29 Haziran 2009 Pazartesi

Beşiktaş Kadrosu (Orta Saha)


Fransa'da doğdu Eduardo Cisse
Onikinci hafta Fener'i bi Cisse , Fener'i bi Cisse ooooo ...

Adını duyduğumuzda heyecanlanmıştık gerçeği mi diye ? Sonra baktık değilmiş , Ronaldo'dan sonra ikinci çakma futbolcumuz olmuş diye söylenmiştik . Cisse'yi alıyoruz oğlum babındaki kolpa haberlere inanan bile çıkmıştı . İlk tezahüratı yukarıdaki gibiydi . Ne etliye ne sütlüye derler ya öyleydi Eduardo Cisse . Yanında Delgado'yu Ricardinho ve Tello 'yu gördü çoğu kere . Yumuşak bilekleri ile ligimizin son yıllarda doruğa ulaşan fizik mücadelesine dayanamadı . Kariyerinde hiç şampiyonluk tatmamıştı finali güzel yaptı . Şampiyonlar Ligi finalinde oynamış oyuncu cümlesi en çok duyulanı ve akıllarda kalanı . Sözleşmesi sona erdi ve gitti . Ernst ile güzel ikili oldular ve yıllarca yanına koyduğumuz ilk doğru düzgün adam ile değerini anlamış oldular . Emekleri için teşekkür ediyoruz bol bol . Forzada kara çocuk diyorlar , düşünün o kadar sahiplenmemişiz ki adama kaç senedir oynayan topçumuza nasıl hitap edeceğimizi bile bilmiyoruz . Kara çocukmuş ...

Ernst'in yanına ikinci üstün Alman teknolojisi yerleştirmeyi kafasına koyan Denizli , Tayfur Havutçu'dan aldığı referans ile tek hecelik isimlerle orta sahayı kapatmaya karar verdi anlaşılan . Fink'e hoş geldin demekten başka çaremiz yok . Başın sıkışınca at Fink'e cümlesi geliyor aklıma hep nedense . Bunun dışında bekleyip göreceğiz geyikleri ile aynen devam . Bakalım Ernst ile birlikte güzel bir ikili olabilecekler mi? Her cümle sonunda başka bir soru işareti . Kapalı kutu transferlerden bıkmıyoruz hala . Tello ve Münch dışında isabetli olan yok . Nice Gordon , Higuain , Diatta , Sericler kulüp tarihindeki yerlerini aldılar . Al ismi cismi her bir şeyi bilinen 3-4 sene takımı taşıyacak bir oyuncu değil mi ? Yukarıdaki gibi 4-5 oyuncuya vereceğin 10 milyon dolar maliyet yeter de artar bile ... Neyse orta sahanın son ismi Tello olacak belli . Murat Ceylan alınmayacaksa Serdar Kurtuluş çok güzel bir rotasyona girer diye umut ediyorduk ancak Mustafa Denizli ve Ertuğrul Sağlam'ın kulaklarını çınlatmaktan başka yapacak birşey yok . Koy sağbeke bitir işini . Milli takıma seçildi oynadığı mevkiden ama sen genç oyunculara önem veriyorsun değil mi ? Pöh ... Canım sıkkın bu konuda . Kanatlarda birileri olacaksa Tello ve Holosko olmalı , eğer üçlü oynanacaksa Holosko ileride düşünülmeli . Büyük ihtimal iki Alman bir de Şilili seyredeceğiz forvet ile savunma arasında .

Yusuf Şimşek ve Delgado 'yu orta sahada görmek istemeyen tüm Beşiktaş taraftarı gibi Tello dışında bu mevkide oynayacak birilerine daha ihtiyaç olduğu kesin . Caner Erkin ; genç , Avrupa tecrübesi ve Türk olması sebebiyle en fiyakalı isim olarak görünse de maalesef transferler sona erdi gibi birşey . Stoper ve santrofor dışında düşünülmüyor başka mevkilere transfer . Yine dön dolaş Murat Ceylan diyeceğim ama neyse . Uğur İnceman hiç bir zaman olamadı , olamayacak da . Necip diyeceğim hocamızın tasarrufları aklımda . Sivok kaydırılır öne ancak anca Almanlar yerine . Ekrem'in sıfır yaratıcılığı ile Erkan Zengin'in alınan bonservisi de düşündüren başka soru işaretleri . İlla bir tavşan bulunur yeni çıkarılan şapkalardan nasılsa .

Sonuç itibariyle Beşiktaş takımı ; 4-3-3 oynayacaksa ve orta sahası iki ön liberodan sonrasını Tello'nun sınırlı yaratıcılık özelliğine bırakırsa , ayrıca oynamadığı durumlarda şaşırırsa yaz aylarındaki pişmanlıklarına yanar durur . Tek seçenek Tello , görmek istemediklerimiz ise sıfır defans özelliği olan ve kaleden uzak kalacak olmalarıyla Delgado ve Yusuf Şimşek . İkisini de maçların gidişatına göre oyunda göreceğiz sanırım . Fink'in akar kokar mı olacağı ile Benaoyun dedikodusu gerçek mi , geleceği belirleyecek cevaplar olarak gizleniyorlar . Şampiyonlar Ligi için ise 3 defansif orta saha kullanmak hiç de fena olamz ...

Beşiktaş Kadrosu Kale
Beşiktaş Kadrosu Defans

4 yorum:

geloraptor dedi ki...

Yerli oyunculara daha fazla bonservis vermeyelim. Maaşallah İsmail'e verilen para ile kapansın yerli bonsevisli transferler. Koray Avcı yeniden alınsın hem stopere hem de ortasahaya bir alternatif yedek eleman bulmuş oluruz.

Engin Gürses dedi ki...

ernst tek hece mı sımdı ???

Tunç Bozacılar dedi ki...

şimdi tek hece ve daima da tek hece kalacak bence ...

Engin Gürses dedi ki...

ernıst ???