9 Haziran 2009 Salı

Aziz Yıldırım , Kayserispor ve Medya ...

Bir oyun oynanıyor ki ; komediyi geçti dramatiğe dönmeye başlıyor . Sahne Türkiye . Aktör ve figüranlar belli seyredenler ise biz futbolseverler . Yapılmaya çalışılan futbol ve sever kelimelerinin birbirinden koparılması . Amaca ulaşılıyor , az kaldı !

Büyük adamsın Aziz Yıldırım ... Sen gel Kulüpler Birliği 'ne küfür et ama 1 ay sonra git başkanı ol . Küçük Göksel 'i al maşa yap , sıfatına da İBB başkanı de ! Özgener Federasyonu 'nun her köşesine adamlarını yerleştir , elini güçlendir . Hakem hatası nedir bilme . Bekir İrtegün 'ü ayart , Deniz Barış 'ı kaçırır gibi al , Aurellio 'yu bonservis olmadan transfer et ... Sonra da Mehmet Topuz 'un menejerlerinin ipliğini pazara çıkaracağım de . Peki Gökhan Emreciksin 'i hangi menejer vasıtasıyla aldın ? Cevap yok ! Ülkenin tüm gazete patronlarını ayağına çağır , hepsini uyar , azarla , tehdit et ... Kendi taraftarlarınla kavga yarat , tüm rakiplerinle asla uzlaşma ... Sonra bırakın çocuğu rahat 1 ay sonra nerede oynayacağını görelim de ! Arkasındayım de çalıştığın adamların sonra yolla bir gece opreasyonuyla .

Otelden adam kaldırtmaya kalk , kendi kalecini dövdür , teknik direktörlerinin işine karış ... Sonra bu işler masa başında olmuyormuş anladım de ! Üç kere ağla beş kere geri dön . Stad altında adamlarına rakip futbolcuları dövdür , sonra tetikçilerin sana hesap verirken kameraya görüntülensin ama asla yargılanma , eleştirilme , suçlanma ... Sonra herşey Türk futbolu için de ! Ben Beşiktaşlıyım diyen bir adamın bonservisini alman hangi etiğe sığıyor ? Bu neye benziyor biliyor musun Aziz Yıldırım ? Ali Sami Yen 'de kaybettikten sonra merdiven boşluklarına dikkat çekmene ... Şampiyonluğunu doyasıya yaşamasına izin vermediğin rakibine ... 3 sene üstüste şampiyon ol Aziz Yıldırım ne önemi varki . Paranla , pulunla , adamınla ... Böyle olacaksan ol Aziz Yıldırım . Müşteri zihniyetini kabul ettirdiğin 52.000 kişilik büyük tiyatronla . Efsane Maratonu öldürmenle şampiyon ol Aziz Yıldırım . Kendini büyük gör diğer takımlardan ve insanlardan . Hiç düşünme kümede kalan Denizlispor neden 16 dakika daha dişini sıktı . Hiç anlama nasıl bir insan kalkıp da Beşiktaş 'ta top oynamak istiyorum der diye . Öyle şey olur mu ; en güçlüsü , zengini , iktidar sahibi , stadı , kasası , rengi , medyası , adamları ... Bunlara rağmen Beşiktaş 'ta oynamak ha ! Kafayı mı yedin Mehmet Topuz ? Ne diyorsun sen ?

Kayserispor ile başka kulüpte oynayamaz anlaşması yapınca sen bir çocuğun hayatı karartacaksın biliyorsun değil mi ? Senin sahip olamadığın şey ise öldür gitsin önemi yok değil mi ? Ne önemi var sen ve siz dışının ! Zaten ben gönderdim Rıdvan 'ı , Zico 'yu , Tuncay 'ı , Aurellio 'yu , Nobre 'yi , Rüştü 'yü ... Zaten ben istedim havuzdan daha çok payı . Zaten ben yolladım Atilla Kıyat , Uğur Dündar , Saadettin Saran ve Hakan Bilal Kutlualp 'i . Telefonla bağlan canlı yayına tehdit et , ülke futbolunu kurtar , kahramanlık peşinde koş . Beşiktaş değil midir İsa Bozkurt 'u alan ama senden öncekilerin kaçırtmasıyla geleceği sönen ? Beşiktaş değil midir Tuncay Şanlı 'nın bonservisini alan , sonra Fenerli olduğunu öğrenince sana teslim eden ? Beşiktaş değil midir Serhat Akın 'ı bu ülkeye getiren ? Kazım Kazım 'ın ailesini ben mi ayarttım yoksa Zeki Müren mi ? Oysa ne çok sevmek istedik seni dürüst bir spor adamı olarak , sevimli gelen r harflerinle , ekrandaki gözyaşlarınla , camianı Ali Şen ve benzerlerinden hatta ''ne olacak bu Fener 'in hali ''nden kurtardığında , görkemli stad yapımında , en iyi yabancıları Türkiye 'ye çağırdığında , ümit milli takımı kadrona doldurduğunda , Fenerbahçe imajını değiştirmeye çabalamanla ... Olmadı Aziz Yıldırım , olmuyor Aziz Yıldırım . Aşağılık kompleksi midir bu ya da neyin hırsıdır ? Beşiktaş Mehmet Topuz 'u , G.Saray F.Rijkaard 'ı transfer edince Van Nistelrooy 'u al başkan yazmıştı bu satırların sahibi sana . Vazgeçtim başkan . Şapkanı al sadece ve lütfen git bu çok sevdiğimiz oyundan . Lütfen ... Mümkünse Demirören 'i de al , giderken sevap işlemiş olursun belki !

Gelelim şimdi de yukarıdaki aktörün kendisine benzeyen figüranlarına .

Yıllardan beri transferi için teklifler sunduğu ve Mehmet Topuz 'dan önce kulübü ile konuştuğu ortaya çıkan Yıldrırım Demirören 'e yönelik etik değil suçlamaları da sona erdikten sonra bakalım şimdi Beşiktaş 'ın hatalı olduğunu söyleyecek ne argümanlar yumurtlanacak ? Bir oyuncuya bu kadar para verilir mi tekrarlamaları Beşiktaşlıyım geçinen televizyon yorumcularının ağzından düşmedi dün gece .

Hele Sergen Yalçın oynadığı mevki itibariyle maç kazandıracak bir oyuncu değil dedi ki bu adam zekası ile Türk futbolunun son 10 yılına damga vurmuş , gerisini siz düşünün . Forma giydirenin Beşiktaş yönetimi olduğuna inanan fakat bu camianın sanki hiç taraftarı yokmuş gibi davranan çok bilmiş kravatlı beyler , Kayserispor ve Fenerbahçe kulüplerine cümle sonu itibariyle laf gelince susmayı tercih ediyorlar ya da en masum tarafın bunlar olduğunu belirtiyorlar . Bu ne biçim medya gücüdür , bu ne şekil taraf tutmaktır ve bu ne adalettir lan ! Bahsedilen etik ; sizin çektiğiniz tetik kadardır ... Galatasaray forması giydiğini unutan Selçuk Yula , Sergen Yalçın ve Rıdvan Dilmen 'in Mehmet Topuz 'u suçlamaları ne kadar etiktir ?

Ahmet Çakar denen bir adamın bu olayda bile ön plana çıkmak istemesi ve hala bu adamın televizyonlarda birilerini zıvanadan çıkartma çabaları ne kadar etiktir ? Senin talibin yok diyene talip bulan adamı başka kulübe veren ve verirken de fikrini dahi sormayan işbilmez yöneticilerin davranışları ne kadar etiktir ? 3 trilyon 200 milyar alan bir adamın ücretini düşürmek isteyip de şimdi Beşiktaş 'tan daha fazla veririz demek ne kadar etiktir ? Bizi aramadılar , öğrendik ki Beşiktaş forması giymiş yalanını sürdürmek ne kadar etiktir ? Beşiktaş önce pisliklerini temizlesin lafıyla , gelsin 1 sene daha bizde oynasın sözleriyle , futbolcu hata yapmıştır cümleleriyle kamuoyuyla dalga geçmek e kadar etiktir ? Medya kudurdu etik diye tutturdu demezler mi adama ? Alın size etik ! Bir kişi de demez mi hırsızın hiç mi suçu yok ?

Bu arada oyuncusunu Beşiktaş 'a vermemek için çırpınan , karşılığında acaba birşey mi aldı sorusunu zihinlere kazdıran kulüp de figüran kadromuzda yer almaktadır . Karşımıza ön planda yer almak konusu üniversitede tez olacak bir kişi çıkıyor : Süleyman Hurma . Bu kişi yüzünden Kayserispor taraftarının delirdiğini bilirim . İbrahim Toraman hakkındaki açıklamalarını hatırlarım . Edepsiz oyuncu kontenjanına tek başına sahip olan Cangele 'yi koruduğuna şahitlik ederim . Numaralı tribünü tahrik ettiğini söylerim . Yalan söylediğine herkesin hemfikir olduğu Süleyman Hurma ; bir kişi de arkandan güzel konuşsun be adam ! Açın taraftar sitelerini yanlış mıyım değil miyim göreceksiniz !

Son olarak diyeceğim şu ki ; Ne Mehmet Topuzmuş kardeşim ya ! İyi topçu , saf ve temiz aile çocuğu . Psikolojisini düşünen yok , geleceğini hesaplayan yok . Ceza almasını isteyen var , kulübede oturmasını isteyen var . Hataları da var , sevapları da var . Ama onu düşünen yok ! Kazanmasın Türk futbolu boşverin . Bonservisi Fenerbahçe 'de gitsin orada oynasın . Bağrına bassınlar , kucaklasınlar gol olunca soyadını haykırsınlar . Maksat Tarıklar , Hasan Vezirler , Okan Koçlar çoğalsın . Öyle değil mi sayın Türk Futbolu ? Evet ...

8 yorum:

Pamukk dedi ki...

şu bloglardan başka tüm bunları dile getiren bir tek yayın organı bile yok. birşeyler yapmak lazım

Arkhe dedi ki...

http://tersmanyel.blogspot.com/2009/06/tarftar-futbolcu-iliskisi.html

Bu yazıyı da aynı kişinin yazdığına güçlük çektim.

Tunç Bozacılar dedi ki...

sevgili arkhe ...

anlamak da güçlük çektin sanırım , anlaşılmamış da ... :)

benim o yazıda bahsettiğim şey ; futbolcuya verilen payenin Beşiktaş 'ı aşmasının verdiği rahatsızlık üzerineydi . Forza Beşiktaş 'ta herkes avatarını Mehmet Topzu yapıyor . Bu manada ...

Bu yazı ise türk futbolundaki aktörlerin eleştirisidir veya durum değerlendirmesidir . Benim düşünceme göre bu iki yazının arasındaki oldukça fark vardır .

bilmem sen ne düşünürsün ?

Tunç Bozacılar dedi ki...

pamuk ...

köşebaşları tutulmuş , bizler o kadar büyük değiliz ... yapacak birşey yok !

Arkhe dedi ki...

Anlama konusunda hiç güçlük çekmedim merak etme sanırım ben anlatamadım ya da sen anlayamadın, tekrar deneyeyim.. :)

Yazının içeriğinden bahsetmedim, yazıları karşılaştırmadım da, sadece yazının çıktığı kafaya değindim.. O güzel özeleştiriyi yapabilen, düzgün ve doğru bir teşhis koyan kafanın bir başka yazıda nasıl bu derece subjektif olabildiğini anlayamadım..

Neyse eyw..

Tunç Bozacılar dedi ki...

Subjektif bakış açımı oluşturan taraf olma durumumu bazen yanımda çok dolaştırıyorum bu yazıda olduğu gibi . Ancak aynı şekilde AZİZ YILDIRIM ibaresini YILDIRIM DEMİRÖREN kelimesi ile değiştirip bir yazı yazabilirim aynı uzunlukta . Ayırmam renkleri özellikle sevdiğimiz oyunun içine edenler sözkonusuysa ...

anlatabilmişimdir umarım .... eyvallah ...

Tunç Bozacılar dedi ki...

Bu yazıyı da aynı kişinin yazdığına güçlük çektim ...

YAZMIŞTIN İLK MESAJDA ... BUNU SÖYLEMİŞTİM SADECE :)

Arkhe dedi ki...

Neyse.. Peki bakalım.. :)