sim kart üzerinden terörist olduğunu sandığımız kişilerce başsavcının eşine küfürlü mesajlar çekilmiş .
t2 : Ne yapmam gerekiyor peki şu anda , karakola başvursam ?
? : Hayır , bu bilgiler çok gizlidir . Hayat memat meselesidir . Lütfen bu konuşmanın kayıtlarımız altına alındığını düşünerek bir kez daha bu işle alakanız olmadığınızı adınız soyadınız ve ne düşündüğünüzü söyleyerek tekrar eder misiniz ? Kayıt tuşuna bastım , buyrun ...
t2 : Ben Tunç Bozacılar , başsavcının eşine herhangi bir mesaj çekmediğimi bildiririm .
? : Teşekkürler , şu an savcı bey bu konuşmayı kayıt altına alarak dinlemiştir . Şimdi sim kart kayıtlarınıza baktım ve 1.356 liralık (1 milyar 356 milyon) telefon faturanız olduğunu görüyorum . Geçen ay faturanızda ilginç bir fazlalık gördünüz mü ?
t2 : Evet 100 lira fazla geldi ancak ayrıntılı listeyi kontrol ettiğimde bir yanlışlık olmadığını anladım .
? : Turkcell kurumunun içine de sızmış olabilirler veya bayilerde bu işin içinde olabilir . Bu ayki faturanız şu anda tam karşımdaki ekranda görülüyor . 2 saate kadar sizi aldıracağım emniyet görevlilerince . Sakin olunuz , inşallah bu işi halledeceğiz .
t2 : Pekala şimdi yapmam gereken birşey var mı ?
? : Evet şimdi olduğunuz yerden hareketlenin ve kimseye birşey söylemeyin . Her hangi bir telefoncuya gidip 5 tane 250 'lik kontör alın ve bize bu şekilde ulaşın (görünen bir telefondan arıyorlar) . Bunu yapmanızın sebebi şifre ve sim kart kırılmasına karşı aldığımız bir önlem .
t2 : Fakat ne şu anki olduğum yerden ayrılabilirim ne de gidip bir kontör alabilirim . Müsait değilim şu an . Zaten olduğum yerde kontörcü de yok .
? : Beyefendi (sinirleniyor) . Biz sizin için uğraşıyoruz burada . Başınız büyük belada diyorum siz ne diyorsunuz ? Lütfen olduğunuz yerden çıkınız ve gidin kontör alınız .
t2 : Şu anda bunu yapamam , patronum izin vermez .
? : Patronunuzun telefonunu verin lütfen ben kendim arayacağım .
t2 : Buyrun , ismi Ca... Sa... , telefonu 0505 ... .. .. .
? : Birazdan sizi tekrar arayacağım . Lütfen bu çok gizli olaydan kimseye bahsetmeyiniz .
t2 : Tamam .

2 dakika sonra ...

? :
Beyefendi verdiğiniz numara yanlış olabilir , kimse çıkmıyor .
t2 : Ben bu işten sıkıldım karakola başvuruyorum .
? : Beyefendiiii (iyice sinirleniyor) ... Siz ne diyorsunuz ? Bir an önce olduğunuz yeri terkedin ve gidin , bu telefondan değil aldığınız kontörlerle bizi arayın . Biz burada eşek başı mıyız sizle uğraşıyoruz .
t2 : Almıyorum kardeşim . Gitmiyorum . Yollayın polisleri gelin aldırın beni . Allah allah ...
? : (telefon kapanır) ...

3 yorum:

fidddas dedi ki...

:)))
emniyetin bu konuda yayınladığı bir mesaj var... siz yine iyi sabretmişsiniz...
bende albayın eşine küfretmişim... :)

ciddiye alamamak gerek... bizim şirketteki herkesi de sırasıyla aradılar bu şekilde...

stalker dedi ki...

bizim dayının eşine aynı numarayı yapıp 250 liralık kontör hüpletti bu şerefsizler. insanın bir anlık boşluğunu yakalayıp faydalanıyorlar.. telsiz sesleri filan iyi tezgah.. memleketin enayisi de bol tabii. bizim yenge de dahil :)

Adsız dedi ki...

e o zaman bunların eşine harbiden küfürü basmak lazım, ibreti alem için buyurunuz:

....