12 Haziran 2009 Cuma

Bir Mehmet Topuz Hikayesi ...

Parmağımı boğazıma soksam ilk çıkacak şeyi biliyorum artık : Mehmet Topuz ! Günlerdir tek meşgalemiz bu . Aç gazeteyi Mehmet Topuz , kapa televizyonu Mehmet Topuz . Altyazı Mehmet Topuz , radyoda Mehmet Topuz . Günlük hayatımız olmuş Mehmet Topuz . Sözleşme fesih hakkı , federasyon , etik , lisans , hukuk , gak guk en çok duyduğumuz terimler . Depremde artçı , şok , sarsıntı , rihter ölçeği , deprem dede diye diye yerbilimci olmuştuk , şimdi spor hukuk uzmanlığı apoletini de eklemiş bulunduk omuzumuza . Medyanın her gün Fenerbahçe 'ye imza attığını söylemesiyle gerilen sinirler güneşin batmasıyla boşalıyor . Basına ettiğimiz küfürler bitti . Sanki her an bir haber gelecek de bizde peşine düşeceğiz gibi bekliyoruz Dolmabahçe 'de habercilerle birlikte . Allah sonumuzu hayır etsin ...

Mehmet Topuz 'un bu denli kanımıza işlenmesinin altında Forza Beşiktaş sitesinin büyük payı var . Bu tutkunu olduğumuz sitede ilk gördüğümüz şey formalı Mehmet Topuz 'un fotoğrafı oldu . Fotoşop değil orjinal babında bir iki şey de karalandı ve rakip site ile ilk round kazanıldı . Sonrasında sırayı topikler aldı . İlk topik 700 sayfayı geçti ve kapatıldı . Sadece 1 saat siteyi kapattım ve 250 sayfa yazıldığını görünce dehşete düştüm . Bir diğeri dün itibariyle 350 sayfaya ulaşmadan durduruldu . Site admini basının yalan yanlış haberleri ile gaza gelen Beşiktaşlı kardeşlerimizin yazmasını engellmek için bu yola başvuruyor sanırım . Bunun dışında Mehmet Topuz ile alakalı topik & başlık açıp yazanlar oldu . Biraz sakin , ne olacaksa olsun hak yerini bulsun gibi başlıklar paylaşıma açıldı . Bu arada misafir rekoru kırıldı . Çevrimiçi olanlar siteyi kilitledi . Site ağırlaştı , başlık açma kaldırıldı . Geçen gün Erinç Korkmaz 'ın bir cümlesi ile yazılan 10-15 sayfadan bahsetmiştim . Anlayın gayri insanların ne psikolojide olduğunu . Mehmet Topuz olanlardan bihaber havuza girip çıkarken onun peşindeki binlece Beşiktaşlı dakika dakika radyolara canlı bağlanıp meramını anlattı , altyazı kovalayıp sitede bizlerle paylaştı . Öğrenciler finallerini ve ÖSS 'yi bıraktılar , çalışanlar işlerini güçlerini unuttular , boş gezenler ise saatlerini harcadılar Mehmet Topuz için . Radyospor ve Lig radyo bu işten en karlı çıkanlar olurken , canlı yayına bağlanan dinleyiciler ve yorumcular hakkında sarfedilen cümleler no-post cezası ve uyarı ile durduruldu . En fenası da 1 saat önceki haberi kopyala yapıştır sistemi ile milletle paylaşmak ya da abi ben giremedim 2 saattir 100 sayfa geçmiş bir olay var mı diye cümleler okumak . Tüm spor sitelerinden görüp aaaa bakın ne olmuş diye yazı yazanlar , rakip siteden çıkanlar , aramızda casuslar olabilir paranoyaları , abi Tevez 'i almışız arapasları ile hayli eğlenceli de olmadı değil hani . Mehmet Topuz 'a yeri geldi fotoşop ile Los Angeles Lakers forması giydirdiler , yeri geldi Aziz Yıldırım ve Kayseri 'ye giydirdiler . Geyik , muhabbet , diyaloglar asla bitmedi . Sabah ilk siteyi açanlar yine Mehmet Topuzlu bir gün diye herkese günaydın dedi . Bakalım bugün neler olacak diye söylendi . Tüm basına küfür edildi , Şahin Ulu kahraman ilan edildi . Titanik Oteli 'ne çiçekler yollandı , orada tatil yapanlar ile iletişime geçildi . Golf Oteline geçmiş dendi , oranın telefonları kilitlendi . Antalya 'daki Beşiktaşlılar göreve çağrıldı . Antu 'dan alıntılar yapıldı , gereksiz agresiflikler meydana geldi . Ne Riise ne Papa Gueye ... Varsa yoksa Mehmet Topuz dendi . Avatarlar , resimler formalı Mehmet Topuzlar ile süslendi ... Kısaca Forza Beşiktaş oldu size ; Mehmet Topuz Mehmet Topuz ve Mehmet Topuz ...

Namus meselesine de döndü olay . Geri vites yok , asla da olmasın zaten . Rakipte olduğunu düşünemiyorum aman ha Mehmet Topuz 'un ! Düşünenler şimdiden sadırdılar gerçi . Uzlaşmadan bahseden yok . Varsa yoksa kaos , karmaşa , bilinmedik olaylar ve intikam amaçlı hamleler . Bende ise durum fena . Laptopu aldım mı kucağıma bizim hanım var mı haber Mehmet Topuz 'dan diye başlıyor , artık bu gece de Mehmet Topuz ile yatarsın diye bitiriyor . İş yerinde tek meşguliyetim siteye girip dakika dakika F5 tuşu ile samimiyetim oluyor . Çevremde birileri 2-3 saat önceki haberi dillendirse hemen araya girip son dakika , az sonra , flaş flaş flaş haberini paylaşıyorum heyecanlı heyecanlı . Ne çok bilgili çocuk diyorlar dışarıdan , iç ses ise mutlak manyak lan bu olmalı ! Mehmet Topuz 'un soyadı hikayesi de başka bir serüven . Yüreğini paylaştığın internet sitelerinde ''Mehmet bizim Topuz 'u sizin'' başlıklı eski moda tabirlerin yerini , gol olunca hep bir ağızdan ''Topuz'' diye bağırın ulan komedisi aldı . Kantarın Topuz 'u kaçtı laflarını ise hiç hatırlatmıyorum . Fenerbahçeli arkadaşlarımın ''Zaten iyi adam değil , ben istemiyorum abi Beşiktaşlı futbolcu'' diye seslenmeleri , içten içten ''Alalım da görsünler lan'' kompleksi ile birleştiğini gözlemlemek en kolayı . Aynı duygu bende de var yalan değil . Baskınlaşıyor bazen Mehmet Topuz sevgime karşılık Fenerbahçe 'ye kapak olsun ulan düşüncem . Taraftar olma içgüdüsü işte bu ne yapayım elimde değil güdümde ! Yıldırım Demirören 'in bir başkan değil de senin benim gibi düşündüklerini pat diye söylemesine karşlılık Aziz Yıldırım 'dan ''Sizsiniz lan ezik , büzük Beşiktaş'' demesini beklerdim . Olgunluk gösterdi ya da unuttu . Gerçi ''istersem otelden aldırırım'' cümlesi de beklentilerimiz karşılamadı değil . Ancak Yıldırım Demirören 'in Küçük Çakar ile oyna muhabbeti ve tüm başkanların katıldığı Telegolle alınan viraj artık dönüşü olmayan bir yola girdiğimizin işaretidir .

Bu kadar şeyden bahsettik Mehmet Topuz 'dan bahsetmedik . Ne bahsetmedik mi ? Öyle değil be kendisinden . Psikolojisi nasıldır şu an , ağlıyor mudur mesela ya da tehdit , baskı alıyor mudur dışarıdan ? Havuza girerken ne düşünüyordur acaba ya da yarın ne yapacaktır mesela ? Bu kadar olaydan sonra tükürdüğünü yalayacak mıdır yoksa aslan gibi sözünün arkasından duracak cesareti gösterecek midir ? Aklıma Zeki Demirkubuz 'un ''Che ya da Feyyaz'' yazısı geliyor ki hop duygusallaşma adamım deyip kendimi tutuyorum . Bin bilinmeyenli denklem gel de çık işin içinden ! Vergi kaçakçılığı , sözleşme fesih durumları ve Süleyman Hurma 'nın el altından aldığı konuşulan paraları düşünüyorum , yanına Aziz Yıldırım 'ın tarzını , menejerlerin daha fazla para kazanmak istemesini ve Yıldırım Demirören 'in beceriksizliklerini ekliyorum ... Bir de medyanın yanlı tutumlarını , Passat marka arabaların bedellerini , Beşiktaşlı yazarların hala ve hala etik söylemlerini aklıma getiriyorum ... Allah bu çocuğa yardım etsin diyorum . İster Fenerbahçe 'de ister Kayseri 'de oynasın . İsterse de gelsin buraya efsaneliğe adım atsın . Ne olacaksa olsun . Ama bir an önce olsun . Ne bizde artık dayanma gücü kaldı ne de bu çocukta dirayet . Ulan taş olsa parçalanmıştı be !

Sözümü burada bitirirken bu yazı süresince giremediğim siteden ve bilemediğim olaylardan bihaberim . Şu an yeni sekmeyi açtım ve f , o , r harflerinden siteyi çağırdım . Meraklar içindeyim . Ne oldu ki acaba ? Yeni bir Mehmet Topuzlu gün başlıyor , Allah hepimize akıl , fikir ve sabır versin .

3 yorum:

ergin aslan dedi ki...

Süpersin:)))

Bekowski dedi ki...

son cümlen için amin demek istiyorum:)

Adsız dedi ki...

forzaya yakışmadı bu kadar şamata...