22 Haziran 2009 Pazartesi

Çok Teknik Bu Direktör

Geçtiğimiz sezon süper ligde yer alan 18 kulüpten sadece Fenerbahçe (Aragones) , Galatasaray (Skibbe) ve Antalyaspor (Jarabinski) yabancı teknik direktörle lige başlarken diğer takımlar Türk 'ün teknik gücüne güvendi . Tam gaz devam ederken ligimiz Bülent Korkmaz ve Mehmet Özdilek 'in görevi devralmalarıyla Arogones 'in tek tabanca kalmasına gönlü dayanamayan Jose Couceiro , Gaziantepspor için 8 hafta kala Türkiye 'ye geldi .

Türk mü olsun yabancı mı olsun söylemi bir türlü iyi mi olsun kötü mü cümlesi ile ikame edilemedi ülkemizde . Başarı kıstası belli değil . Şampiyon olan ve kupayı kazanan takımın teknik direktörü Türk ama küme düşenlerinki de aynı kafa kağıdından . Ancak bu sezon durum yabancılar lehine dönüyor gibi . Galatasaray ’da teknik direktörlüğe Bülent Korkmaz'ın yerine dünyaca ünlü Hollandalı Frank Rijkaard getirilirken , Gençlerbirliği ’nde Samet Aybaba’nın yerine kariyerli Alman Thomas Doll , Ankaraspor ’ da da Aykut Kocaman ’ın yerine Alman Jurgen Röber göreve başladı . Fenerbahçe 'nin Christoph Daum ile Trabzonspor ’unda yabancı bir teknik direktör ile çalışacağı kesin gibi . Geçen sene üçken bu sene altı oldular anlayacağınız . Bu durum bazı Türk teknik direktörlerin yabancı - yerli ayrımı ile alakalı cümleler kuracağına işarettir aha da buraya yazıyorum . Neden bu tür söylemlerde bulunurlar malum , görev aşkı ! Yılmaz Vurallar , Erdoğan Arıcalar , Samet Aybabalar , Giray Bulaklar , Güvenç Kurtarlar , Hikmet Karamanlar , Nurullah Sağlamlar , Ünal Karamanlar bittiği zaman ferahlayacak Türk futbol alemi . Anadolu 'yu sokak sokak haritasını çıkarır bu yukarıdakiler . Tazminatları ya da aldıkları ücreti bilmezler sanıyorum . ''Kümede bırak yaparız bir güzellik hocam'' anlaşmaları yapıyorlar . Orada olmadı buraya gidelim , baktın kan uyuşmadı şuraya gelelim . Ama daha 2 sene önce ordaydın derler adama !

Genç kontenjanından saydığımız Abdullah Avcılar , Bülent Uygunlar , Ersun Yanallar , Aykut Kocamanlar , Mehmet Özdilekler çoğalmadıkça Lincoln kovalayan da görürüz , futbolcu tartaklayan da. Yıldızlarla geçinemeyen de küme düşürmeyi alışkınlık haline getiren de ...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

gelen hocalar alman ağırlıklı. demek ki bütün takımlarda bir disiplin, bir sistem özlemi var, özellikle ankara takımları işi sıkı tutuyor. daum türkiye'de başarılıdır, en çok canımı sıkan nokta da o.

bu arada rıdvan hoca'dan da takım almasını bekliyoruz hararetle. çık artık şu stüdyodan hoca, olayını görelim.