20 Nisan 2010 Salı

Fenerbahçe O Çukura Düşecek ...


Beni Facebook denilen zıvanadan bilenler Pazar akşamı nasıl ondan çıktığıma canlı şahit olmuşlardır . Bu yüzden sinirsel durumu yenip birşeyler karalamak işime şimdi geldi . Yoksa hem pişman olacağım şeyler okuyacaktınız hem de tepki olarak Fenerbahçeli annem başta olmak üzere tüm sülalem sorgulanacaktı . Böylesi iyi oldu , üstünden zaman geçtikçe unutulmayacak tek şey Şaplorenz televizyondur cümlesinden mütevellit yatacak yerin yok lan Bilica !

Sahaya 412 savunma oyuncusuyla çıkmanın bedelini 1 dakikada ödetince usta ayak Alex , yedek kulübesinde yersin böyle tırnak yanında cornflakes ! Hangi akla hizmettir kazanman gereken bir maça 312 ön libero , 64 sol bek ve 26 stoper ile başlamak ve al sana hızlı kapak ! Sakat Tello'dan medet ummanın Burak Kut'tan dünya starı yaratmayı beklemekten ne farkı var ? Çeşme'de yitirilen bir sezonun iki gözü iki çeşme kalmış taraftarından ne istiyorsun ? 2.500 kişi ve bir çükü başı açıkta terbiyesizin günahı ne peki ? Televizyondaki milyonların ? Bu mudur son atımlık barutun ? Camianın heyecanlandığı bir pozisyon yoksa koskoca 90 dakikada şimdiden nasıl beklersin önümüzdeki sezon heyecanlansın bu taraftar be usta ? 2 haftalık hakem hatalarıyla mı kaybedildi bu sezon yoksa ilk 8 haftadaki teknik adam hatalarıyla mı haydi gel de bunu sorgula ! Haketmedi Beşiktaş , kazanmayı , şampiyon olmayı , iyi oynamayı . Mücadeleye eyvallah , emeğe bravo ama galibiyet sadece bunlarla gelmiyor . Kahinlik ise artık ortçağda , atın mesaj gelsin kupa . Yok yaa !

Fenerbahçe'ye tebrikler . O yola girmişlerdi , bir şekilde çıkmamayı başardılar . Ama o ''bir şekil'' dediğimiz şey zurnanın eşelendiği yer ola ki ne desem boş . Ne söylesem faydasız . Zira maç öncesi köpek balonları yaptıranlar , rakip taraftarı köpek yerine koyanlar ve misafir yöneticileri azarlayanların sonunu pek hayırlı görmüyorum . Maç sonunda Beşiktaş tribünlerine gelip cebindeki parasını gösterenler yaşayacak ne yaşanacaksa . Bu şekilde bir Denizli faciası yaşanmıştı . Bir diğeri de bu sene olacak gibi . Bu kadar ah alınırsa ; kibir , pişkinlik ve ahlaksızlık kazanma adına bu denli zirve yapmışsa Allah büyüktür , çıkartır . Bir yerden bir şeyden çıkartır . Hem de öyle bir çıkarır ki buna ne Mehmet Topuz'un kramponları set çeker , ne Bilica'nın eşelediği çukurlar mani olur ne de Emre Belözoğlu'nun sınırsız antipatikliği engel olur . Başbakanın bile bu kadar korunmadığı ülkede Emre Belözoğlu'nun durumu istisnadır . Kırmızı kart nedir bilmeyen , her pozisyonda vuran , kıran , itiraz eden , kasti tekme atanlara göz yumulursa , en büyük futbol ahlaksızlığının çukurunu kazanlar ceza almıyorsa , onca sinir harbi , küfür ve itişmeye birşey yapılmayıp ayırmak için gelen adama kart çıkarılıyorsa , ne dirsekler ve ne tekmeler gözden kaçıp iki kırmızı ile rakip takım eksik bırakılıyorsa Allah büyüktür , çıkartır . Sevincin en zirve noktasında çıkartır , tam ulaştım , kavuştum , aldım dediğin an çıkartır . Ulan altı üstü bir kupadır , üç puandır , istatistiktir bu olay . Neyin hırsı , savaşı ve adiliği bu ? Kazanmak bu kadar önemli midir ? Her yol mu mübahtır kardeşim bu yolda ? Ne yaparsan yap kazanmak mıdır amaç ? Yazıklar olsun , binlerce kez yazıklar olsun ...

Hakem ve yardımcıları hakkında konuşacak bir şey yok . Onlar görevini yapmıştır . Kazanma adına verilen savaşta onlar bir araçtır , niceleri gibi layıkıyla işini ifa etmeyi başarmıştır . Bizim ne idüğü belirsiz başkanımız Levent Kızıl'a ettiği lafı yanlış kişiye yanlış harflerle yazmıştır . Bu gözler Evren Dölek'i de gördü Serkan Gençerler'i de . Biz güçlü olmadıktan sonra gerisi hikaye ...

Son sözümü Alen Markaryan'dan alıntı yapayım . Futboldan soğumak için güzel bir haftayı da böyle kapayayım ;

''Ne kupalardır ne de şampiyonluklardır Fenerbahçe'nin büyüklüğü . Bilica'dır , Emre'dir , Aziz Yıldırım'dır , tüm spor camiasına ve Fenerbahceliler'e afiyet olsundur ...''

12 yorum:

solo dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ekrem35 dedi ki...

hocam biliyorsun ki blog'unu takip ediyor ve severek okuyorum. ancak mustafa denizli için söylediklerine katılmıyorum. denizli sene başında tabata'yı istemedi. kadrosunda şu an deco olsun isterdi o da. ben mustafa denizli'nin takıma bir sistem kazandırdığı düşüncesindeyim. ayrıca bu şartlarda beşikataşımızın başında başka birisi duramazdı bence. krizi iyi yöneten yönetimin bir şey yapamadığı bir adamdır denizli bana göre. son olrakta yedeklere bakınca fb maçında ilk 11 bence olması gereken gibidir.

Tunç Bozacılar dedi ki...

Şimdi çıkan kadroya bakalım ;

Rüştü kaleci .
Ferrari , Sivok , Kaş , Toraman stoper .
İbrahim , İsmail , Tello sol bek .
Fink , Ernst ön libero .

Sen u 11 ile çıkarsan Kadıköy'de Fener'e diyorsun ki ; KAYBEDECEĞİM . derbiler psikolojik savaştır . Kadrolar ele ulaştığında anlarsın teknik direktörünü , rakibini , sahaya yayılışını . Kafada kaybetmiştir maç öncesi , 1. dakikada kaybetmiştir Denizli . Bir pozisyon bile bulamayacağın açıkken sen bile bile bu kadroyu sürersen ben de leştiririm her Beşiktaşlı gibi .

Bir sistem kattığını söylemek zor . Ben Beşiktaş'ın en oynadığını çözebilmiş değilim , çözen varsa beri gelsin . Ama Serdar Özkan , Holosko , Batuhan , Rıdvan ne bileyim hatta Muhammed Demir bile çıksa bundan iyi oynar diye düşünmekteyim .

Fikrine de saygılıyım , o ayrı ...

Arkhe dedi ki...

100 yılın üzerinde geçmişi olan bir camiaya haksızlık ediyorsunuz. Bizim gibi Fenerbahçe'lilere ayıp ediyorsunuz. Saçmalıyorsunuz.

Tunç Bozacılar dedi ki...

Haşa , ne haddimedir Fenerbahçe'ye laf uzatmak . Ben olan durumdan bahsediyorum . İslam Çupi'nin Fenerbahçe'sinin Ercan Saatçi Fenerbahçe'sine dönüşüne üzülüyorum . Kelimelri seçerken dikkatli olmadım , ama olayın özü budur .

Arkhe dedi ki...

Sana sadece Bilica mevzusu özelinden bir şey soracağım. Ben Bilica'ya 3 gündür küfür ediyorum, blogdaki maç yazımı bile onun üzerine yazdım. ütfen samimi cevap ver, şu aşağıdaki demecin verildiği maçtan sonra bu tepkinin ne kadarını verdin?

John Carew "Hooijdonk'la yaşadığımız olaylar tamamen profesyonelliğin gereği. Maç içinde yaptıklarım sadece konsantresini kaybetmesi içindi. Sonuçta sahada olan, sahada kaldı. Kendisi de maç bitiminde beni tebrik etti. Biz her zaman arkadaşız. Hooijdonk'un penaltıyı sağ ayağıyla atacağını biliyordum. Bilerek ayağına bastım ki, kızsın ve konsantrasyonu bozulsun. Ancak o buna rağmen golü attı" dedi.

Bu maç Emre'nin Nobre'yi parmakladığı, Carew'in oyundan çıkarken Hooijdonk'a bir de tokat attığı ve tribünde üzerinde her kulübün logosu olup da Fenerbahçe logosunun olmadığı "Türkiye Cumhuriyeti'ne Hoşgeldiniz" pankartının açıldığı maç.

Yok birbirimizden farkımız, hepimiz bir şeylere dönüştük ve değiştik..

Ekrem35 dedi ki...

beşiktaş bu sezon birçok maça buna yakın 11 ler ile çıkmıştır. sadece i.kaş'ın yerine ekrem oluyordu. mustafa denizli geldiği ilk gün çıktığı ilk maç olan ankaradaki gençlerbirliği maçından beri tello'yu sağ açık olarak oynatmakta. ayrıca tello'nun da sol bek olduğunu düşünmüyorum. portekizde oynamış olabilir ama türkiye de tello sol bek olmaz. bunu da ertuğrul sağlam denedi tutmadı. bunların dışında ismail çok iyiydi bana göre. ismail'in yerine oraya koyabileceği 2 adam vardı. biri s.özkan biri yusuf. ben de olsam ikisisin yerine ismail'i koyarım gökhan'ın karşısına. diğer taraftada tello senin takımının kadrosunda kalan sağlam adamların en yaratıcısı. onu mecbur koyacaksın.

mustafa denizli iyi kötü savaşan bir takım yaratmıştır. biz beşiktaş taraftarının hep görmek istediği formasını teriyle sırılsıklam yapan bir ekip olmuşur bu sezon beşiktaş. deplasmanda ki antep ve a.gücü maçları haricinde ben beşiktaşımızda bunu gördüm bu sezon.

Pamukk dedi ki...

Allah büyüktür.

Pamukk dedi ki...

ha tabi TFF MHK AY daha büyük olabilir. töbe töbe.

Tunç Bozacılar dedi ki...

@arkhe

Hiçbirimiz masum değiliz , carew tarzı saygısızlıklar asla kabul edilemez eyvallah . Kesinlikle karsisindayim tamam hatta Nouma'ya bayildigim , Telloyu sahiplendiğim , Alpay izalani sevdiğim söylenemez . Mafyayı uçakla yurt dısına kaçıranlardan da bir fenerbahçe macında bazıları anilariyla bazıları analariyla pankartı açan kafadizlardan nefret ediyorum . Buraya kadar aynı duzlemdeyiz . Ancak biraz izan lütfen ; bu adam Arda'ya yumruk attı durup dururken o stadda , bu adam yapmadığını bırakmadı gecen aksam aynı stadda , bu olay o stadın durumundan kaynaklanmaktadır . o stad kazanma yolunda her türlü ahlaksızlığın yuvası olmuş durumda , o stad Aziz Yıldırım egosunun 50 tane ruh bulduğu ser yuvası olmuş konumda . Hangi zihniyet kopeklesir ? Hangi akıl tutulması yaşayan adam kazaak için , kupa için , şampiyonluk için gözünü karartip misafirine kufur ettirir ? Kisileri zihniyetleri konuşuyorum ve ben taklidi y.d 'yi eleştirirken aslini sen duşun diyorum ...

Öpüyorum ...

Arkhe dedi ki...

t2 kusura bakma ama aynı eksen etrafında dönüp duruyorsun. Şu an ki ruh halinizi çok iyi anlıyorum ve o yüzden uzatmıyorum.

Eyw.

Pamukk dedi ki...

Ve ilahi adalet

kalbin de ne temizmiş:)