18 Haziran 2009 Perşembe

Dayan Vedat Ağabey ...

(...) Tabii Vedat Okyar’la buluşup konuyu taraftarlarımıza getirmemek olmaz. Çünkü çok geniş bir yaş aralığındaki hangi Beşiktaşlı’ya sorsanız, gözleri parlayarak ağzına alır onun adını. Nitekim İnönü Stadı’nda oynadığımız Fenerbahçe maçında da onun derdini unutmadı taraftarlarımız ve ortak olduklarını göstererek “Bugün dost yaralanmış, yine gönlüm hoş değil” yazılı pankartı astılar tribünlerimize. Bu konu açılınca duygulanıyor Vedat Abi ve taraftarlarımızın onun kalbindeki yerini anlatmaya başlıyor:

“Pankartı görünce çok duygulandım. Zaten oğlum da bunu söylemek için hemen telefon etti. Beşiktaş’ta forma giyen futbolcuların hepsinin bu vefayı anlamaları lazım. Her zaman söylerim; benim en yakın akrabalarım Beşiktaş taraftarlarıdır, öz akrabalarım değil... Camiamızdan da birçok kişi sürekli halimi, hatırımı, sağlığımı soruyor. Mustafa da üç günde bir telefon açıyor bana. Hepsine çok teşekkür ediyorum.”

Sohbetimizi noktaladıktan sonra fotoğraf çektirmek istiyoruz abimizle. Hayatını birlikte geçirdiği, bir an olsun yanından ayrılmayan, değerli eşi, yaşam arkadaşı Asuman Okyar da yardım ediyor, Vedat abi tişörtünü giyiyor. Ardından birer hatıra fotoğrafını da cebimize koyuyoruz, candan sarıldığımız abimizle...

Ve inandırıyor bizi; içindeki heyecan, tutku ve en önemlisi de Beşiktaş aşkıyla yeniden ayağa kalkıp beraberce maç izleyeceğimiz günlere, o hiç değişmeyen yüzü, gözleri ve sıcacık bakışlarıyla...

Geçmiş olacak Vedat Abi ...


Alıntı : Beşiktaş Resmi Sitesi

2 yorum:

Turgay Keskin dedi ki...

''Hakemin karşılaşmada 2 tane doğru düdüğü vardı. Birincisi başlangıç, ikincisi ise bitiş düdüğüydü.''

Vedat Okyar denilince hep bu yorumu gelir aklıma...

Adsız dedi ki...

okudum söyleşiyi dergiyi alıp...o kadar şampiyonluk muhabbeti vardı ilk okuduğum şey vedat abi oldu. kazım abi'den sonra çok kötü olur ya aman diyim bizi bırakma vedat abi, çok seviyoruz seni.